Chauffeur van coronabus met pech: ‘De artsen stonden met tranen in de ogen naast de bus’

Gepubliceerd op 3 april 2020 om 11:11

Steven Arnold (35) uit Groningen is chauffeur van de coronabus, die maandag buiten zijn schuld met pech naar het Noorden moest worden gesleept. De ritten maken grote indruk op Arnold. ,,Na een trip weet je waarvoor je het doet. Artsen stonden met tranen in de ogen naast de bus.”

Tammo Beishuizen/DvhN 01-04-20, Drie keer reed Steven Arnold de coronabus naar het Zuiden van Nederland om in Breda, Veldhoven en Heerlen coronapatiënten bij ziekenhuizen op te halen. ,,Dan zie je met eigen ogen hoe overbelast de ziekenhuizen daar zijn. Het heeft diepe indruk op mij gemaakt. Als artsen je met betraande ogen uitzwaaien doet me dat wel iets. Ik ben een gevoelsmens en dergelijke beelden laten me niet koud, maar het werkt anderzijds ook erg motiverend.Een ‘tripje’ naar het Zuiden is appeltje eitje voor de ervaren chauffeur, maar een terugreis met zes coronapatiënten en een compleet medische staf van artsen en verpleegkundigen aan boord, maakt de terugweg tot een uitdaging. Wat heet. ,,Je moet natuurlijk voorkomen dat de bus heen en weer gaat, want dan kunnen de medici vallen. De patiënten worden kunstmatig in slaap gehouden, maar voor hun is het ook belangrijk dat de reis perfect verloopt. Zelfs voor een slecht wegdek moet je uitkijken.”

Met 16 kilometer per uur en amper duizend toeren naar afrit

Begin deze week baalde de chauffeur stevig toen hij de bus met pech langs de snelweg moest parkeren. ,,Ik heb even flink gevloekt.Hoewel hij er niets aan kon doen voelde het niet tof. ,,Vanuit het busje met reserve materiaal dat achter ons reed, kreeg ik een seintje dat er iets weglekte. Toen ik in de zijspiegel keek wist ik voldoende. Vloeistof. Met amper 1000 toeren en een snelheid van zestien kilometer per uur kon ik de bus nog naar een afrit rijden. Toen was het echt over.Reparatie ter plekke was onmogelijk, maar gelukkig zijn we door de sleepdienst naar Groningen gebracht. De reis vanaf Nijmegen was heel bijzonder. Doordat de motor het niet meer deed was de kachel uitgevallen. Iedereen aan boord heeft de reis naar het UMCG met warmtedekens afgelegd. Uiteindelijk is de reis prima en veilig verlopen, mede ook omdat de noodaggregaat zijn werk deed en de apparaten daardoor hun werk konden blijven doen. En die chauffeur van de sleepdienst heeft prima gereden.lees meer op bron:https://www.bndestem.nl/auto/chauffeur-van-coronabus-met-pech-de-artsen-stonden-met-tranen-in-de-ogen-naast-de-bus~a91d521a/

lees ook 

Defecte IC-ambulancebus met coronapatiënten strandt op de A73 afrit Vierlingsbeek Overloon

30 mrt. 2020

OVERLOON-VIERLINGSBEEK - Maandagavond 30 maart rond 17.50 uur Is de IC-ambulancebus vol met coronapatiënten aan de A73 bij Vierlingsbeek gestrandt.

Lees meer »