woning Theobaldusweg Overloon doorzocht door de politie

Gepubliceerd op 5 april 2016 om 19:02

'Boeddha zit niet in de drugshandel, hij is invalide'

OVERLOON - Haar man lid van een grote Brabantse drugsbende? Onzin, zegt Kristina uit Overloon. Haar echtgenoot is 1 van de 55 verdachten die maandag bij een grote politie- en justitie-actie werd opgepakt.

De hoekwoning aan de Theobaldusweg werd maandagochtend door agenten doorzocht. Daarbij werden gegevensdragers als telefoons, laptops en usb-sticks in beslag genomen. Ook de auto en een quad werden meegenomen.

"Boeddha heeft niets gedaan", zegt Kristina. "Hij zit helemaal niet in de drugshandel. Hij is invalide.” lees meer bron: http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/boxmeer/boeddha-zit-niet-in-de-drugshandel-hij-is-invalide-1.5891604

lees ook Grote drugsactie: aanhoudingen in Groesbeek en Overloon

GROESBEEK/ OVERLOON - De politie heeft dinsdag 124 huiszoekingen en 55 aanhoudingen gedaan in het kader van het grote drugsonderzoek in Noord-Brabant en Limburg. Bij de actie zijn ook 2 personen in Groesbeek en 2 mensen in Overloon aangehouden, meldt een woordvoerder van de politie. Ook zijn er huiszoekingen gedaan in Gassel en Grave, aldus de woordvoerder.

De politieactie was een sluitstuk van een onderzoek dat zo'n 2 jaar geleden begon.

Doorzoekingen
Over de personalia van de verdachten is niks bekend. Ook kon de politie nog niet zeggen of er tijdens de doorzoekingen iets is gevonden. De personen in Overloon en Groesbeek zijn aangehouden tijdens een doorzoeking van de politie.lees meer bron: www.gelderlander.nl/regio/maasland/boxmeer/grote-drugsactie-aanhoudingen-in-groesbeek-en-overloon

 

lees ook Grote drugsactie Zuid-Nederland

Zuid-Nederland - Politie en OM hebben op maandag 4 april tijdens een grote drugsactie in het Zuiden van Nederland in totaal 55 mensen aangehouden. Er werden tot op heden 111 doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn diverse zaken aangetroffen. Politie en OM zijn nog bezig met het onderzoeken van alle stoffen en locaties. Alle ondergenoemde resultaten zijn dan ook indicatief.

Resultaat van vandaag

Best
Op de locatie in Best trof de politie vandaag 15 kilo pillen aan. Deze moeten nog worden onderzocht, maar vermoedelijk gaat het om XTC. Ook de drie hoofdverdachten zijn aangehouden, één van hen in Tsjechië. Het pand in Best is door het bestuur gesloten voor de periode van één jaar.

Labs
Op vier locatie werden in totaal zes laboratoria voor synthetische drugs aangetroffen. Dit was in Eindhoven, Moergestel, Rotterdam (2x) en Oud-Turnhout (België, 2x). Bovendien werd 15 kilo MDMA (goed voor de productie van ruim 100.000 XTC-pillen) in beslag genomen, net als bijna 20 kilo amfetamine. Er werd in totaal 5000 liter aan chemicaliën gevonden, vermoedelijk grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

Hennep
In Eindhoven werd een woning vol hennep binnen gevallen. In totaal ging het hier om honderden planten. In de woning was ook met de stroom geknoeid, volgens medewerkers van politie en OM ging het om een ‘tikkende tijdbom’ zo brandgevaarlijk was de situatie. Naast deze kwekerij werd in totaal nog drie kilo hennep gevonden en twee kilo cocaïne.

Vuurwapens
Tijdens operatie Trefpunt werden in totaal twintig vuurwapens in beslag genomen. Vier daarvan tijdens een doorzoeking aan de Broekweg in Waalre. Daarbij ging het om twee handvuurwapens, een Uzi en een Kalasjnikov. Ook werden diverse stroomstootwapens, steekwapens, boksbeugels en dergelijke in beslag genomen.

Geld
Door politie en justitie werd in alle doorzoekingen ook geld in beslag genomen. Uit kluizen, matrassen, kruipruimtes en big-shoppers kwam in totaal ruim 4 ton tevoorschijn. Daarnaast werd ook beslag gelegd op diverse luxe goederen waarvan de politie vermoedt dat het met crimineel vermogen is aangeschaft. Onder andere twee Harley-Davidsons, 26 auto’s, een vrachtwagen, 5 scooters, twee boten, een jetski en een quad.

OMG
Tussen de aangehouden verdachten zaten in totaal 5 OMG-leden. Leden van OMG’s zijn regelmatig in verband te brengen met georganiseerde criminaliteit die de samenleving ondermijnt en normoverschrijdend gedrag.lees meer op bron: www.politie.nl/nieuws/2016/april/4/liveblog-drugsactie-zuid-nederland