overloon nieuws

Home » regionieuws » Politie dringend op zoek naar ontsnapte TBS'er

Politie dringend op zoek naar ontsnapte TBS'er

Gepubliceerd op 13 september 2019 om 15:45

Ontvluchte tbs'er aangehouden De 42-jarige TBS’er die gisteren tijdens een fietstocht zich onttrok aan het toezicht, is vrijdagmiddag aangehouden op een camping in Rilland. In het begin van de middag werd van de man, die verbleef in de Pompekliniek in Nijmegen, een opsporingsbericht met foto verspreid, en hij werd mede daardoor herkend.

Vastgesteld is dat de veroordeelde op donderdag 12 september om 15.30 uur nog gepind heeft op de Zandstraat in Gennep.Vanaf daar ontbreekt ieder spoor.

De Hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket vraagt uw aandacht voor het volgende: De politie is dringend op zoek naar de 42-jarige Harry van Eijk. Hij onttrok zich donderdag 12 september om 15.10 uur tijdens een begeleid fietsverlof in het buitengebied van Malden aan zijn toezicht. Hij is weggefietst op een zwarte mountainbike met rode letters van het merk Cube.

Van Eijk is in 2013 veroordeeld tot TBS met dwangverpleging voor het misbruiken van meerdere minderjarige meisjes. Hij zat vast in de Pompekliniek in Nijmegen. De slachtoffers en hun familieleden zijn zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping

 Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig de man op te sporen. Vastgesteld is dat de veroordeelde op donderdag om 15.30 uur nog gepind heeft op de Zandstraat in Gennep. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor.

Signalement
Van Eijk is 1.85 lang en heeft een slank postuur. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een zwarte, strakke trainingsbroek, een zwart T-shirt en zwart met witte gympen van het merk Asics.

 Als u Van Eijk gezien heeft, weet waar hij verblijft of zijn mountainbike heeft aangetroffen, bel direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. 

Gegevens

Volledige naam:Johannes Bernardus van EijkRoepnaam:HarryGeslacht:manGeboortedatum:02-06-1977Geboorteplaats:IJsselsteinPostuur:slankHaarkleur:grijs (met inhammen)Schoenmaat:45Lengte:1.80 m. - 1.85 m.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

 


«   »