Home » Agenda » basiscursus voedselbos in de praktijk

basiscursus voedselbos in de praktijk

Gepubliceerd op 9 maart 2018 om 19:09

Basiscursus Voedselbos in de praktijk
Woensdagavond 11 en 18 april en 9, 16 en 23 mei 2018

Wat is een voedselbos?
Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad en bloemen te produceren. Een voedselbos is tegelijkertijd een mooie plek waar mensen, vogels en insecten graag verblijven. Voedselbossen zijn productief zonder schadelijke inputs van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Eenmaal aangelegd kan ook volstaan worden met weinig beheer. Een (grote) achtertuin is al als voedselbos in te richten, maar ook stadsparken en agrarische gebieden zijn zeer geschikt.

Wat leer je in de cursus?
In deze basiscursus maak je kennis met de grondbeginselen van een voedselbos. En je leert hoe je de belangrijkste inhoudelijke kennis kunt benutten in de praktijk. Je maakt kennis met de geheimen van een succesvol voedselbos, leert hoe je inspeelt op plaatselijke omstandigheden en wat passend beheer is. Ook komt er informatie over vele bijzondere eetbare plantensoorten aan bod.

Voor en door wie?
• Voor iedereen die belangstelling heeft voor voedselbos en daar praktisch mee aan de slag wil.
• Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen aan de cursus.
• De cursus wordt gegeven door Wouter van Eck, de voedselbospioneer van Nederland en eigenaar van het voedselbos Ketelbroek, en Stijn Heijs eigenaar van voedselbos In ’t Holt.

meer informatie vindt u op www.intholtoverloon.nl


«   »