Home » regionieuws » Dit wordt het nieuws op dinsdag 27 februari

Dit wordt het nieuws op dinsdag 27 februari

Gepubliceerd op 27 februari 2018 om 19:21

Max Verstappen komt op de tweede dag van de Formule 1-testdagen in actie in de nieuwe Red Bull RB14. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo reed maandag en toonde snelle tijden en goede betrouwbaarheid. Teambaas Christian Horner zei dat Verstappen vooral "zo veel mogelijk ronden gaat rijden".

Waarom zijn de Formule 1-tests in Barcelona zo belangrijk?

In de zaak tegen de 21-jarige verdachte Rahiied A. uit Rotterdam dient vandaag een pro-formazitting voor de rechtbank in Rotterdam. De man wordt ervan verdacht zeker drie mensen in verpleeghuizen in Puttershoek en Rotterdam te hebben omgebracht door ze insuline toe te dienen. Het Openbaar Ministerie onderzoekt daarnaast nog vier andere verdachte sterfgevallen. 

De verdachte roofde ook duizenden euro's uit het verpleeghuis waar hij werkte.

Een rechtbank in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad zal zich vandaag buigen over het uitleveringsverzoek voor Guus Kouwenhoven. De zakenman werd begin december aangehouden in zijn woning in Kaapstad op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie, dat hem wil laten uitleveren. Kouwenhoven moet in Nederland nog een celstraf van negentien jaar uitzitten wegens illegale wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Liberia en Guinee.

Wie is de Nederlandse oorlogsmisdadiger Guus Kouwenhoven?

Treinreizigers in België moeten rekening houden met overlast vanwege stakingen. Het overheidspersoneel in heel België legt het werk neer uit protest tegen regeringsplannen die het pensioen van ambtenaren met zware beroepen zouden aantasten. Het spoorpersoneel doet daar dus ook aan mee.

Dit gebeurde er vannacht

In tegenstelling tot wat vooraf werd gevreesd, is de opkomst maandag bij de parlementsverkiezingen op Sint Maarten niet extra laag. Uiteindelijk is 62 procent van de 22.559 kiesgerechtigden gaan stemmen. In de meest recente verkiezingen in 2016 was de opkomst nog 65 procent. Bij het versturen van deze nieuwsbrief was de uitslag van de verkiezingen nog niet bekend. Houd daarvoor NU.nl in de gaten.

De Nederlandse schaatsbond KNSB hoopt vanochtend de eerste marathon op natuurijs te kunnen uitschrijven. Alle vier de ijsclubs die hiervoor in de race zijn, maken nog kans, laat de bond weten. Dit zijn de ijsclubs van Noordlaren, Haaksbergen, Veenoord en Arnhem.

Vakantiebungalows worden vaak niet goed schoongemaakt, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Onderzoekers van de bond testten op dertig vakantieparken in Nederland een huisje en veertien huisjes bleken niet schoon genoeg te zijn. Ze troffen vaak poepbacteriën, stof, haren, schimmels, beestjes en vlekken aan op matrassen en muren.

Twee verstekelingen van een vliegtuig van Ecuador naar New York zijn omgekomen toen ze van het landingsgestel vielen bij het opstijgen. Volgens de politie moet het tweetal ofwel bewusteloos zijn geraakt bij het opstijgen van het vliegtuig of van het gestel zijn geslingerd toen het vliegtuig snelheid maakte om op te stijgen.

Gemeenten verwachten dit jaar 9,7 miljard euro aan gemeentelijke heffingente innen. Dit is 2,5 procent meer dan in 2017. De ozb, rioolheffing, reinigingsrechten en afvalstoffenheffing zijn de belangrijkste gemeentelijke heffingen. Samen zijn deze met ruim 7,3 miljard euro goed voor 75 procent van alle heffingen.

Dit schrijven andere media vandaag

De schietbanen van de politie zijn onveilig. Daardoor lopen agenten gevaar. Veiligheidscontroles die zijn beloofd worden niet uitgevoerd, meldt De Telegraaf. De politiebond ACP wil dat de schietbaan in Amsterdam per direct wordt gesloten. Er wordt volgens de bond gewerkt met een verouderde baanconstructie uit 1995.

Duizenden ondergrondse opslagtanks voor diesel moeten de komende jaren mogelijk worden vervangen. Doordat er biodiesel wordt bijgemengd, groeit het aantal bacteriën dat de wanden van de tanks aantast, staat in de Volkskrant. Uit onderzoek blijkt dat sommige tanks al roestputten hebben.

De staking van piloten van Transavia zal de luchtvaartmaatschappij veel geld kosten. De verwachting is dat de 15.000 gedupeerde reizigers samen vijf miljoen euro claimen, als compensatie voor de urenlange vertragingen. Dat schrijft De Telegraaf. Transavia erkent in de krant "schadeplichtig" te zijn.

En dan nog dit

Een moeder uit de Australische stad Adelaide kreeg de schrik van haar leven toen ze een dodelijke bruine babyslang ontdekte in de broodtrommel van haar kind. De vrouw schakelde direct een slangenvanger in om de zeer giftige slang te vangen.

Deze nieuwsbrief is geschreven door Job van der Plicht.

Gelderlander

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Gelderlander >

«   »