Home » regionieuws » Dit is het nieuws van dinsdag 13 maart

Dit is het nieuws van dinsdag 13 maart

Gepubliceerd op 13 maart 2018 om 18:37

scherp: 'Knok verdomme, stelletje lamzakken'

Oud-journalist en PSV-supporter Willibrord Frequin heeft via een ingezonden brief aan het Eindhovens Dagblad zijn onvrede over de spelers van PSV kenbaar gemaakt. Frequin hoopt met deze brief de spelers van de Eindhovense club op scherp te zetten. Lees verder »

Recordpoging naakt minigolfen in Tilburg om naturisme onder jongeren te promoten

Naakt minigolfen, het kan zondag 25 maart in Tilburg bij Dolfijn. Daar wordt een poging gedaan om in het Guiness Book of World Records te komen. Een actie die georganiseerd is om naturisme te promoten onder jongeren. "Bloot is niet eng of raar en dat willen we met deze ludieke actie laten zien", aldus organisator Karin van Beljouw. Lees verder »

Negen gigantische kranen staan klaar om waterleiding in de grond te krijgen

"Het is een indrukwekkende klus", zo omschrijft Toinja van Daal communicatiemanager bij bouwbedrijf Heijmans het aanleggen van een 750 meter lange waterleiding. De waterleiding komt op dertig meter diepte te liggen en wordt in één lang stuk, onder meer onder de A59 door, door een soort tunnel getrokken. Een megaklus voor bouwbedrijf Heijmans en Brabant Water. Lees verder »

Anonieme verzamelaar koopt voor onbekend bedrag schilderij Vincent van Gogh

Een anonieme privéverzamelaar heeft voor een nog onbekend bedrag een schilderij van Vincent van Gogh gekocht. Het schilderwerk werd namens een galerie uit New York op de Internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht aangeboden. Lees verder »

Venlo slipt dicht na ongeval met vier auto's op A73

Op de A73 bij Venlo zijn dinsdagochtend vier auto's op elkaar gebotst. Daarbij zouden meerdere personen gewond zijn geraakt.


Lees meer »

 

 

In de strafzaak die draait om de vergismoord op Djordy Latumahina worden de strafeisen tegen de verdachten verwacht. De 31-jarige Amsterdammer werd in 2016 doodgeschoten. Uit onderzoek van de recherche bleek dat de kogels niet voor Latumahina waren bedoeld, maar voor een crimineel die in dezelfde flat woonde en in hetzelfde model auto reed.

De Britse premier Theresa May wil dat de Russische ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk tekst en uitleg komt geven over de vergiftiging van oud-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, die begin deze maand in kritieke toestand werden gevonden op een parkbankje in Salisbury. De deadline die May de Russen heeft gesteld verstrijkt vandaag

In de achtste finales van de Champions League staan twee returns op het programma. Manchester United speelt zonder de geblesseerde Daley Blind thuis tegen Sevilla. Kevin Strootman kan wel in actie komen namens AS Roma, dat het in Italië opneemt tegen Shakhtar Donetsk.

De rechtbank beslist of de zaak tegen No Surrender-oprichter Klaas Ottokan worden voortgezet of moet worden uitgesteld. Volgens de advocaat van Otto is er door een psychiater een vorm van posttraumatische stressstoornis (PTSS) geconstateerd en kan Otto de zittingen niet bijwonen.

De 21-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg die dit weekeinde werd aangehouden in Amersfoort omdat hij een agente zou hebben geslagen en geprobeerd te wurgen wordt dinsdag voorgeleid. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag

Dit gebeurde er vannacht

De Europese commissie voor begrotingscontrole en de Europese Ombudsman gaan onderzoek verrichten naar de de 'superpromotie' van Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Europese Commissie (EC). Volgens critici verliep de aanstelling erg schimmig.

D66-europarlementariër Sophie in 't Veld haalde keihard uit naar eurocommissaris Günther Oettinger (video)

De Republikeinse leden van de inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben maandag een voorlopig rapport uitgebracht over Russische inmenging in de verkiezingen van 2016. Er zijn geen bewijzen voor samenzwering tussen het campagneteam van Donald Trump en de Russen, aldus de Republikeinen.

De werkgelegenheidsverwachting van werkgevers in Nederland is terug op het niveau van 2008, het jaar waarin de economische crisis begon. Vooral in de bouw is het vertrouwen groot: werkgevers verwachten dit kwartaal 17 procent meer mensen aan te nemen.

Oskar Gröning, de kampbewaker van nazi-vernietigingskamp Auschwitz die onlangs werd veroordeeld tot vier jaar celstraf, is vrijdag op 96-jarige leeftijd overleden. De man stond bekend als de 'boekhouder van Auschwitz', omdat hij het in beslag genomen geld van de Joodse gevangenen telde.

Dit melden andere media vandaag

De stroom Nederlandse vakantiegangers naar Turkije droogde de afgelopen jaren aardig op na een aantal aanslagen, de mislukte staatsgreep en diplomatieke spanningen. Maar het geheugen van de toerist is kort en de lage prijzen geliefd, meldt het AD. Reisbrancheorganisatie ANVR telde in januari een toename van het aantal boekingen van 90 procent ten opzichte van vorig jaar.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt dat de privacy van ziekewerknemers te goed wordt beschermd, waardoor bedrijven hen niet goed kunnen begeleiden, schrijft Trouw (€). Er moet relevante informatie kunnen worden uitgewisseld tussen werkgevers en instanties. "Zo mogen werkgevers niet vragen naar 'functionele mogelijkheden en beperkingen' van een zieke werknemer. Oftewel je mag niet vragen of iemand nog kan zitten of staan of zich langere tijd kan concentreren. Dat is toch onhandig?"

Het Platform Houtrook en Gezondheid deed 2,5 jaar lang onderzoek naar de schadelijke effecten van houtkachels op gezondheid en milieu. Het resultaat is een brandbrief aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat), waarin staat dat de overheid de aanschaf en het gebruik moet ontmoedigen, meldt de Volkskrant (€).

 

En dan nog dit

Een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië heeft het stoffelijkoverschot van sekteleider en moordenaar Charles Manson toegekend aan zijn kleinzoon. Manson overleed vorig jaar november op 83-jarige leeftijd in gevangenschap. Het besluit volgt op een lange en bizarre juridische strijd om zijn lijk.

Luister naar vier angstaanjagende uitspraken van de sekteleider (video)

Gelderlander

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Gelderlander >
 
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
13/03 18u30  Zorg bij Martini Ziekenhuis voor borstkanker verbeterd en meer zichtbaar
13/03 18u15  Lichaam langere tijd overleden man in woning aangetroffen
13/03 18u00  Vijftal veroordeeld voor ontvoeringen en mishandelingen jongen (14)
13/03 16u45  Voor de derde keer vogelgriep bij eendenbedrijf
13/03 16u45  Kunstenaar Rob Scholte moet uit oud postkantoor Den Helder
13/03 16u30  OM eist tot 30 jaar cel voor 'vergismoord' op Djordy Latumahina
13/03 16u30  Politie stuit op hennepkwekerij na melding van schietpartij
13/03 16u30  Beslag op 40 voertuigen in onderzoek naar stelselmatige mestfraudeHet milieuteam van de politie in de eenheid Oost-Brabant heeft dinsdag op meerdere plaatsen in het land beslag gelegd op 35 vrachtwagencombinaties en enkele personenauto’s van een mesthandelaar uit de Brabantse Kempen. De handelaar wordt verdacht van stelselmatige mestfraude. Het gaat om en gecoördineerde actie van het OM, de NVWA, Politie, Douane en ILT, onder leiding van het Functioneel parket.
13/03 16u15  Drugs aangetroffen in zeecontainers
13/03 16u15  Prijzen nieuwe Mazda6 bekend
13/03 16u00  Advocaten Klaas Otto stoppen verdediging
13/03 15u15  Mogelijk voor de derde keer vogelgriep bij eendenbedrijf
13/03 15u15  Minder opvang voor zeehonden nodig
13/03 14u45  Kunstmatige intelligentie rukt op in huishoudens
13/03 14u45  Kinderen met Virtual Reality beter voorbereid op MRI-scan
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Blik op Nieuws >

«   »