Gepubliceerd op 18 oktober 2021 om 19:23

Met het succes 2 weken geleden tegen ZSV uit Zeilberg nog in het geheugen, waren we zeer hoopvol op een volgend succes.

Toch bleek zondag dat die inspanning van de vorige keer toch veel nadelen met zich meegebracht had. Wat te doen met 5 invallers, of beter gezegd wat moet je doen om 5 vaste krachten met andere spelers te moeten vervangen? Gelukkig was Frits Lucassen weer hersteld en kon meedoen. Maar niet lang. Hij was amper hersteld van koorts, maar wilde toch te hulp komen om het probleem te verkleinen.

Het waren Nick van Ool, Coen van de Venn, Frits Lucassen en Tymo van de Pas, die de trainer moesten helpen het probleem op te lossen. Ook zaten er drie jeugdspelers op de bank. Maar iedereen wilde helpen en dat is prachtig om te zien.

SSS’18 liet meteen zien op de ingeslagen weg door te willen gaan. Laat de Boys maar komen, wij kijken wel hoe we daar mee om moeten gaan. Dus Venlosche Boys viel aan heel in de breedte en wist nog niet door de verdediging van SSS’18 heen te prikken. Pas in de 22e minuut kreeg Sjors Boots de bal in zijn schoenen geschoven en hoefde de bal alleen maar simpel in de verre hoek te prikken: 0-1.

SSS’18 stond op achterstand, maar ging nog meer loeren op een counter en na drie minuten was het alweer 1-1. Via Coen Voesten werd de bal ver in de diepte gestuurd en Tymo van de Pas kwam vrij voor een leeg doel en hij scoorde perfect:1-1. Zo brak ook de ruststand aan.

In de tweede helft probeerde SSS’18 de bakens te verzetten en een corner van links werd maar juist naast gekopt. Je ging je al afvragen hoe de wedstrijd, met alle ongemakken van dien, zich verder zou gaan ontwikkelen. Maar in de 55e minuut was het weer raak. Een uitstekend genomen corner op links kwam goed voor en Iron Grootfaam kopte uitstekend raak:1-2 Vier minuten later was het opnieuw raak. De Boys kregen een vrije trap op links ver van de goal, maar de goed ingeschoten vrije trap door Paul Wienhoven, verdween toch in het doel:1-3. Dit was een grote tegenslag, die maar nauwelijks te verwerken viel. Toch zag je dat iedereen in het elftal, samen met de invallers er alles aan deden om verandering in de stand te brengen, maar dat lukte niet meer. Zondag gaan we naar Deurne en we zien dan wel of iedereen weer hersteld is. Ook U bent van harte welkom.