Home » regionieuws » Dit wordt het nieuws op maandag 26 februari

Dit wordt het nieuws op maandag 26 februari

Gepubliceerd op 26 februari 2018 19:05

Hannah en ouders terecht, baby in goede gezondheid

Laatste update:26-02-2018 | 21:04

Reusel - Baby Hannah en haar ouders zijn terecht. De drie werden maandagavond tegen 20.00 uur gevonden op een vakantiepark in het Duitse Bad Bentheim. De vader en moeder zijn aangehouden en de baby is in veiligheid gebracht. Het ziet ernaar uit dat Hannah in goede gezondheid verkeert.

Maandagochtend werd even na 9.00 uur groot alarm geslagen nadat de baby vanaf een parkeerplaats bij de Lidl in Eersel werd meegenomen in een auto. Al gauw ging de politie ervan uit dat Hannah werd meegenomen door haar biologische ouders. De baby was door Jeugdzorg onttrokken aan het ouderlijk toezicht en werd op de parkeerplaats afgepakt van haar pleegmoeder.

Alle beschikbare middelen

Direct werd een groot onderzoek begonnen naar de ontvoering. Het onderzoeksteam zette alle beschikbare middelen in om Hannah in veiligheid te brengen. Oproepen via social media werden volop gedeeld. Gezien de ernst van de ontvoering werd in de loop van de dag Amber Alert verstuurd. Daarbij werden ook foto’s van Hannah en haar ouders naar buiten gebracht.

Tip uit Duitsland

De vele aandacht die daarop volgde had resultaat en leidde tot tientallen tips. In de loop van de dag kwam bij de politie een tip binnen dat de donkere Mercedes en mogelijk gezochte vader waren gezien bij een vakantiepark in Bad Bentheim. In nauw overleg met de Duitse collega’s werd verder onderzoek verricht bij het vakantiepark. Hannah en haar ouders  bleken daar in een vakantiehuisje te zitten. Kort daarop konden de ouders worden opgepakt door het grensoverschrijdend politieteam Bad Bentheim.

Verder onderzoek

Het team gaat zich nu richten op het verdere onderzoek. De ouders van Hannah zitten vast en hun uitlevering zal worden verzocht: “Hannah is in veiligheid gebracht en keert zo snel als mogelijk terug naar Nederland”, zo laat het onderzoeksteam weten.

Politiechef Frans Heeres reageert verheugd op het nieuws: “Ik wil het onderzoeksteam, het Openbaar Ministerie en iedereen die heeft meegedacht een groot compliment maken. Er is goed politiewerk verricht, maar het belangrijkste is dat Hannah in goede gezondheid terug is gevonden.” bron:www.politie.nl

De Nederlandse olympiërs keren terug uit Pyeongchang en worden feestelijk onthaald in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De ploeg, die twintig medailles pakte, wordt om 18.00 uur gehuldigd op een podium, al zullen niet alle medaillewinnaars aanwezig zijn. De langebaansprinters, onder wie tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis, blijven in Azië voor de WK sprint volgende week in het Chinese Changchun.

De koning en koningin kijken met trots terug op de Nederlandse prestaties.

Inwoners van Sint Maarten gaan naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De verkiezingen zijn uitgeroepen nadat de regering van voormalig minister-president William Marlin in november vorig jaar naar huis werd gestuurd door het parlement vanwege diens weigering voorwaarden van Nederland te erkennen voor het leveren van noodhulp. 

Parlementariër Silvio Matser werd deze week veroordeeld vanwege verkiezingsfraude.

Vandaag wordt duidelijk of we in Nederland vorig jaar opnieuw minder brieven en meer pakketten verstuurd hebben. PostNL presenteert vanochtend de jaarcijfers. In november stelde het concern voor heel 2017 een bedrijfsresultaat van tussen de 220 en 260 miljoen euro te verwachten.

Dit gebeurde er vannacht

Bij een grote explosie zondagavond in de Britse stad Leicester zijn zes gewonden gevallen. Een kleine supermarkt en een bovenliggende woning zijn verwoest. Twee van de zes gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie zei dat er geen indicatie is dat de explosie gelinkt is aan terrorisme.

In het Groningse Oldekerk is zondag vogelgriep van het type H5 vastgesteld bij een pluimveebedrijf. Het bedrijf wordt geruimd om verspreiding van het virus te voorkomen. In totaal gaat het om 36.000 vogels, meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Voor innovatie komt dit jaar 75 miljoen euro beschikbaar. Dat laat staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken vandaag aan de Tweede Kamer weten. Het extra geld is bestemd voor versterking van de innovatiekracht van het midden- en kleinbedrijf (18 miljoen), het bevorderen van samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid (15 miljoen) en voor toegepast onderzoek (42 miljoen). 

Dit schrijven andere media vandaag

Veel bestrijdingsmiddelen die in de landbouw worden gebruikt zijn niet nodigom rendabel te kunnen blijven produceren. Dat blijkt uit een studie die vandaag wordt gepresenteerd, schrijft Trouw. De onderzoekers tonen aan dat er genoeg milieuvriendelijke alternatieven zijn, waardoor geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van neonicotinoïden (ook wel bekend als bijengif) en fipronil, dat vorig jaar in eieren werd aangetroffen.

Bruidsparen die in gemeenschap van goederen gaan trouwen, hoeven voortaan niet meer naar de notaris om alles vast te laten leggen. De Telegraaf meldt dat minister van Rechtsbescherming Sander Dekker vandaag met een wetsvoorstel komt waarin staat dat stellen die in gemeenschap van goederen trouwen een verklaring bij de ambtenaar van de burgerlijke stand kunnen aanvragen, waarmee ze niet meer alles hoeven vast te leggen.

Slachtoffers van seksuele intimidatie melden zich nog niet massaal bij vertrouwenspersonen op werk na het losbarsten van de #metoo-discussie. Dat blijkt uit onderzoek dat het AD deed bij de Landelijke Vereniging Van Vertrouwenspersonen. Slechts 12 procent van de ondervraagden krijgt meer meldingen.

 

En dan nog dit

In het Oostenrijkse Lech worden vandaag de jaarlijkse foto's gemaakt van de wintersportvakantie van de koninklijke familie. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters zullen bij de fotosessie aanwezig zijn. Op prinses Ariane zal door de nationale en internationale media extra worden gelet. Ze brak eerder deze maand haar pols bij het schaatsen.

Deze nieuwsbrief is geschreven door Job van der Plicht.

Gelderlander

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Gelderlander >
 
 
 
 
                                   bron binnenland.headlines.nl

«   »