Volharding wint na jaren eindelijk weer eens van SSS’18

Gepubliceerd op 22 april 2019 om 09:40

De belangrijke wedstrijd tegen Volharding is voor SSS’18 vooralsnog desastreus verlopen. Volharding won verdiend, maar geflatteerd en SSS’18 heeft nu een verliespunt meer dan Erp dat in Schaijk van DAW won. Erp moet paasmaandag voor de tweede keer tegen DAW. Het belangrijkste nieuws is dat SSS’18 haar voorlaatste wedstrijd uit tegen Erp moet spelen en dat belooft wat!

Voor ongeveer 1200 toeschouwers was het rondom het voetbal volop plezier. De supportersvereniging was volop actief geweest. Er was een tonpraoter en er werd volop muziek gemaakt!

Volharding ging agressiever van start in een meer verdedigende beginpositie en SSS’18 leek van start te gaan onder het motto: “laat ze maar eens komen”. Het spel golfde op en neer en SSS’18 leek wel wat van het betere spel te hebben, maar in de 29e minuut was het plotseling anders Een goede uitbraak van Volharding werd goed voor geplaatst maar verkeerd beoordeeld. Toch stond Kas van den Bosch juist vlak bij de paal en kopte de bal in het doel en Thomas Massop kon er niets meer aan veranderen:0-1

SSS’18 bleef verstoord doorgaan in het zoeken naar een mogelijke opening en in de 42e minuut werd er een overtreding op Thomas Massop gemaakt, die door de scheidsrechter blijkbaar niet gezien werd. Thomas corrigeerde zelf, maar dat was ten koste van een strafschop, die door de scheidsrechter juist wel goed beoordeeld werd. De strafschop werd slecht genomen en Thomas redde in eerste instantie uitstekend, maar de terugspringende bal werd in tweede instantie wel in het doel gewerkt en weer was het Kas van den Bosch,die de terugspringende bal wel in het doel kon werken: 0-2.Wel had SSS’18 kansen, maar een poging van BAS Joosten belandde tegen de paal en later een goed schot dat voor langs ging. Gescoord werd er niet meer.

Ambulance

Bij een duel aan de zijlijn kreeg een vrouw in het publiek de bal hard in het gezicht. De schrik zat er even in op het sportpark van SSS en er kwam een ambulance aan te pas. De vrouw werd verzorgd en hield verder geen schade over aan het incident.

De rust brak aan met een 0-2 ruststand en we waren benieuwd hoe SSS’18 in die tweede helft de zaken zou aanpakken.  Trainer Vermeer koos voor dezelfde spelers en gaf daarmee blijk van vertrouwen in de ploeg te hebben. Er ontstonden enkele kansjes maar Volharding wist Koen Verlinden prima aan banden te leggen en dan hoop je dat dan Bas Joosten kan opstaan, maar hij had weinig geluk in zijn acties. In de 75e minuut gelukte hetBas zijn goaltje mee te pikken en de hoop was er weer bij iedereen. Er werd gewisseld, maar dat leidde niet tot de verandering die SSS’18 gehoopt had. Neen in de 85e minuut viel het doek definitief. Het was Mevin de Klijn, die eerst de strafschop miste maar zijn fout schitterend herstelde en een aanval schitterend afrondde:1-3.Het slot van de competitie wordt nog heel spannend!