Home » regionieuws » Dit is het nieuws van donderdag 15 maart

Dit is het nieuws van donderdag 15 maart

Gepubliceerd op 15 maart 2018 om 19:12

Tesla slaat op hol: één lichtgewonde

Tesla slaat op hol: één lichtgewonde

Deze Tesla S-model raakte in mei 2016 in Williston Florida zwaar beschadigd bij een crash als gevolg het semi-automatische rijsysteem. Daardoor reed de wagen onder een vrachtwagen die draaide op de rijbaan. De bestuurder (40) kwam daarbij om het leven. © AP

19:55 Door een technisch mankement is een Tesla S-model vanmiddag op hol geslagen in Wormerveer (gemeente Zaanstad). De elektrische auto reed op een groepje mensen af, maar de meesten kwamen met de schrik vrij..Lees verder »

Vandaag wordt uitspraak gedaan in het hoger beroep van de zaak Posbankmoord. De rechtbank veroordeelde Souris R. (44) uit Veghel in 2017 tot zestien jaar voor het doden van Alex Wiegmink op de Posbank in Rheden in 2003. Medeverdachte Frank S. (56) uit Boekel kreeg veertien jaar cel. Tegen het duo was dertien jaar celstraf geëist. De 44-jarige huisschilder Alex Wiegmink uit Drempt werd op 20 januari 2003 doodgeschoten. Zijn lichaam werd niet veel later verkoold teruggevonden in zijn uitgebrande auto in het Brabantse Erp.

De NAVO komt bijeen om te praten over de kwestie rond het vergiftigen van de voormalig Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia in het Engelse Salisbury. De NAVO-landen zeggen zich "ernstig zorgen te maken over de eerste chemische aanval met een zenuwgas op NAVO-grondgebied sinds de oprichting van de alliantie" De NAVO vraagt Rusland om volledige openheid over het novichok-programma en dat het alle medewerking verleent aan Brit onderzoek.

Het Gerechtshof in Leeuwarden doet uitspraak in het hoger beroep in de strafzaak tegen de broers R. De twee broers worden verdacht van moord in vereniging op een man op het Dwingelderveld in november 2012 en op een echtpaar in Exloo in juli 2013. De twee broers, Admilson (33) en Marcos R. (32), zijn door de rechtbank in Assen op 25 november 2015 veroordeeld tot 30 jaar cel met TBS en 30 jaar cel. Het OM heeft opnieuw levenslang geëist.

De rechtbank doet uitspraak in de kwestie of de hoofdverdachte in de zaak Anne Faber, Michael P. zijn huidige straf uit moet zitten. Justitie wil dat P. zijn volledige straf van 12 jaar cel uitzit voor verkrachtingen en berovingen in Nijkerk in 2010. P., verdachte in de zaak Anne Faber, zou dit jaar op vrije voeten komen nadat hij twee derde van zijn straf had uitgezeten, maar OM vindt dat hij dat recht niet verdient.

Door de rechtbank in Leeuwarden wordt uitspraak gedaan tegen een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Mijdrecht. Die veroorzaakte op 16 november 2016 een ongeluk op de A7 bij het knooppunt Joure. Hij reed in op een file die hij over het hoofd zag, naar eigen zeggen omdat hij druk was met zijn telefoon. Bij de botsing waren naast de vrachtwagen vier auto's betrokken. Een man van 31 jaar uit Sneek overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn 29-jarige vrouw en dochter van 1 jaar overleefden de botsing, maar raakten ernstig gewond.

Dit gebeurde er vannacht

Het Verenigd Koninkrijk gaat duizenden Britse militairen inenten tegen een antrax-besmetting. Dat gaat de minister van Defensie Gavin Williamson donderdag bekendmaken, melden Britse media. Die beslissing volgt na devergiftiging van de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter.

De Nationale ombudsman Reinier Van Zutphen roept gemeenten en politie op om demonstraties volledig en zonder voorbehoud mogelijk te maken. Ook moeten zij terughoudend zijn bij het opleggen van beperkingen en voorschriften. Van Zutphen doet zijn oproep in het rapport 'Demonstreren, een schurend grondrecht?' 

Roger Federer heeft de kwartfinales van het tennistoernooi van Indian Wells bereikt. De als eerste geplaatste Zwitser versloeg in de vierde ronde van het Amerikaanse toernooi de Fransman Jeremy Chardy in twee sets: 7-5 6-4.

Meer bedrijven in de wereld hebben tegenwoordig te maken met financieel-economisch fraude. Dat constateert accountantsbureau PwC in een groot onderzoek onder 7200 respondenten uit 123 landen, waaronder Nederland. Wereldwijd zou nu de helft van de bedrijven wel eens tegen zaken als verduistering van geld en goederen, cybercrime en consumentenbedrog aanlopen. 

De Nederlandse dienstensector heeft vorig jaar de handel met het Verenigd Koninkrijk zien toenemen. Netto heeft de dienstensector een handelsoverschot van 1,9 miljard euro met het VK. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Dit schrijven andere media vandaag 

Amsterdam Centraal krijgt negen sporen in plaats van de huidige vijftien. Het snelstgroeiende station van Nederland, Amsterdam Zuid met vier sporen krijgt er juist twee bij. Dat besluit maakt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) donderdag kenbaar, meldt de Volkskrant. NS-topman Roger van Boxtel denkt dat het station te kwestbaar wordt met maar negen sporen.

Huizen in grote steden worden in grote getallen opgekocht door beleggers en particulieren die de woningen vervolgens te duur verhuren. Tussen 2012 en vorig jaar is de particuliere huursector in Nederland met 23,4 procentgegroeid, blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Amsterdam en de Katholieke Universiteit Leuven, waarover het AD (€) donderdag bericht.

Verzekeraars vinden dat automobilisten alleen nog de weg op mogen als ze een ‘zwarte doos’ aan boord hebben. Deze ‘event datarecorder’ legt de laatste seconden voor en na een ongeluk vast. Er kan onder andere worden aangetoond hoe snel er gereden en geremd werd. Het Verbond van Verzekeraars publiceert vandaag een brief waarin de overheid wordt opgeroepen om deze zwarte doos verplicht te stellen, meldt NRC.

En dan nog dit

Een 26-jarige Nederlander is woensdag verwijderd van de wereldberoemde ruïnes van Machu Picchu in Peru omdat hij en twee andere toeristen foto's maakten van hun blote billen
De Nederlander, een Duitser (21) en een Zwitser (24) zijn niet meer welkom in de Incastad.

Het eerste Brabantse kievitsei is gevonden in Ravenstein

Het eerste Brabantse kievitsei is gevonden in Ravenstein

Het eerste Brabantse kievitsei is donderdag gevonden, en wel in Ravenstein. De eer is aan weidevogelbeschermer Geurt Elemans. Lees verder »

 
Je wordt wakker en vindt op je bank een onbekende man die gewond is en naar alcohol ruikt

Je wordt wakker en vindt op je bank een onbekende man die gewond is en naar alcohol ruikt

Een 57-jarige man joeg donderdagochtend twee bewoners van een huis aan de Hudsonstraat in Breda de stuipen op het lijf. Toen ze wakker werden, lag de man - die ze niet kennen - gewond op hun bank. Lees verder »

Stevige boetes voor Organon en MSD omdat ze zich niet aan de veiligheidsregels hielden

Stevige boetes voor Organon en MSD omdat ze zich niet aan de veiligheidsregels hielden

De bedrijven Organon en MSD in Oss hebben van het Openbaar Ministerie boetes gekregen van respectievelijk 250.000 en 150.000 euro omdat ze veiligheidsregels niet naleefden. De overtredingen dateren uit 2012. Lees verder »

 
Met deze auto wil Frits van Eerd een podiumplek veroveren op het wereldkampioenschap

Met deze auto wil Frits van Eerd een podiumplek veroveren op het wereldkampioenschap

Racing Team Nederland gaat dit seizoen voor het eerst meedoen aan het FIA World Endurance Championship. Het raceteam van Frits van Eerd deed vorig jaar al mee aan de 24 uur van Le Mans. Jan Lammers, oud-Formule 1 coureur, stopt na de 24 uur van Le Mans. Zijn stoeltje wordt daarna ingenomen door Nyck de Vries, die dit seizoen ook uitkomt in de Formule 2. Lees verder »

Ouders ontvoerde baby Hannah langer vast

Ouders ontvoerde baby Hannah langer vast

De ouders van baby Hannah blijven twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Bosch donderdag bepaald. Kim de L. en Rowan S. ontvoerden hun dochter vorige maand in Eersel en namen haar mee naar Duitsland, waar ze werden aangehouden. Ze werden maandag uitgeleverd en zitten voorlopig in een Nederlandse gevangenis. Lees verder »

 
Te moe om een normaal leven te leiden: met chronische Q-koortspatiënten gaat het steeds slechter

Te moe om een normaal leven te leiden: met chronische Q-koortspatiënten gaat het steeds slechter

Voor het eerst zijn de langetermijngevolgen van de Q-koorts in kaart gebracht. Zeven jaar lang zijn de resultaten verzameld van allerlei wetenschappelijke onderzoeken. Daaruit blijkt dat één groep het extra zwaar heeft: de chronische Q-koortspatiënt. Lees verder »

Oplichters zeggen dat ze namens de gemeente komen snoeien, 'Pas op voor gepeperde rekening'

Oplichters zeggen dat ze namens de gemeente komen snoeien, 'Pas op voor gepeperde rekening'

In Goirle zijn oplichters actief. In de omgeving van de Abcovenseweg en de Molenstraat is aangebeld door mensen die zich voordoen als medewerkers van de gemeente. Lees verder »

 
Aanhanger met grondstoffen voor amfetamine gevonden in Oosterhout

Aanhanger met grondstoffen voor amfetamine gevonden in Oosterhout

Bij een bedrijf aan de Koopvaardijweg in Oosterhout is donderdagmiddag een trailer met grondstoffen voor drugs gevonden. Dat meldt de politie.Lees verder »

A4 bij Bergen op Zoom gaat volgende week dicht vanwege werkzaamheden, ook treinverkeer ligt plat

A4 bij Bergen op Zoom gaat volgende week dicht vanwege werkzaamheden, ook treinverkeer ligt plat

De snelweg A4 tussen de knooppunten Markiezaat en Zoomland bij Bergen op Zoom wordt volgende week flink op de schop genomen. Rijkswaterstaat gaat het asfalt vervangen en sluit de weg op verschillende plekken af. Verkeer moet omrijden en rekening houden met een halfuur extra reistijd. Tegelijkertijd rijden er vanwege werkzaamheden van ProRail geen treinen tussen Roosendaal en Goes. De NS zet bussen in. Lees verder »

 
Man slaat pakketbezorger van UPS tegen zijn hoofd en gaat er met pakketje vandoor

Man slaat pakketbezorger van UPS tegen zijn hoofd en gaat er met pakketje vandoor

Een pakketbezorger van UPS is donderdagmorgen overvallen in Eindhoven. Volgens de politie werd hij rond negen uur op de Van Ennettenstraat door de dader tegen zijn hoofd geslagen. Ook zei de overvaller dat hij hem ging neersteken. De dader ging er met een pakketje vandoor in de richting van het Sint Amanduspad. Het 51-jarige slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed, zo meldt de politie, die de zaak uiteraard in onderzoek heeft.Lees verder »

Gelderlander

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van Gelderlander >
 
 

«   »