Ramen vernield bij Josefschool

Gepubliceerd op 12 januari 2019 om 18:20

Bij de Josefschool in Overloon zijn vrijdagavond talloze ruiten gesneuveld. Ze werden door onbekenden met grote stenen ingegooid. Volgens directeur Jochem Gerrits is de school de laatste tijd in toenemende mate doelwit van vernielingen.

Tijdens de jaarwisseling werd er met vuurwerk een gat in een muur gemaakt. ,,Er zijn al vaker vernielingen geweest. We merken de laatste tijd wel dat het vandalisme toeneemt’’, zegt Gerrits, die vrijdagavond laat van de alarmcentrale en de politie een telefoontje kreeg.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/talloze-ruiten-ingegooid-bij-josefschool-overloon~a0e0f12e/

ook op Derpshei werden ook vernielingen aangericht een tuinstoel bij iemand op de auto gezet,vogelhuisje op straat en een kliko omvergegooid,

Omdat het vernielen  lawaai moet hebben gemaakt hoopt de politie dat mensen iets gehoord hebben of eventueel meer informatie hebben over de daders zich melden. Dat kan via gratis de opsporingstiplijn van de politie

Getuigen/tips

Heb je informatie over deze zaak? of mogelijk beschikken over camerabeelden waarop de vernielingen is te zien Of heb je iets verdachts gezien voor, tijdens of na de vernielingen in de omgeving van deTheobaldusweg/Generaal Whistlerlaan/Kerkpaden Derpshei . Neem dan contact  op met de politie zodat zij de verantwoordelijken hiervoor kunnen oppakken. Je kunt bellen op 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).Ook kunt u melding doen via onderstaand tipformulier. Tipformulier 

U kunt de politie helpen bij onder meer het oplossen van misdrijven of het opsporen van personen. Hebt u naar aanleiding van een zaak een tip die de politie kan helpen, vul dan dit tipformulier in. Uw tip komt terecht bij het landelijk team opsporingsberichtgeving van de politie.www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldpunten/tipformulier

Voor vragen of meldingen kunt u ook contact  opnemen met JANNE BLOM Wijkagent van Overloon te mailen: janne.blom@politie.nl 

lees ook Wat is verdacht gedrag?

Klopt dat wel? U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis. Een beetje raar, maar misschien is het wel gewoon een schilder die een offerte wil maken? U voelt dat het niet klopt.

Ook als u twijfelt, belt u de politie op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen.

Hoe herkent u een inbreker?

Er is niet één type inbreker. Inbrekers kunnen professioneel en georganiseerd bezig zijn, maar het kunnen ook jongens en meisjes uit uw eigen buurt zijn die inbreken. U kunt het beste letten op het gedrag van personen die in uw buurt lopen. U weet zelf wat normaal is in uw wijk. U weet wanneer er bekende of onbekende mensen langslopen. Welke routes normaal gesproken gereden en gefietst worden. Plekken waar het logisch is om stil te staan of waar je juist doorloopt. Afwijkend gedrag kan betekenen dat er een inbreker op onderzoek uit is. Bel dan meteen de politie op 112.

Wat is verdacht gedrag?

Veel inbrekers bereiden zich (goed) voor als zij gaan inbreken. Zij selecteren een huis, schatten in hoe makkelijk ze binnen kunnen komen en bekijken van buitenaf wat er binnen allemaal als buit voor het grijpen ligt. Ook schatten ze in hoe snel ze kunnen wegkomen en of buurtbewoners opletten. Dus lopen ze speurend rond, lopen ze meerdere malen dezelfde route, kijken ze bij huizen naar binnen, bellen ze aan, voelen ze aan deuren of ramen, lopen ze om huizen heen en verstoppen soms gereedschap of een hard voorwerp zoals een steen. Wist u dat het in sommige gevallen zelfs strafbaar is om voorbereidende handelingen uit te voeren?

Wat kunt u zelf doen?

Ziet u een verdacht persoon, spreek hem dan aan. Vraag of hij de weg zoekt of hulp nodig heeft. Is degene inderdaad zich aan het voorbereiden op een inbraak, dan zal die persoon zich mogelijk bedenken nu hij zich betrapt voelt. Durft u dit niet, bel dan 112. U geeft door wat en wie u ziet en de politie kan dan dankzij uw melding misschien een inbraak voorkomen. In sommige gevallen is het zelfs strafbaar om voorbereidende handelingen uit te voeren. Twijfel dus niet maar bel de politie.

Wat wil de politie weten?

De politie gaat op zoek naar de perso(o)n(en) die u heeft gezien. Daarom is het belangrijk om op het uiterlijk te letten. Schrijf op wat u zag: • Lengte (groter of kleiner dan uzelf) • Postuur (dik of dun) • Leeftijd (schatting) • Haarkleur • Kapsel • Kleding (kleur en soort) • Tas of rugzak (kleur en soort) • Opvallende kenmerken zoals tatoeage of litteken • Welk vervoersmiddel? (merk, model, kleur en kenteken).

De politie komt liever een keer voor niets dan een keer te weinig!

1-1-2 bellen, waarom niet? Na een inbraak blijkt achteraf vaak dat buren iets opvallends hebben gezien. En dat ze de politie niet belden, omdat ze dachten dat het toch niets was. U hoeft niet bang te zijn dat de politie er direct met sirene en zwaailicht aan komt. Degene die de 112-melding aanneemt vraagt u eerst wat er aan de hand is. Hij of zij zal dan een inschatting maken of de situatie aanleiding geeft om agenten te sturen.

Waar meld ik wat?

Een melding maakt u zowel via telefoonnummer 0900-8844 als aan de balie van een politiebureau. Natuurlijk kunt u ook een melding maken via de Wijkagent van Boxmeer Zuid Groeningen I Vierlingsbeek I Maashees I Holthees I Overloon voor vragen kun je haar mailen naar janne.blom@politie.nl Liever anoniem blijven? Gebruik dan Meld Misdaad Anoniem online.

Bron tekst  https://www.politie.nl/

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.