overloon nieuws

Voor de liefhebber: play-in met iconische marsen

Gepubliceerd op 16 januari 2022 om 10:52

Een groep enthousiaste muzikanten van muziekvereniging Excelsior uit Oploo en fanfare Vriendenkring uit Overloon zet deze zomer een play-in op touw waarbij alleen marsen gespeeld worden.

Met een goed bezet hafabra-orkest willen de initiatiefnemers op 27 augustus in Oploo tien beroemde marsen instuderen en uitvoeren. Het repertoire bestaat uit de marsklassiekers In Treue Fest, Washington Grays, Arnhem, Aan mijn Volk, Mars der Medici, The Fairest of The Fair, Per Aspera ad Astra, Marche Victorieuse, Alte Kameraden en Arromanches.

Herinneringen
Blazers en slagwerkers die het leuk vinden om pittige marsmuziek te spelen of kennis willen maken met marsen die ze bij hun eigen orkest niet spelen, zijn van harte welkom. De organisatoren denken met deze play-in de wat oudere muzikanten een plezier te doen door herinneringen van vroeger op te halen. Maar ook voor jonge muzikanten is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met de meest bekende stukken uit het marsrepertorium. Uit de eerste aanmeldingen blijkt dat muzikanten uit het hele land belangstelling hebben en dat velen marsmuziek nog steeds een warm hart toedragen.

Idee
Miranda Jordans, John Jacobs, Gerty Visschers en Jacqueline Verhofstad kwamen op het idee om een marsenplay-in te organiseren door de wens van een van de muziekvrienden om eens aan een play-in deel te nemen. Lekker een dagje muziek maken met enthousiaste collega-muzikanten en kennismaken met muzikanten van andere verenigingen. Dat bracht Gerty Visschers op het idee van een play-in specifiek gericht op marsen. “Met Prinses Juliana uit Beekbergen heb ik vroeger gespeeld tijdens de marsconcoursen die in Apeldoorn gehouden werden. Daarbij streden diverse muziekverenigingen met prachtige marsmuziek om de kampioenstitel. De tien geselecteerde marsen stammen ook uit die tijd. In het verleden bracht ook iedere militaire of politiekapel elpees met marsmuziek uit, die nu nog in menige huiskamer worden afgespeeld.”

Concert
De play-in op 27 augustus start vroeg in de middag met een uitgebreide repetitie. De dag wordt in de avond afgesloten met een concert waarbij publiek welkom is. Het orkest staat onder leiding van Gerty Visschers. Het evenement vindt plaats in Openluchttheater De Speultuin te Oploo. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar De Pit in Overloon. Overwogen wordt om vooraf nog een of twee keer te repeteren. Deelname is gratis. Wie mee wil doen kan via marsenplayinn@gmail.com  een aanmeldformulier aanvragen. Meer informatie vind je op de Facebookpagina Marsen Play-Inn.

Meer info op www.klankwijzer.nl


«   »