overloon nieuws

25 jaar Kerst à la Carte Grenzeloos

Gepubliceerd op 29 oktober 2022 om 16:05

‘Kerst a la Carte’ zoals wij dit concept al 25 jaar noemen of toch gewoon het ‘Kerstconcert van Fanfare Vriendenkring uit Overloon’? Het maakt ons niet zoveel uit hoe je het 25 jaar geleden opschreef op de kalender of hoe je het nu invoert in je digitale agenda op je telefoon. Dit jaar vieren we dus ons 25e jubileum. Een reden om dit jaar álles uit de kast te halen. Een editie als een ‘neusje van de zalm’ die we maar 2 avonden spelen. Een editie waar je bij moet zijn geweest!

Emma Loeffen


Natuurlijk wordt er al maanden volop gerepeteerd door het fanfareorkest, maar we willen ook graag alvast een paar van onze speciale gastdeelnemers aan jullie voorstellen. In de afgelopen jaren hebben we al meerdere keren mogen genieten van opkomend talent, zoals o.a. pianist Rangel Silaev en musicalzangers Renée van Wegberg. Ook in deze jubileumeditie hebben we een ‘rising star’. Het is Emma Loeffen, 23 jaar en ze komt uit Vianen/Cuijk. Op 11-jarige leeftijd startte ze als klein meisje met zangles en al snel besloot ze mee te doen met ‘The Voice of Holland Kids’. Tijdens de Blind Audition draaiden alle coaches hun stoel. Het fundament van een professionele zangcarrière was gelegd. Vorig jaar is ze op zang afgestudeerd aan Artez University of the Arts. Nu gaat ze met haar eigen nummers de wereld in en staat ze in verschillende theaters. Emma is dus eigenlijk de fase van ‘rising star’ wel voorbij. Het is een zangeres op topniveau en we zijn super trots dat ze met ons komt optreden.

Zangers van St. Frans
Dit Venrayse koor kent zijn oorsprong al in 1959 toen bij de Venrayse Paters Franciscanen een jongenskoortje wordt opgericht. In de afgelopen vijftig jaren heeft het koor vele hoogtepunten gekend: concertreizen door Europa (onder andere Rome, Krakow, Berlijn, Moskou en Barcelona) en de Verenigde Staten en Canada. Van een jongenskoortje dat de mis in de Paterskerk opluisterde, groeide het koor uit tot een succesvol gemengd koor dat van binnen en buiten Europa concertuitnodigingen krijgt.
Bovendien is het koor voor een aantal zangers de start geweest van een muzikale carrière en/of studie aan het conservatorium. Op dit moment bestaat het koor uit ongeveer 30 leden, variërend in leeftijd van 7 tot 45 jaar. De muzikale leiding is handen van dirigent Geert Verhallen, die wordt ondersteund door zangpedagoge Janine Heuts. De Zangers van St. Frans zullen naast enkele mooie klassieke werken ons ook gaan verrassen met een bijdrage in het lichtere genre muziek.

Noteer alvast in je digitale agenda of gewoon op de kalender, zaterdag 17 én zondag 18 december 19.30 uur Kerst a la Carte, de jubileumeditie.

De kaartjes zijn verkrijgbaar via www.fanfarevriendenkring.nl of via onderstaande QR code,

schermafbeelding2022-11-22om184522.png bij Bakkerij Degen en Plus Verbeeten Overloon, en bij Kapper Karen in Venray

schermafbeelding2022-11-22om184539.png


«   »