Home » regionieuws » Dit is het nieuws van donderdag 8 maart

Dit is het nieuws van donderdag 8 maart

Gepubliceerd op 8 maart 2018 om 19:50

De auto van Stan is uit de Waddenzee getakeld: 'Het is nog niet bezonken'

De auto waarmee Stan (19) uit Helmond woensdag de Waddenzee in reed, is donderdag uit het water getakeld. Het SBS6-programma Hart van Nederland hield een livestream bij. Lees verder »

Bevallen zonder gynaecoloog is onverantwoord', emoties kort geding Bravis ziekenhuis lopen hoog op

Het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal vindt dat de situatie van een zwangere vrouw wordt misbruikt voor een proefproces over de keuzevrijheid van vrouwen bij hun bevalling. De verloskundige zegt op haar beurt dat ze 'wordt neergezet als een kruidenvrouwtje'. Het gaat hard tegen hard tijdens het kort geding donderdagochtend in de rechtbank van Breda. Het geding werd aangespannen door een vrouw uit Middelburg. Lees verder »

Verdachten van keienongeluk in Schijndel komen vrij, maar wel met enkelband

De drie jongens die verdacht worden van het veroorzaken van het keienongeluk in Schijndel, komen op vrije voeten. Wel krijgen ze alle drie een enkelband. Dit laat de rechtbank van Breda donderdag weten. Lees verder »

Het is Internationale Vrouwendag! Dit zijn vijf powervrouwen uit Brabant

Het is donderdag Internationale Vrouwendag. De dag die ieder jaar in het teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Omroep Brabant zet vijf Brabantse topvrouwen op een rijtje die ieder op hun manier succesvol zijn. Lees verder »

PSV wordt bij kampioenschap een dag later gehuldigd

Als PSV kampioen wordt, zal de ploeg een dag later worden gehuldigd. Dat laat de gemeente Eindhoven donderdag weten. Lees verder »

Vandaag wordt uitspraak gedaan in de zaak tegen de 14-jarige jongen uit het Friese dorp Katlijk, die wordt verdacht van het doden van zijn ouders. De man en vrouw (62 en 63 jaar) werden op 26 september vorig jaar dood gevonden. De jongen heeft al bekend dat hij zijn ouders om het leven heeft gebracht.

Tegen de tiener is de maximale straf van twaalf maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geëist

Max Verstappen rijdt vandaag zijn laatste testdag in aanloop naar het komende Formule 1-seizoen. Op het Circuit de Catalunya in Barcelona worden deze week vier testdagen afgewerkt. Op 25 maart wordt de openingsrace van het seizoen verreden in het Australische Melbourne

AkzoNobel maakt cijfers over het vierde kwartaal en heel 2017 bekend. Hetverf- en chemieconcern kwam in februari al met voorlopige jaarcijfers. Toen werd duidelijk dat de omzet van het bedrijf met 3 procent is gestegen naar 14,6 miljard euro.

Dat is inclusief de chemietak Specialty Chemicals, die te koop staat

De heenwedstrijden in de achtste finales van de Europa League staan donderdag op het programma en daar zit met AC Milan tegen Arsenal een fraai affiche tussen. Oranje-internationals Memphis Depay en Kenny Tete komen met Olympique Lyon in actie tegen CSKA Moskou. De eerste vier achtstefinalewedstrijden beginnen om 19.00 uur, waarna om 21.05 de volgende vier duels beginnen. Volgende week zijn de returns.

Dit gebeurde er vannacht

Bij een grote brand in een loods in Hoeven zijn twee mensen gewond geraakt. Tijdens de brand waren meerdere explosies te horen in de loods, die werden veroorzaakt door materiaal dat daar was opgeslagen. De brandweer gaf rond 2.00 uur het sein brand meester. De omgeving houdt nog wel even last van de rook die vrij kwam bij de brand.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend

Vrouwen die aan het hoofd van een boerenbedrijf staan, zijn vaak hoger opgeleid dan mannen in dezelfde functie. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek. In 2016 had zeker 22 procent van deze vrouwen een hbo- of universitaire opleiding afgerond. Bij de mannen was dat 12 procent. Mannen hebben wel vaker een agrarische opleiding gedaan.

In welke agrarische sector zijn de meeste vrouwen werkzaam?

Het Huis van Afgevaardigden van de Amerikaanse staat Florida heeft aanpassingen aan de wapenwet goedgekeurd. De aanpassingen waren ingediend na de schietpartij op een school in Parkland, waarbij zeventien doden vielen. De minimumleeftijd voor het kopen van semi-automatische geweren gaat omhoog van 18 naar 21 jaar. Nog opvallender is dat medewerkers van een school - onder strenge voorwaarden - bewapend mogen worden.

Nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij in Parkland wilden nog strengere maatregelen

Een omstreden video van een Hongaarse minister is toch toegstaan op Facebook, nadat het sociale medium de video eerder had verwijderd. Na een klacht van plaatser János Lázár is de video weer toegelaten. De video gaat over "witte Oostenrijkers" die bang zijn voor immigranten en werd in eerste instantie verwijderd omdat het filmpje haat zou zaaien.

Waarom Facebook een uitzondering maakt voor deze video, is niet bekend

Dit schrijven andere media vandaag

In een jaar tijd zijn honderd vrouwelijke hoogleraren aangenomen in Nederland. De Volkskrant en Trouw melden dat minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat vandaag bekend gaat maken. Vandaag is uitgekozen omdat het Internationale Vrouwendag is. Vorig jaar was nog 5 miljoen euro beschikbaar gesteld om ervoor te zorgen dat er meer vrouwelijke hoogleraren worden aangenomen. Van de drieduizend hoogleraren in Nederland, zijn er maar zeshonderd vrouw.

De Volkskrant heeft meer nieuws over studies. Uit cijfers die de krant heeft opgevraagd bij Nuffic, blijkt dat bij 210 studies in Nederland meer buitenlandse studenten zijn aangemeld dan Nederlandse. Steeds meer buitenlandse studenten weten Nederland te vinden, zeggen de cijfers. In tien jaar tijd is het aantal verdubbeld. De meeste studenten volgen hun hele opleiding hier, sommige buitenlanders doen hier alleen een minor of master.

De vijf-minutenregistratie voor de wijkverpleging wordt geschrapt. Dat schrijft de Volkskrant. De registratie houdt in dat de verpleegkundigen over bijna alles wat ze doen verslag moeten uitbrengen in periodes van vijf minuten. Dat kost veel tijd en gaat volgens de verpleegkundigen ten koste van de zorg. MinisterHugo de Jonge van Volksgezondheid is tegen deze bureaucratie en wil dat er meer aandacht komt voor de zorg.

 

En dan nog dit

Het is Internationale Vrouwendag. In veel landen vormt dat een goede gelegenheid om stil te staan bij de rechten van vrouwen en om te vieren wat er de afgelopen honderd jaar is bereikt. In Nederland gaat de dag vaak echter stilletjes voorbij. Onterecht volgens onder andere PvdA-coryfee Hedy d'Ancona. Volgens haar is er genoeg te vieren in Nederland, maar ook nog genoeg te verbeteren.

Waarom vrouwendag ook in Nederland groots aangepakt moet worden

Gelderlander

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van Gelderlander >
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 19u30
Lees meer van Blik op Nieuws >

«   »