Home » regionieuws » het nieuws van maandag 19 maart

het nieuws van maandag 19 maart

Gepubliceerd op 19 maart 2018 om 11:39

Busje botste frontaal op vrachtwagen', bestuurder zag ernstig ongeval in Helmond gebeuren

HELMOND - Vijf mensen zijn overleden nadat een busje maandagmiddag met een vrachtwagen botste in Helmond. Het gaat om vier mannen en een vrouw. Vier anderen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een ooggetuige, een vrachtwagenchauffeur die ‘een paar auto’s’ achter de vrachtwagen reed, omschrijft de paniek na het ongeval. Net als andere ooggetuigen schoot hij de slachtoffers na het ongeval te hulp.lees verder op bron:http://www.omroepbrabant.nl

Interim-bestuurder basisscholen Geldrop dreigt 'zieke' leraren met ontslag

Interim-bestuurder basisscholen Geldrop dreigt 'zieke' leraren met ontslag

Als de leraren van de drie Geldropse basisscholen niet snel weer aan het werk gaan, geldt dit als 'werkweigering' en kunnen ze hun baan verliezen. Dat schrijft interim-bestuurder Mieke van den Broek maandagochtend in een brief aan de leerkrachten. Lees verder »

PSV speelde niet oogstrelend en NAC en Willem II hebben zich tekort gedaan, zeggen de voetbalkenners

PSV speelde niet oogstrelend en NAC en Willem II hebben zich tekort gedaan, zeggen de voetbalkenners

De voetbalkenners zijn het erover eens: PSV speelde dit weekend niet op z'n best en zijn er nog zeker niet. "Oogstrelend was het niet." NAC en Willem II hebben zichzelf tekort gedaan. Lees verder »

Eerste gedupeerden van bankroof Rabobank zien hun lege kluisjes, slachtofferhulp staat paraat

Eerste gedupeerden van bankroof Rabobank zien hun lege kluisjes, slachtofferhulp staat paraat

De eerste gedupeerden van de miljoenenroof bij de Rabobank in Oudenbosch mogen maandagmiddag voor het eerst hun opengebroken kluisje bekijken. Bankmedewerkers gaan met de klanten in gesprek over wat er allemaal is gestolen. Een emotioneel moment voor veel klanten, weet directievoorzitter Johan Staes. "We hopen stiekem dat we de klanten nog blij kunnen maken."Lees verder »

Scholencrisis in Geldrop houdt aan en ziek melden gaat door: 'Wij staan met onze rug tegen de muur'

Scholencrisis in Geldrop houdt aan en ziek melden gaat door: 'Wij staan met onze rug tegen de muur'

De basisscholencrisis in Geldrop is nog lang niet opgelost. De leerkrachten geven aan dat zij zich ook dinsdag massaal ziek gaan melden als de Raad van Toezicht niet opstapt. "Wij hebben eisen en die willen we ingewilligd zien." Lees verder »

 

 

 

DNA-onderzoek Nicky Verstappen: nu begint het echte werk pas
De LimburgerDNA-onderzoek Nicky Verstappen: nu begint het echte werk pas
Het kale opkomstcijfer bij het DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen mag ogenschijnlijk tegenvallen. He...
> Lees verder

 

De Britse regering buigt zich over mogelijk nieuwe maatregelen tegen Rusland. Dit is naar aanleiding van de aanslag met zenuwgas op voormalig dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter. Een regeringswoordvoerder zei dat zaterdag, nadat Moskou bekend had gemaakt 23 Britse diplomaten weg te sturen uit het land. Moskou ontkent achter de aanslag te zitten. 

Wie is er verantwoordelijk voor de vergiftiging?

Het Nederlands Elftal, met de 18-jarige debutant Justin Kluivert, traint voor het eerst onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman. Dit in aanloop naar diens eerste oefenduel tegen Engeland van vrijdag. De nieuwe bondscoach geeft in Zeist ook een persconferentie. 

Benieuwd naar de definitieve selectie?  

Op maandag verandert de samenstelling van de Amsterdamse beursgraadmeter AEX-index. Verzekeraar ASR Nederland en Philips Lighting worden opgenomen in de index met de 25 grootste in Amsterdam genoteerde aandelen. Dat laatste bedrijf gaat overigens verder onder de nieuwe naam Signify, maar behoudt het symbool LIGHT. 

Er verdwijnen utieraard ook twee bedrijven uit de lijst.

Het ministerie van Economische Zaken maakt maandag bekend wie voor de kust van Zuid-Holland een subsidieloos windpark gaat bouwen. Voor de ontwikkeling van wind op zee in Nederland is dit een enorme stap. Drie jaar geleden voorspelde de overheid nog 18 miljard euro nodig te hebben voor de ontwikkeling van vijf windparken op zee, maar sindsdien zijn de kosten van offshore windenergie fors gedaald. De overheid is zo waarschijnlijk miljarden minder kwijt om de klimaatdoelstellingen te halen.

Bewoners in het aardbevingsgebied in Groningen kunnen vanaf maandag terecht bij één enkel loket voor de volledige afhandeling van schade aan hun huizen en gebouwen. De Tijdelijke commissie mijnbouwschade Groningen beoordeelt onafhankelijk van de NAM en de overheid wat de oorzaak van schades is en of er een schadevergoeding toegekend moet worden.

Dit gebeurde er vannacht

De Amerikaanse president Donald Trump wil de doodstraf invoeren voor grote drugsdealers. Volgens het Witte Huis staat deze maatregel in een plan om de drugscrisis in de VS aan te pakken. Trump presenteert het plan maandag in New Hampshire, een staat die met een grote drugsproblematiek kampt. 

In 2016 stierven meer dan 40.000 Amerikanen aan een overdosis.

Juan Martin del Potro heeft ten koste van Roger Federer het Masterstoernooi van Indian Wells gewonnen. De Argentijn versloeg zondag de nummer één van de wereld in een zenuwslopende finale met 6-4, 6-7 (8) en 7-6 (2). 

De 36-jarige Zwitser was bezig aan een recordreeks in 2018 met zeventien zeges op rij.

Na jaren van afname is de Nederlandse invoer van palmolie in 2017 weer toegenomen. Nederland voerde voor ruim 2 miljard euro aan ruwe palmolie, palmoliefracties en palmpitolie in. Dit is 22 procent meer dan in 2016. 

Uit welk deel van de wereld is de in Nederland geïmporteerde palmolie afkomstig?

Dit schrijven andere media vandaag

Vanaf volgend jaar is het mogelijk om je eigen medische gegevens te beheren op je computer of telefoon. De keuze om informatie met zorgverleners te delen, ligt vanaf dan bij de burger. Dat kondigt minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) aan in een interview met de Volkskrant.

Kandidaat-wethouders worden in de toekomst strenger gescreend. Zo moeten ze slagen voor een nieuwe 'basistoets integriteit' en als ze geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen inleveren, mogen ze niet meer aan de slag. Dat staat in een brief van minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer, meldt dagblad AD.

En dan nog dit

Naar verwachting worden Nederlanders steeds ouder én gezonder. Ouder worden, zal minder gepaard gaan met lichamelijke berperkingen zoals problemen met zicht, gehoor of beweging. Voorwaarde hiervoor is wel dat de ontwikkelingen in gezondheid en sterfte van de afgelopen 35 jaar doorzetten. 

Is de levensverwachting voor mannen of vrouwen hoger?

NOS.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van NOS.nl >

 


«