Home » regionieuws » Dit is het nieuws van maandag 12 maart

Dit is het nieuws van maandag 12 maart

Gepubliceerd op 12 maart 2018 om 19:52

Hmmm Frans Bauer deelt geheim recept van zijn eigen frikandel: 'afblussen met satésaus'

Dat Frans Bauer van lekker eten houdt, dat is bekend. Maar nu deelt de Brabantse zanger een geheim recept: de Bauer-speciaal. Zijn familie vindt het maar niks maar volgens Frans smaakt het heerlijk. Lees verder »

De Kerkstraat Kiest: Oeffelt maakt zich zorgen over de voorzieningen in het dorp

Bijna elke Brabantse gemeente heeft wel een Kerkstraat. Van oudsher een centrale plek in de gemeente waar mensen op zondag bij elkaar kwamen om naar de kerk te gaan. Ook een plek waar wekelijks de ontwikkelingen in het dorp of de stad werden besproken. De gang naar de kerk zit er bij veel mensen niet meer in en in sommige plaatsen is zelfs de kerk verdwenen. Maar de verschillende Kerkstraten zijn natuurlijk gebleven. Gelukkig wel. Lees verder »

De winnaar van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bakt vandaag 500 van die worstenbroodjes

Het is maandag een drukte van belang bij Bakkerij Verba in Sleeuwijk. Bakker Christiaan van de Vegt won zondag de strijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. In de winkel hangen slingers en ballonnen. Aan de buitenkant van de winkel is een spandoek opgehangen met een tekst 'Winnaar lekkerste Brabantse worstenbroodje'. Lees verder »

Inwoner Hoensbroek in één klap miljonair
Een inwoner van Hoensbroek heeft één miljoen euro gewonnen in de Staatsloterij.

> Lees verder

Astrid Holleeder wordt voor het eerst in het openbaar gehoord in de rechtszaak tegen haar broer Willem. De vrouw zal ondervraagd worden over verklaringen die zij eerder heeft afgelegd. Volgens Astrid is haar broer verantwoordelijk voor de liquidatie van onder meer haar zwager Cor van Hout in 2003. De verdediging noemde haar verklaringen eerder onbetrouwbaar.

Hoe kwamen de zussen en ex van Holleeder bij Justitie terecht? Lees ons profiel

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt bekend hoeveel bedrijven in februari op de fles zijn gegaan. Het statistiekbureau maakt ook bekend in welke bedrijfstak de meeste bedrijven de deuren moesten sluiten. 

Deze winkelketens gingen in de afgelopen jaren failliet

Burgemeester van Groningen Peter den Oudsten en Commissaris van de Koning René Paas presenteren de route en het programma van Koningsdag 2018. Het koningspaar zal op 27 april Koningsdag in Groningen vieren. Mogelijk gaat de gaswinning in de provincie een plaats in het programma krijgen. 

Vandaag start de zevende editie van de Week van het geld. Tijdens deze week leren basisscholieren over omgaan met geld. Koningin Máxima zal de week samen met minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) openen op een basisschool in Den Haag.

Je kind leren om goed met geld om te gaan? Zo pak je dat aan

Dit gebeurde er vannacht

Een helikopter is in New York in de East River gestort. Daarbij zijn twee passagiers om het leven gekomen en drie anderen ernstig gewond geraakt. De piloot van het toestel wist zichzelf te bevrijden en werd opgepikt door een passerende sleepboot.

Marine Le Pen heeft op de slotdag op het partijcongres van de Franse rechts-populisten in Lille voorgesteld het Front National om te dopen tot 'Rassemblement National'. Dat betekent zoveel als nationaal samenwerkingsverband of vergadering, maar ook samenscholing.

Rusland heeft op de staatstelevisie beelden getoond van het afvuren van een hypersonische raket, de kinzjal (dolk). Een MiG-31 straaljager schoot het projectiel af, dat volgens het Kremlin met 12.000 kilometer per uur - tien keer de snelheid van het geluid - op zijn doel af vliegt.

Bekijk de Russische beelden van de lancering van de hypersonische raket (video)

Het zestal dat dit weekeinde werd opgepakt in Amersfoort, nadat een agentewerd mishandeld, zit nog vast. Een 21-jarige man probeerde de agente te wurgen; zij hield er een zware hersenschudding en verwondingen aan haar gezicht aan over.

Het ging er zeer heftig aan toe bij de arrestatie (video)

Er zou een centraal meldpunt moeten komen voor seksueel misbruik in de sport. Dat heeft Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid en erevoorzitter van het Fonds Slachtofferhulp gezegd in het tv-programma Nieuwsuur.

Dit melden andere media vandaag

De vergrijzing begint stevig toe te slaan in de zorg. Dit jaar moeten zorgorganisaties mensen vinden voor 120.000 tot 130.000 vacatures, meldt het UWV. Groot probleem is dat het nu al moeilijk is goed personeel te vinden: het aandeel zorginstellingen met moeilijk vervulbare vacatures is tussen medio 2016 en medio 2017 gegroeid van 45 naar 51 procent, schrijft Trouw (€). Door de vergrijzing zijn er niet alleen meer hoogbejaarde patiënten, maar neemt ook het aantal zorgmedewerkers dat met pensioen gaat flink toe.

Tbs'ers in de Utrechtse Van der Hoeven Kliniek kunnen heel makkelijk aan drugs en (kinder)porno komen. Dat blijkt uit onderzoek van het AD (€). De krant sprak met tien tbs'ers en tien tbs-advocaten. Die zeggen dat drugsgebruik in de kliniek oogluikend wordt toegestaan en het een simpele kwestie is om narcotica naar binnen te smokkelen. Daarnaast bleek in november 2017 dat de patiënten onbeperkt toegang tot internet hadden en in een geval zelfs het darkweb op konden. De Van der Hoeven Kliniek zegt het geschetste beeld niet te herkennen. 

Ze hebben een IQ boven de 140 en scoren op exacte vakken tienen (en op talen vieren): jongeren met ict-talent en de diagnose autisme. En omdat onderwijs en arbeidsmarkt niet op ze berekend zijn, lopen ze tegen muren op, waardoor ze met een uitkering thuis komen te zitten. De Volkskrant (€) gaat langs bij ITvitae, een vakschool die deze jongeren een veilige omgeving biedt om zich te ontplooien als programmeur of ethische hacker. "Mensen met autisme zijn hier normaal, de anderen noemen we de neurotypische mensen."

 

En dan nog dit

De Scientologykerk start een eigen televisiezender, zo kondigde de beweging zondag aan. De zender gaat vandaag al van start in de VS. "Het is tijd om ons eigen verhaal te vertellen", laat de organisatie weten via sociale media. Met dat statement lijkt Scientology te verwijzen naar kritische geluiden over de organisatie in de media de afgelopen jaren. Onthullende documentaires over de sekte-achtige aard van de kerk werden afgelopen jaren veelvuldig bekroond met film- en tv-prijzen. 

Gelderlander

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van Gelderlander >
 
 

«   »