Bram Verhofstad in kernploeg, eerste stap op weg naar de Spelen

Gepubliceerd op 28 januari 2017 om 19:39

De Overloner blonk tijdens het testevent van 14 januari uit op het onderdeel vloer en rekstok

OVERLOON - Turner Bram Verhofstad is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. De 21-jarige turner maakt sinds deze week deel uit van de kernploeg van de nationale turnbond. De eerste horde richting de Olympische Spelen van Tokio (2020) is daarmee genomen.

World Cups
De Overloner blonk tijdens het testevent van 14 januari uit op het onderdeel vloer en rekstok. In de kernploeg (die bestaat uit vier turners) is hij nu de derde turner in de hiërarchie, achter Bart Deurloo en Frank Rijken, maar voor Casimir Schmidt. De kwalificatie is een grote blijk van vertrouwen van de turnbond. Daarnaast mag Verhofstad hierdoor vaker deelnemen aan grote internationale wedstrijden, zoals World Cups.

Coole trucjes
Toch komt zijn kwalificatie niet als een totale verrassing. De turner boekte de afgelopen jaren op elk turnonderdeel progressie. Daarnaast werd tijdens het testevent vooral gekeken naar potentie en niet naar prestaties uit het verleden. ,,We hoefden ook geen perfecte oefeningen uit te voeren, dat komt later wel. Het ging vooral om de moeilijkheidsgraad van de losse elementen. Daar heb ik de afgelopen tijd wel op gefocust, op de echt coole trucjes. Ik had er daardoor wel vertrouwen in. lees meer op bron:www.gelderlander.nl/sport-maasland/verhofstad-in-kernploeg-eerste-stap-op-weg-naar-de-spelen