Home » regionieuws » Dit is het nieuws van vrijdag 9 maart

Dit is het nieuws van vrijdag 9 maart

Gepubliceerd op 9 maart 2018 10:24

Bewindvoerder opgepakt voor verduisteren van geld cliënten

Een 49-jarige man uit Uden is vrijdagochtend opgepakt voor het verduisteren van geld. De man, werkzaam als bewindvoerder, hielp cliënten bij het oplossen van hun financiële problemen. Lees verder »

PSV-trainer Cocu: 'We moeten niet gaan denken dat we op 80 procent kunnen winnen'

PSV komt steeds dichterbij de 24ste landstitel in de clubhistorie. Met wedstrijden tegen achtereenvolgens Willem ll (uit), VVV-Venlo (thuis) en NAC Breda (thuis) kunnen de Eindhovenaren zomaar eens begin april kampioen worden. PSV-trainer Cocu waakt voor gemakzucht: 'We moeten niet gaan denken dat we op 80 procent kunnen winnen, daar hebben we de kwaliteiten niet voor.' Lees verder »

Voorzitter Indoor Brabant Anky van Grunsven zelf nog niet definitief klaar met topsport

Jarenlang was ze met haar paarden de grote publiekstrekker van Indoor Brabant. Nu is Anky van Grunsven weer vaak te zien op het evenement, maar zonder paard. Ze is voorzitter van Indoor Brabant. En dan heb je 'geen tijd' om ook nog mee te doen. Maar het is zeker niet gezegd dat we Anky van Grunsven nooit meer op een paard op Indoor Brabant zien.Lees verder »

Wout Poels rijdt Giro én Ronde van FrankrijkWout Poels zal dit seizoen zowel de Giro d’Italia als de Tour de France rijden. Dat nieuws kwam donderdag naar buiten b...
> Lees verder

ostNL goed voor 450 nieuwe banen in regio Venlo
In het pakjessorteercentrum en distributiecentrum dat PostNL in Venlo gaat bouwen, komen straks zo'n 450 nieuwe banen. D...

> Lees verder

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Klaas Otto begint. De 50-jarige oprichter vanmotorclub No Surrender uit Bergen op Zoom staat terecht omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan afpersing, bedreiging, witwassen, mishandeling, brandstichting en beïnvloeding van getuigen.

Is Otto een crimineel of het slachtoffer van een lastercampagne van Justitie zoals hij zelf zegt?

Vrijdag om 12.00 uur (Nederlandse tijd) begint de openingsceremonie van de Paralympische Winterspelen. De Spelen duren tot en met zondag 18 maart. Er komen negen Nederlanders in actie. Vier jaar geleden in Sochi pakte ons land één medaille. Bibian Mentel, die er in Pyeongchang weer bij is, veroverde goudop de snowboardcross.

Zij draagt net als in Rusland de vlag tijdens de openingsceremonie.

Fietsenmaker Accell komt vrijdag met de cijfers over 2017. Eerder werd al duidelijk dat de fabrikant met lastige marktomstandigheden in Noord-Amerika kampt. Om de kosten te drukken, is het moederbedrijf van merken zoals Batavus en Sparta daar bezig met een reorganisatie.

Het bedrijf liet al weten dat het resultaat van 2017 daardoor lager uitvalt dan het jaar ervoor.

Ireen Wüst opent in het Olympisch Stadion in Amsterdam de jacht op haar zevende titel op de WK allround. Ze won vorig jaar ook. Op de eerste dag staan twee afstanden op het programma. De vrouwen rijden de 500 meteren de 3 kilometer, terwijl de mannen nog niet in actie komen.

Naast Wüst komen ook Antoinette de Jong en Annouk van der Weijden in actie voor Nederland.

In Almelo staat om 20.00 uur de beladen Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente op het programma in de Eredivisie. Jarenlang was FC Twente de grote club in de regio, maar op basis van de ranglijst zijn de rollen nu omgedraaid. Twente heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie, terwijl nummer elf Heracles het seizoen zonder zorgen kan uitspelen.

Dit gebeurde er vannacht

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een uitnodiging van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un aanvaardt. Waarschijnlijk ontmoeten de leiders elkaar in mei. De locatie is nog niet bekend. Tot die tijd blijven alle sancties van de Verenigde Staten van kracht.

Kim Jong-un toont volgens Zuid-Korea veel bereidheid om het conflict op te lossen.

Myanmar wil dat de Verenigde Naties met bewijs komen voor de beschuldiging van genocide. De mensenrechtenadviseur van de VN zei woensdag dat er vanaf augustus genocide wordt gepleegd op de Rohingya-bevolking in het land.

"Als het genocide was, dan waren alle Rohingya wel verdreven."

Elf landen die aan de Grote Oceaan liggen hebben een nieuwe handelsovereenkomst gesloten, ditmaal zonder de Verenigde Staten. De overeenkomst is in Chili getekend. Samen zijn de landen goed voor 13,5 procent van de wereldeconomie. De VS is buitengesloten, omdat het land zich terugtrok uit een eerdere overeenkomst.

Welke elf landen hebben de deal getekend?

De eerste week van de Olympische Spelen heeft het record voor online televisie kijken gebroken. Tussen 9 en 15 februari keken ruim 2,4 miljoen mensen naar een online uitzending. Van de tien best bekeken uitzendingen, waren negen een Olympisch onderdeel.

Het best bekeken programma online was de 1000 meter schaatsen voor vrouwen.

Dit schrijven andere media vandaag

De politiek bemoeit zich vaak met onderzoeksuitslagen over bijvoorbeeld bestuurlijke misstanden of een ramp. Dat staat in de Volkskrant. Onderzoekers worden vaak door ambtenaren en politici onder druk gezet. Doordat de ambtenaren invloed uit proberen te oefenen is het voor de onderzoekers moeilijk om de onafhankelijkheid van het onderzoek te garanderen.

Iemand die lijdt aan diabetes type 2 kan door gezond te eten de medicijnen laten liggen. Dat schrijft het AD (€). Het geldt niet voor alle mensen met diabetes type 2. Uit het onderzoek blijkt dat vier van de tien mensen na een jaar nog zonder medicijnen kunnen. Een veel groter deel kan niet helemaal stoppen met de medicatie, maar heeft wel veel minder nodig. 

Sinds 2011 zijn iets meer vrouwen de kostwinner in huis geworden. In 2011 was dat nog 15 procent, nu is dat 17 procent. In 83 procent van de gevallen verdientde man dus nog het meest. Dat meldt Trouw (€). Er is alleen gekeken naar de inkomens van stellen. Opvallend is dat veel vrouwen die minder verdienen dan hun man, niet genoeg verdienen om zelf rond te kunnen komen.

Soms loont het om aan de overkant van de oceaan de kranten door te nemen. The New York Times meldt namelijk dat Netflix in gesprek is met Barack Obama om een serie te gaan maken. De oud-president van de Verenigde Staten zou samen met zijn vrouw Michelle verhalen gaan vertellen voor Netflix. In welke vorm is nog niet bekend. De krant meldt ook dat de deal nog niet rond is en dat concurrenten Amazon en Apple ook achter Obama aanzitten.

 

En dan nog dit

Het Fries Museum in Leeuwarden heeft een grote internationale prijs gewonnen voor de tentoonstelling Alma-Tadema, klassieke verleiding. De tentoonstelling was vorig jaar in het museum te zien en gaat over het leven van de Friese schilder Lawrence Alma-Tadema. De Global Fine Art Award die het museum kreeg, staat ook wel bekend als een museum-Oscar

Deze Nederlandse musea waren ook genomineerd.

Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van NOS.nl > 

 

Gelderlander

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Gelderlander .                

«   »