Ultiem eerbetoon SSS voor Van der Kroon, Volharding verslikt zich in laagvlieger en loopt niet verder uit

Gepubliceerd op 3 april 2022 om 19:08

OVERLOON - Een eerbetoon in optima forma. Met een minuut stilte vooraf, met rouwbanden om de armen en een overwinning in blessuretijd op Deurne (1-0) herdachten de voetballers van SSS’18 zondagmiddag de overleden clubicoon Kees van de Kroon op geweldige wijze, klik hier voor meer informatie.

Dat Ser van Es matchwinnaar werd, gaf de hommage van de Overloonse tweedeklasser extra glans. „Kees is de vader van een vriend van mij. Het had zo moeten zijn”, zei Van Es fier. De zoons van Kees waren ook bij de wedstrijd aanwezig. Na afloop stonden ze me op te wachten voor de kleedkamer. Ik heb ze toen omhelsd. Ze feliciteerden me. Ik voelde dat ze emotioneel waren. Een dag eerder maakte Van Es nog deel uit van de erehaag voor Van der Kroon senior. Hij had net als zijn ploeggenoten het wedstrijdshirt van SSS aan. Logisch ook. De sponsor van de ploeg van trainer Michel Kuijpers is Huren Overloon, het bedrijf van Van der Kroon. Daar hebben we het in de voorbespreking ook nog over gehad. We hoefden ook echt niemand te motiveren voor deze wedstrijd. Eigenlijk is het een perfecte zondag. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/sport-maasland/ultiem-eerbetoon-sss-voor-van-der-kroon-volharding-verslikt-zich-in-laagvlieger-en-loopt-niet-verder-uit~a5f9f6b5/

SSS’18 wint in de 100e minuut met 1-0 van Deurne!

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte voor het overleden erelid Kees van der Kroon, van wie zaterdag onder enorme belangstelling in de Theobalduskerk afscheid genomen werd. Het was een bijzondere imposante gebeurtenis, die door zeer vele Overloners bezocht werd. Je kon in het dorp zien dat Kees op veel momenten belangrijk is geweest. Op veel plaatsen hing de vlag halfstok. Ook op de site van de voetbalclub werd er veel aandacht aan besteed. Vandaag moesten wij ons weer richten op de wedstrijd.

Die begon rommelig met veel overtredingen door vooral Deurne, maar ook SSS’18 liet zien de confrontatie aan te kunnen gaan. In de 10e minuut was het bijna 1-0 voor de Overloners, maar de Deurne doelman Robin Verhoeven miste een ingeschoten bal met heel veel moeite. Hij liet de bal los waardoor de bal net naast ging. Even later een goede corner, maar Bas Joosten schoot die kans over het doel. Het leek een wedstrijd te worden die SSS’18 meer kansen bood dan Deurne. Toch was Deurne in de 18e minuut ook dicht bij de openingstreffer, toen een speler de bal precies in de handen van doelman Sjoerd Cornelissen kopte. Door de vele momenten dat spelers behandeld moesten worden, duurde de eerste helft ook langer.

Tijdens de rust werden geen wissels ingebracht en SSS’18 probeerde op de ingeslagen weg voort te gaan. De wedstrijd was minder mooi om te zien mede door de vele onderbrekingen na de nodige overtredingen en de vele tijd die de scheidsrechter nodig had om handelend op te kunnen treden.

In de 58e minuut werd Willem Verstraaten vervangen door Tymo van de Pas en in de 77e minuut moest Bas Joosten vervangen worden door Dennis Martens. Deurne wist zich geen echte kansen te creëren terwijl Overloon in de loop van de tweede helft toch een aantal doelrijpe kansen op het veld toverde, maar gescoord werd er niet. Iedereen hield al rekening met een gelijkspel maar in de 100e (!) minuut was het Ser van Es, die met een schitterende boogbal de 1-0 liet aantekenen. Om 16.45 uur floot de scheidsrechter het einde van de wedstrijd en iedereen in Overloon sprong een gat in de lucht: de drie punten waren binnen en dat Wilhelmina ’08 haar wedstrijd verloren had, maakte de vreugde alleen maar groter. Zondag gaan we naar ZSV in Zeilberg,de tegenstander van wie we destijds in Overloon gewonnen hadden. Misschien weer een overwinning? U bent er toch ook?