overloon nieuws

Home » Agenda » Burendag 2019

Burendag 2019

Gepubliceerd op 2 augustus 2019 om 17:02

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2019 vieren we Burendag op 28 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. 

Ontmoeting

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in.

Douwe Egberts

Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. https://www.oranjefonds.nl/ https://www.burendag.nl/

Burendag / klusdag Groen Schoolplein Overloon

We gaan tijdens Burendag het Groene Schoolplein winterklaar maken.Snoeien, gras maaien, bloembollen poten en kleine reparaties uitvoeren. zaterdag 23 september in de agenda om te klussen op het Groene Schoolplein.

We hebben handen nodig Doe je ook mee? We zien je graag op zaterdag 28 september op het Groene Schoolplein.van 09:00 - 16:00

Josefschool Overloon Overloon

Info

In 2014-2015 is het grijze schoolplein van de Josefschool-Overloon omgetoverd tot een groen schoolplein met natuurlijke leer- en speel elementen.Meer info op https://www.facebook.com/groenschoolpleinoverloon/

Open azc dag Burendag Overloon

Op zaterdag 28 september 2019 - Nationale Burendag - organiseren we opnieuw de landelijke Open azc dag. De vijfde Open azc dag staat net zoals voorgaande jaren in het teken van ontmoetingen tussen azc-bewoners en Nederlanders.

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

 Uitleg locatie

Azc Overloon is gevestigd in de voormalige penitentiaire inrichting ‘Maashegge’. Sinds de zomer van 2014 worden op een groot terrein met moderne gebouwen 800 mensen opgevangen.

Adres

Stevensbeekseweg 14a
5825 JC Overloon

bron:https://www.openazc.nl/overloon

kennismaken

d'n Hof 49

28 september

van 14 uur tot 16 uur


«   »