overloon nieuws

Home » Agenda » concert Freunde Echo met Šohajka

concert Freunde Echo met Šohajka

Gepubliceerd op 5 augustus 2018 om 19:24

Zondagmiddag 25 november 2018 zal Šohajka uit Zuid-Moravië (Tsjechië) een uniek concert verzorgen in gemeenschapshuis de pit, 14 Oktoberplein 2 te Overloon. Het voorprogramma, vanaf 13.00 uur, is in handen van blaaskapel Freunde Echo uit Overloon. Šohajka start om 14.15 uur. Kortom, dit wordt een fantastische middag, die de liefhebber van de originele sound van Zuid-Moravië absoluut niet mag missen. En met Freunde Echo in het voorprogramma wordt het alleen maar mooier! Bentu er klaar voor? Wij in elk geval wel!

Šohajka is opgericht in 1982 en behoort tot de top van de Tsjechische blaaskapellen. De kapel is wereldberoemd geworden dankzij de vertolking van het nummer ‘Hörst du die Glocken von Stella Maria’, waarmee de kapel in 1996 een gouden plaat wist te behalen. De kapel staat onder leiding van de zeer sympathieke kapelmeester Vojtěch Ducháček. Šohajka staat bekend om de uitmuntende zang. Die moet je simpelweg een keer live gehoord hebben. De twee zangeressen zijn Jožina Ducháčková (de vrouw van de kapelmeester) en Renata Jedličková. Kapelmeester Vojtěch Ducháček zingt eveneens en spreekt zeer goed Duits. Tijdens het concert zal hij tevens de aankondiging verzorgen van de diverse nummers. U zult zien en horen dat hij één en al muziek is, een man met gouden hart voor de blaasmuziek.

In het Noorden van Nederland heeft Šohajka in de jaren negentig van de vorige eeuw en begin van de 21e eeuw meerdere concerten verzorgd. Eindelijk is de kapel nu terug in Nederland.

De zaal is open vanaf 12.15 uur. Kaartjes in de voorverkoop kosten 18,50 euro. U kunt online reserveren via de website van Freunde Echo: www.blaaskapel.nl 
of via Ruud van Didden, tel. 06 - 3603 8691 (svp ’s avonds bellen) of per mail: rvdidden@planet.nl Gereserveerde kaartjes ( 18,50 euro ) kunt u contant betalen aan de kassa op 25 november in het gemeenschapshuis. De prijs van een kaartje zonder reservering bedraagt 20 euro.meer info op bron:https://www.facebook.com/blaaskapel.freundeecho/


«   »