Home » Agenda » Open azc dag

Open azc dag

Gepubliceerd op 29 juni 2018 om 20:27

Op zaterdag 22 september, tevens Nationale Burendag, is het zover; de Open azc dag 2018. Een jaarlijks initiatief van Centraal Orgaan opvang asielzoekers, ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland. 40 asielzoekerscentra door heel Nederland openen hun deuren van 13.00 tot 16.00 uur. Uiteraard ben je van harte welkom!

Elkaar ontmoeten
Met het openstellen van de deuren van azc’s willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.

Nationale Burendag
De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.

Locaties
Deze locaties openen hun deuren op de Open azc dag:

Unit Noord: Assen, Drachten, Emmen, Hoogeveen, St. Annaparochie, Sneek, Ter Apel, Zweeloo

Unit Midden-Noord: Almelo, Almere, Amsterdam (Willinklaan), Den Helder (Doggershoek), Dronten, Hardenberg, Heerhugowaard, Luttelgeest

Unit Midden-Zuid: Amersfoort, Arnhem Vredenburg, Arnhem Elderhoeve, Harderwijk, Katwijk, Leersum, Nijmegen (Dommer van Poldersveldtweg), Rijswijk, Rotterdam, Utrecht (Joseph Haydnlaan), Wageningen (Bosrandweg), Winterswijk, Zutphen

Unit Zuid: Baexem, Budel-Cranendonck, Echt, Gilze, Grave, Heerlen, Maastricht, Middelburg, Oisterwijk, Overloon, Weert


«   »