Gewoon Buiten Nieuwe naam buitenspeeltuin in Museumpark

Gepubliceerd op 19 april 2017 om 20:13

De kinderraad vond het een lastig klus en gaf aan dat de mensen via Facebook een naam hieruit mochten selecteren.Op de oproep op Faceboo

Overloon-Vandaag 19 april 2017 heeft de speeltuin een mijlpaal bereikt door samen met de kinderraad van de speeltuin de naam te onthullen en de locatie te bewonderen. Er was veel belangstelling vanuit diverse hoeken, de omwonenden, de pers, de kinderen en veel vrijwilligers waren hier vandaag bij aanwezig.Ook bij het bepalen van de naam hebben heel veel mensen uit de gemeente Boxmeer invloed gehad.Tijdens een vergadering van de kinderraad in mei 2016 bedachten de kinderen dat ze een doos zouden maken waarin kinderen namen zouden kunnen stoppen,

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten7.jpg zoals zij graag zouden zien hoe de speeltuin zou gaan heten. Op 22 mei was het zover; de kinderen zouden de speeltuin gaan promoten tijdens de open dag van de manege Sprong Vooruit en de eerste kinderen deden de eerste suggesties van namen in de doos welke is gemaakt door Thoma. Daarna volgden nog vele namen binnen via mail en Facebook. Ook op enkele scholen werden namen bedacht en in de doos gedaan.Om een nog groter publiek te bereiken heeft het bestuur op 6 juni een oproep in de Boxmeerse krant geplaatst om een leuke naam te bedenken voor de toekomstige speeltuin. En tot slot werden er tijdens de Wielerronde kleurplaten uitgedeeld om weer ingekleurd terug te krijgen met een leuke naam voor de speeltuin erop. Op 2 oktober kwam de kinderraad weer bij elkaar en uit meer dan 50 namen selecteerden zij:

-Speelparadijs

-Kidsfun

-BuitenGewoon

-Geinplein.

De kinderraad vond het een lastig klus en gaf aan dat de mensen via Facebook een naam hieruit mochten selecteren.Op de oproep op Facebook kwamen 116 reacties en werd massaal gekozen voor de naam;  BuitenGewoon.

Helaas bleek deze naam al voor andere stichtingen/bedrijven in gebruik te zijn hier in de regio. Maar Karin Thijssen uit Cuijk en Ben Helmus uit Boxmeer zijn creatief in omdenken en maakten van de naam iets unieks.

                "GEWOON BUITEN"

Ben Helmus, het creatief brein achter de naam was vandaag aanwezig, helaas kon Karin er niet bij zijn. Ben heeft enthousiast zijn prijs in ontvangst genomen.

Museumpark

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het bestuur staat te popelen om die schop eindelijk in de grond te krijgen, want (bijna) niets houdt ze nog tegen. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden, een quickscan hoeft niet uitgevoerd te worden, het bruikleen contract is opgesteld en ligt voor goedkeuring bij de jurist. Alle lichten staan op groen om met de sponsorgesprekken te beginnen en de fondsen en subsidies aan te vragen om ruim twee ton bijeen te krijgen om de speeltuin ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Daarbij hoopt de stichting natuurlijk ook op een mooi bedrag als startersubsidie vanuit de Gemeente Boxmeer.

bron tekst Speeltuin

Bekijk meer van Speeltuin op www.facebook.com/Speeltuin

zie ook  Buitenspeeltuin vindt definitieve plek in het Museumpark in Overloon op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/204758_buitenspeeltuin-vindt-definitieve-plek-in-het-museumpark-in-overloon

           Leuk als je even het gastenboek tekent 

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten3.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten5.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten6.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten9.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten12-1.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten13.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten15.jpg

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten17.jpg