Home » regionieuws » Dit is het nieuwsvan woensdag 14 maart

Dit is het nieuwsvan woensdag 14 maart

Gepubliceerd op 14 maart 2018 om 19:50

Finaliste Miss Beauty of Noord-Brabant: 'Het is zo veel meer dan alleen maar lief lachen'

De 22-jarige Josje de Lange uit Uden is een van de zeventien finalisten van Miss Beauty of Noord-Brabant. Het is volgens haar veel meer dan alleen maar lief lachen. Meiden van alle soorten en maten kunnen meedoen. Lees verder »

Burgemeester Voerendaal met vuurwapen belaagd
Burgemeester Wil Houben van Voerendaal is twee weken geleden bedreigd door een gemaskerde man met een handvuurwapen.

> Lees verder

Natuurkundige Stephen Hawking overledenDe Britse natuurkundige Stephen Hawking is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie in...
> Lees verder

Veertien doden tijdens onderzoek bij leverpatiënten
Veertien doden tijdens onderzoek bij leverpatiënten
Tijdens een medische proef in vier academische ziekenhuizen, waaronder Maastricht, overleden tussen 2013 en 2016 liefst ...
> Lees verder
Roemer gaat vrijdag aan de slag in Heerlen
Roemer gaat vrijdag aan de slag in Heerlen
Waarnemend burgemeester Emile Roemer gaat vrijdag al aan de slag in Heerlen.

> Lees verder

Leraren uit de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland staken. In Amsterdam lopen tienduizend leraren en ander onderwijspersoneel door de stad in een mars georganiseerd door het PO-Front. De sobere mars van het Waterlooplein naar het Museumplein onderstreept dat het nog steeds coderood is in het primair onderwijs. Aan het eind van de mars wordt het 'estafettestokje'  overgedragen aan leraren in Brabant en Limburg, die op 13 april actievoeren.

De Britse regering zal naar verwachting strafmaatregelen tegen Ruslandaankondigen. Woensdagochtend om 1.00 uur Nederlandse tijd verstreek de deadline die premier Theresa May de Russen had gesteld voor uitleg over de moordaanslag op oud-dubbelspion Sergej Skripal op 4 maart. Daarbij werd een zenuwgas uit de Sovjet-tijd gebruikt. De Britten willen weten hoe dit kan. Rusland zegt alleen te willen meewerken als het eerst monsters van het gif mag onderzoeken.

De laatste twee returns in de achtste finales van de Champions Leaguestaan op het programma en daar zit met FC Barcelona tegen Chelsea (20.45 uur) een absolute kraker bij. De heenwedstrijd drie weken geleden in Londen eindigde in 1-1. Het andere duel begint al om 18.00 uur in Istanbul en gaat tussen Besiktas en Bayern München. Dat tweeluik is al beslist na de 5-0 zege van de ploeg van Arjen Robben in de heenwedstrijd in München.

Chelsea-manager Antonio Conte zegt dat zijn ploeg "bereid moet zijn om te lijden in Camp Nou"

Dit gebeurde er vannacht

De Britse natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking is overleden in zijn woonplaats Cambridge. Hawking (76) was al op vroege leeftijd aan een rolstoel gekluisterd door de spierziekte ALS, maar zijn denkvermogen en enthousiasme om ingewikkelde wetenschappelijke ideeën aan een breed publiek uit te leggen werden nooit aangetast.

Lees ons profiel van de man die het universum verkende vanuit zijn rolstoel

De miljarden aan toetredingssteun die de EU aan Turkije heeft gegeven om zijn wetten aan te passen, hebben maar een beperkt effect gehad. De Europese Rekenkamer concludeert dat in een rapport. Veel meer aandacht had moeten worden besteed aan "essentiële hervormingen" op het vlak van de rechtsstaat, aldus de EU-boekhouders.

Het VUmc in Amsterdam heeft voor 48 uur een opname- en uitplaatsingsstop ingesteld voor de afdelingen intensive care en medium care. De reden is een nieuwe besmetting met een ziekenhuisbacterie, zo meldt het ziekenhuis. Op de spoedeisende hulp kunnen daardoor tot donderdagavond geen ernstig zieke patiënten worden opgevangen.

Eindhoven wil dat er vanaf 2019 een toeslag komt op tickets voor vliegreizen vanaf Eindhoven Airport om de leefbaarheid in de omgeving van de luchthaven te verbeteren. Het idee voor de vliegtaks van 1 euro per vliegreis kreeg steun van een meerderheid in de Eindhovense gemeenteraad.

Meer werkenden zijn in de afgelopen jaren overgestapt op een anderberoep. Sinds 2015 neemt het aantal overstappers weer toe. In 2017 hadden 937.000 mensen tussen de 15 en 75 jaar een ander beroep dan in het voorgaande jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2014 waren dat er 777.000.

Het kabinet maakt ruim 300 miljoen euro vrij om het personeelstekort in dezorg terug te dringen. Met extra geld voor opleidingen, werk- en stageplekken en regionale actieplannen moet het tekort in 2022 grotendeels zijn weggepoetst.

Het UWV waarschuwde dinsdag dat het tekort dreigt op te lopen tot zo'n 130.000 vacatures

Dit melden andere media vandaag

De schietpartij op een school in Parkland, Florida, eiste zeventien levens. Voor elk van die levens gaan scholieren in de hele VS vandaag één minuut destraat op. De demonstratie van iets meer dan een kwartier is een reactie op het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om toch geeningrijpende maatregelen te nemen om het vuurwapengeweld in te dammen, meldt de Volkskrant (€). In New York moeten ouders van basisschoolkinderen zich wel eerst registreren bij een gewapende bewaker en hun kind daarna uitschrijven voor de demonstratie.

Toen een ultraconservatieve onderwijsgroep in de Japanse stad Osaka grond voor een basisschool wilde kopen van de overheid, werd er een korting van 85 procent op de marktwaarde gegeven. Dat zou te danken zijn geweest aan premier Shinzo Abe en zijn vrouw, die te boek staan als vrienden van de groep. Abe ontkende in alle toonaarden en zei te zullen aftreden als bleek dat hij en zijn echtgenote betrokken waren. Nu blijkt dat de Japanse regering heeft gerommeld met documenten, schrijft Trouw (€). Onder andere passages over mevrouw Abe werden geschrapt.

 

En dan nog dit

YouTube gaat extra informatie tonen bij video’s rond populaire samenzweringstheorieën om disinformatie tegen te gaan. Een video over de maanlanding zal bijvoorbeeld worden vergezeld door een stukje tekst, direct onder de video. Die geeft feitelijke informatie over het onderwerp. De informatie zal afkomstig zijn van Wikipedia. De nieuwe functie is een reactie van YouTube op disinformatie en nepnieuws op de site. Het afgelopen jaar kwam het bedrijf meerdere malen onder vuur te liggen, bijvoorbeeld vanwege video’s over slachtoffers van de schietpartij in Parkland.

NU.nl gaat disinformatie tegen met NUcheckt. Lees onze laatste factcheck: Leeft een orgaandonor nog tijdens de transplantatie?

 

Gelderlander

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van Gelderlander >
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 19u30
Lees meer van Blik op Nieuws >

«   »