Prins Stan I heerser over Huibuukeland

Gepubliceerd op 14 november 2017 om 19:02

Nieuwe opzet van de start van het Carnavalsseizoen in Overloon groot succes Een kleine duizend prachtig uitgedoste feestvierders, waaronder ook veel jeugd, wisten het nieuwe evenement, genaamd “Vör de kerk op ’t Plein”, te vinden

Het werd tijd voor iets vernieuwends. Dat gaf de aanleiding voor De Huibuuke om in gesprek te gaan met de Overloonse horeca-ondernemers en gemeenschapshuis De Pit.Het doel: het carnaval in Overloon en omgeving leefbaar houden en carnavalsvierders, waaronder zeker ook de jeugd, een alternatief dichter bij huis bieden.

Er werd gekozen voor een feest in de buitenlucht. Vergelijkbaar met de aftrap van de Vastelaovend op het Vrijthof in Maastricht, zij het op een wat kleinere schaal.

Het bleek een schot in de roos.Een kleine duizend prachtig uitgedoste feestvierders, waaronder ook veel jeugd, wisten het nieuwe evenement, genaamd “Vör de kerk op ’t Plein”, te vinden.

Nadat een half uur eerder afscheid was genomen van het prinsenpaar van afgelopen jaar, Prins Freek I en Prinses Marjon, werd het evenement om exact 11.11u geopend door presentator Mike Weerts en burgemeester Karel van Soest.

Pleinfeest-36-1.jpg

Daarna begon het dagvullende programma met artiesten als DJ Ricky Corony, Afslag 7, Bjorn & Mieke, Hoondervel en vele anderen.Tussendoor, omstreeks 14.11u, werd de nieuwe Prins der Huibuuke gepresenteerd. Prins Stan I (Stan Bos) zwaait deze Carnaval de scepter over De Huibuuke.

Huibuuke2018-PrinsStanI-4.jpg

 (fotograaf: Chris van Glabbeek,Overloon)

Stan Bos is 27 jaar en runt samen met vader Hay en zus Clair het in Overloon gelegen Partycentrum Bos. Stan stelde Koen Cornelissen voor als zijn persoonlijk adjudant. Daarnaast maakten zijn vrienden Bob Elbers en Bram Lodder de Raad van Elf compleet.

Pleinfeest-861.jpg

In de vroege avond kwam het feest teneinde en kon de organisatie terugkijken op een meer dan geslaagde dag. “Dit feest gaan we volgend jaar zeker herhalen”, aldus een tevreden voorzitter van De Huibuuke, Henk Weerts.

Kijk voor meer informatie en nieuws op de facebookpagina (facebook.com/huibuuke) of op  http://www.huibuuke.nl/

kijk meer foto's van Een kleine duizend prachtig uitgedoste feestvierders, nieuwe evenement, genaamd “Vör de kerk op ’t Plein”, op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/pleinfeest

Pleinfeest-51-1.jpg

Pleinfeest-106-1.jpg