overloon nieuws

                          nieuws  gebeurtenissen sport evenementen uit overloon

Publiciteit voor uw vereniging / nieuws / evenement / bedrijf / etc. uit Overloon en Omstreken

De dorpswebsite van overloon nieuws bestaat al 12 jaar. In die tijd zijn er velen nieuwsartikelen en agenda items naar mijn gestuurd en vervolgens door mijn geplaatst. overloon nieuws  is van mening dat er nog meer gebruik gemaakt kan worden van de gratis mogelijkheden. Met name voor organisaties die op een makkelijke en goedkope (lees gratis) manier veel publiciteit (meer dan 40.000  website bezoeken per maand) willen maken voor hun evenement/nieuws/organisatie. De mogelijkheden in het kort:

Agenda:

Plaats evenementen/gebeurtenissen van u of uw organisatie op de overloon nieuws.

Nieuws:

Plaats alle nieuwsitems van u of uw organisatie in het nieuws.

Vereniging:

Beschrijf uw verening/stichting op de verenigingen pagina. Hierdoor krijgt u gratis publiciteit en meer traffic op uw eigen website. Heeft uw vereniging geen website? Geen probleem, dan kunt u de pagina op de overloon nieuws gebruiken als een soort van website.

Bedrijf:

Heeft u een bedrijf in overloon of Omgeving of bent u woonachtig in het dorp en heeft u een bedrijf elders? Dan kan uw bedrijf gratis op deze website geplaatst worden.

Publiciteit voor uw vereniging / nieuws / evenement / bedrijf / etc en blijf op de hoogte van groot en klein nieuws uit Overloon en Omstreken.Voor nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl Je krijgt persoonlijk bericht van mijn als wij jouw inzending plaatsen op de website ook mijn foto's zijn te zien bij Boxmeers Weekblad De Gelderlander Omroep Brabant 1limburg omroepvenray Omstreeks Maas Driehoek Peel en Maas De Bok Ons Eigen Erf  112landvancuijk 

een website over overloon En Omgeving met het doel zoveel mogelijk boeiende informatie te bieden aan inwoners van overloon En Omgeving 

Nieuwsoverzicht Scroll hier naar beneden voor de laatste updates en Klik op de link hieronder

 

November 2023

weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Lees meer »

Museum in het donker

Oorlogsmuseum Overloon wordt nog één keer omgetoverd tot het (strijd)toneel van 101st Airborne Paratrooper Vincent J. Speranza. Na drie jaren van afwezigheid is Museum in het donker terug van weggeweest.

Lees meer »

Onthulling nieuwe naam Kindcentrum ’t Loont

Op 24 november werd de nieuwe naam van het toekomstige kindcentrum aan de Theobaldusweg in Overloon onthuld, met veel enthousiasme van de kinderen, ouders en medewerkers. Na een uitgebreide inzendingen ronde, waarin iedereen mocht meedenken, is de naam "’t Loont" gekozen als identiteit voor het kindcentrum. Deze onthulling vond plaats tijdens de officiële opening, waarbij kinderen van de dagopvang van Spring, de leerlingen van de basisschool, hun ouders/verzorgers, medewerkers en andere betrokkenen aanwezig waren.

Lees meer »

‘Vol Karakter’ met Fanfare Vriendenkring

Een nieuwe editie van ons jaarlijkse kerstconcert staat op het programma en dit jaar is het thema ‘Vol Karakter’.Dit concert belooft opnieuw een spektakel te worden vol karakter, met prachtige muziek enbijzondere deelnemers.

Lees meer »

Verjaardagenactie schenkt €1.000 aan Avontuurlijke Leertuin

Inmiddels is de bouw van het nieuwe kindcentrum klaar, genieten de kinderen er hun onderwijs, en wordt momenteel de Avontuurlijke Leertuin op het schoolplein aangelegd. Een prachtig initiatief waar ieder kind in Overloon zich zowel onder als buiten schooltijd mag ontwikkelen. Bovendien is de plek buiten schooltijd vrij toegankelijk voor iedere Overloner. Voor het inrichten van dit buitenterrein zijn vele bijdragen nodig.

Lees meer »

Fanfare Vriendenkring op weg naar concours

Het is een spannende tijd voor Fanfare Vriendenkring! Na maanden van intensieve repetities en hard werken, staan we op het punt om deel te nemen aan een belangrijk concours. Het doel? In de 1e divisie blijven en laten zien wat we in huis hebben.

Lees meer »

De ziel van carnaval

De twee zeer fervente carnavalisten Mike Weerts en Bjorn van der Doelen leggen de ziel van carnaval bloot.  De ziel van carnaval is een masterclass en bonte avond ineen.

Lees meer »

weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Lees meer »

Feestelijke intocht van Sinterklaas en zijn Pieten

Op zondag 19 november bracht Sinterklaas een feestelijk bezoek aan Overloon, met zijn vrolijke Pieten, muziek, en dansgroep 10dance. Reed Sinterklaas het dorp binnen in een prachtige Cabrio Oldtimer en werden enthousiast verwelkomd door talloze kinderen en ouders.

Lees meer »

Sfeer- & Kerstmarkt LEKKER LOËN

Op zondag 10 december a.s. van 11:00 tot 16:00 uur is het weer tijd voor de gezellige sfeer- en kerstmarkt LEKKER LOËN op het sfeervolle Museumpark in Overloon. Na het succes van voorgaande jaren belooft ook dit jaar weer een waar feest te worden. Bezoekers kunnen genieten van talloze gezellige kramen met ambachten, creativiteit en lekkernijen voor de

Lees meer »

Flexwoningen voor 120 Oekraïners

OVERLOON | gemeente Land van Cuijk zet zich in voor de aanschaf van flexwoningen van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) om te voorzien in de gemeentelijke opvang van Oekraïners in Overloon.

Lees meer »

weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl 

Lees meer »

11e van de 11e zit er op tijd om alles op te ruimen

Na een bruisende en feestelijke 11e van de 11e is het nu tijd voor carnavalsvereniging De Huibuuke om alles op te ruimen. Op 't plein in Overloon, voor de kerk, wordt er door de leden van de vereniging gezamenlijk hard gewerkt om alle sporen van het feest op te ruimen. Onder een gemoedelijke sfeer worden versieringen, tenten en andere attributen zorgvuldig opgeborgen.

Lees meer »

Nog één keer het bierverhaal van Vincent tijdens Museum in het donker

Oorlogsmuseum Overloon wordt nog één keer omgetoverd tot het (strijd)toneel van 101st Airborne Paratrooper Vincent J. Speranza. Na drie jaren van afwezigheid is Museum in het donker terug van weggeweest. Na zonsondergang en sluitingstijd wordt het museum letterlijk in een ander licht gezet. Tijdens de eerste editie van het event, in 2018 stond het verhaal van Vincent al eens centraal. Speranza overleed eerder dit jaar en als een eerbetoon aan hem staat hij nog één keer in de schijnwerpers.

Lees meer »

SSS’18 verlengt met Ron Spruit

Ron Spruit zal ook in het seizoen 2024-2025 de hoofdtrainer van de herenselectie van SSS’18 zijn. Bestuurslid Wout Janssen: “Wij zijn zeer verheugd dat Ron zijn verblijf verlengd en kijken er naar uit om het ingeslagen proces verder te ontwikkelen. Hierin hebben wij het volste vertrouwen”.

Lees meer »

Dieven stelen aanhangwagen

Donderdag op vrijdag nacht is er een aanhanger weggehaald in een weiland.aan de raaijweg 13A in overloon. Heeft iemand toevallig iets gezien of gehoord dan horen zij het graag.

Lees meer »

Kraker onderin voor SSS’18

SSS’18 heeft nog nul punten en krijgt de meeste tegendoelpunten tot nog toe (16). Het is na vier wedstrijden echter te vroeg om SSS’18 als degradatiekandidaat te bestempelen.

Lees meer »

weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Lees meer »

Schijt Draait Doorrr!

De vijfde editie van de live-talkshow 'Schijt Draait Doorrr!' vond plaats op zondag 5 november in 't Helder in Overloon. Het evenement, georganiseerd door Schijt aan de Grens, bood een bomvol programma. Een van de hoogtepunten was het gesprek tussen de burgemeesters van Land van Cuijk en Venray, waarin zij de verschillen en overeenkomsten tussen beide gemeenten bespraken. Dit was de eerste keer dat de burgemeesters gezamenlijk aan tafel zaten met presentator Stan Verhaag en zij deelden hun ervaringen als leiders van Land van Cuijk en Venray.

Lees meer »

Bosgroep en Scouting verwijderen opschot van dennen en andere boompjes jaarlijkse Natuurwerkdag

De jaarlijkse Natuurwerkdag, georganiseerd door LandschappenNL in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties, wordt in Overloon verzorgd door de Overloonse boswerkgroep. De club van zo’n 20 vrijwilligers wordt in de volksmond ook wel “de Bosmannen” genoemd. Het is inmiddels traditie geworden dat zij deze dag invullen samen met de kinderen en hun leiding van Scouting Overloon. Op zaterdag 4 november trokken ze weer eendrachtig schouder aan schouder het bos in om op te komen voor de natuur.

Lees meer »

Verkoopdag Josefgebouw

Beste inwoners van Overloon,Aankomende zaterdag 4 november is iedereen in de gelegenheid om spullen in het oude gebouw van de Josefschool te kopen. Deze mogelijkheid is er tussen 10.00-14.00uur. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Lees meer »
Oktober 2023

Dansworkshop

Op zondag 5 november 2023 worden er dansworkshops georganiseerd in de Optisport De Raaijhal Overloon. Er zijn workshops voor verschillende leeftijdsgroepen:Nieuw team, 

Lees meer »

Snelheidscontrole op Venrayseweg leidt tot bekeuringen voor hardrijders

Op zaterdag 30 september en maandag 30 oktober  hebben agenten van het team verkeer een snelheidscontrole uitgevoerd op de Venrayseweg in Overloon. Tijdens deze controle werden bestuurders in beide richtingen gecontroleerd op hun snelheid. Helaas bleken er verschillende hardrijders te zijn die de maximumsnelheid op deze locatie overtreden hadden.

Lees meer »

Alpe D'HuZes - Team Will"eke" be strong Overloon

Op donderdag 6 juni 2024 zal een delegatie van familie Arts de Alpe D'Huez beklimmen. Onder de teamnaam "Will"eke" be strong" nemen zij als familie Arts deel aan Alpe D'HuZes 2024. De letterlijke vertaling van "will be strong" is "zal sterk zijn".

Lees meer »

weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Lees meer »

kerstconcert

Het is weer de tijd van het jaar waarin de klanken van de feestelijke muziek ons samenbrengt. Maak je klaar voor een nieuwe editie van een onvergetelijk kerstconcert, gepresenteerd door Fanfare Vriendenkring!

Lees meer »

Maak de natuurcorridor in de Overloonse Bossen schoon!

Op zaterdag 4 november 2023 vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats, georganiseerd door LandschappenNL in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties. Dit evenement, dat al 23 jaar plaatsvindt, is het grootste vrijwilligersevenement in het groen en heeft als doel om een groene en gezonde leefomgeving te creëren. Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zullen trotse vrijwilligers zich inzetten voor dit nobele doel.

Lees meer »

Halloween Herfst party speeltuin Gewoon Buiten

Op zaterdag 28 oktober vond de Halloween Herfst party plaats bij Speeltuin Gewoon Buiten in Overloon. Het was een waarbij het belangrijk was dat ieder kind, met of zonder beperking, kon deelnemen en samen kon spelen met andere kinderen. Deze inclusieve gedachte stond centraal tijdens deze feestelijke middag.

Lees meer »
Oktober 2023
Augustus 2023

Wij gaan weer naar school

De scholen zijn weer begonnen! Met de start van het nieuwe schooljaar wordt het weer een stuk drukker in het verkeer. Om weggebruikers aan te sporen extra alert te zijn op de aanwezigheid van kinderen in het verkeer, start de gemeente met de ‘wij gaan weer naar school’ campagne van Leer in het Verkeer.

Lees meer »
Juni 2023

Geen vuur in de droge natuur

Door de aanhoudende droogte is het risico op natuurbranden op dit moment groot. De brandweer roept op om extra alert te zijn. ‘Geniet van de natuur, maar vermijd vuur’ is de boodschap van Wim Verboom namens de brandweer. ‘Dat betekent niet barbecueën en geen vuurkorf of kampvuur aansteken. Geen vuur in of nabij de natuur.’

Lees meer »
December 2022

Gelukkig nieuwjaar

overloonnieuws wens iedereen een spetterend 2023. Dat al je goede voornemens mogen uitkomen Bedankt voor uw vertrouwen in 2022 en graag tot nieuws in 2023.

Lees meer »

Bomen verplant

Op verschillende plaatsen in het Land van Cuijk zijn afgelopen week bomen verplant. Daar moest een andere plek voor worden gezocht, omdat de bomen op de oorspronkelijke plaats bijvoorbeeld te dicht bij andere bomen of gebouwen stonden en niet konden uitgroeien. Of omdat ze op een terrein stonden, waar ze (tijdelijk) weg moesten omdat er bijvoorbeeld nieuwe huizen worden gebouwd.

Lees meer »

Stilte dag

Kom tot stilstand. Op deze dag druk je de pauzeknop in. Vertraag je, totdat je volledig tot stilstand komt in de stilte. Onderzoek je nieuwsgierig wat er in jou leeft. Mag alles er zijn van onrust tot overgave, van frustratie tot vreugde, van dankbaarheid tot verlangen.

Lees meer »

laatste optreden dj Ricky Corony

Met een uitverkochte feesttent bij 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐲𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐦 𝐁𝐨𝐬 vierde dj Ricky Corony 𝐙𝐚𝐭𝐞𝐫𝐝𝐚𝐠 𝟐𝟒 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟐 zijn laatste optreden.Het optreden valt niet meer te combineren met de andere ambities.

Lees meer »

weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Lees meer »

Houtoogst

De gemeente Land van Cuijk is trotse eigenaar van circa 1.329 hectare bos. Veel van deze bossen zijn in het begin van de vorige eeuw aangeplant om ons te voorzien in onze houtbehoefte.

Lees meer »

Oorlogsmuseum serveert tulpenbollen en Crisis Cupcakes tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is er weer genoeg te beleven in Oorlogsmuseum Overloon. Zo kan er een kijkje worden genomen in de Centurion tank. Ook zijn er live displays in het museum, waar re-enactors uitleg geven over o.a. een aantal vliegtuigen uit de collectie. Op diverse dagen kan er live gekeken en geluisterd worden naar het nagespeelde verhaal van tankchauffeur Bob Dare die tijdens de Slag bij Overloon spannende uren beleefde. Maar er is meer…

Lees meer »

weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Lees meer »

Lekker Loën in kerstsfeer

Eindelijk is het zover en was de sfeer en kerst markt LEKKER LOËN plaatsvinden op het prachtige Plein Museumpark in Overloon.Op initiatief van PLIEN, Museumzicht en de Papegaai en met medewerking van het Oorlogsmuseum was deze gezellige markt op zondag 18 december

Lees meer »

Kerst à la Carte Grenzeloos

‘Kerst a la Carte’ zoals wij dit concept al 25 jaar noemen of toch gewoon het ‘Kerstconcert van Fanfare Vriendenkring uit Overloon’? Het maakt ons niet zoveel uit hoe je het 25 jaar geleden opschreef op de kalender of hoe je het nu invoert in je digitale agenda op je telefoon. Dit jaar vieren we dus ons 25e jubileum. Een reden om dit jaar álles uit de kast te halen. Een editie als een ‘neusje van de zalm’ die we maar 2 avonden spelen. Een editie waar je bij moet zijn geweest!

Lees meer »

Melkveehouder deelt chocolademelk uit in het hof van Loon

Vrijdag 16 december hebben Peter en Janny Arts namens FrieslandCampina chocolade melk met slagroom uit mogen delen aan de bewoners en medewerkers van Hof van loon, in Overloon. Dit was een landelijke actie van de melk veehouders van FrieslandCampina. Zowel medewerkers en bewoners waren erg enthousiast. We vonden het zelf ook erg leuk om te doen, Zeker als je de blije gezichten van de bewoners zag. Dan weet je waar je het voor doet.

Lees meer »

Startsein nieuwbouw kindcentrum

Samen met leerlingen van de Josefschool Overloon en kinderen van Spring kinderopvang, heeft wethouder Willy Hendriks en het oudste kind van de Josefschool, Janne en het jongste kind van Spring kinderopvang.het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw kindcentrum Overloon. Op het onthulde bouwbord staat het nieuwe kindcentrum afgebeeld dat eind 2023 gereed moet zijn.

Lees meer »

EHBO cursus

Oefen alle vaardigheden die je nodig hebt om eerste hulp te kunnen verlenen, inclusief reanimeren en het gebruik van de AED.

Lees meer »

Lichtjes op oorlogsgraven

Winter, de donkerste tijd van het jaar, een tijd om te genieten van samen zijn met familie en vrienden. Een tijd waarin we vele fijne en warme gedachten delen met onze dierbaren.

Lees meer »

Bonte Avond

Op zaterdag 21 januari, zondag 22 januari, vrijdag 27 januari en zaterdag 28 januari worden de Bonte Avond weer gehouden. De deelnemers leggen rond deze tijd de laatste hand aan hun act, teksten worden her en der nog wat aangepast aan de actualiteit, liedjes en dansjes worden nog een keer goed gerepeteerd en de juiste kleding wordt verzameld en gepast. Uiteraard nemen ook de zenuwen toe, want na 3 jaar weer een Bonte Avond, is het ongetwijfeld voor deelnemers weer even spannend het podium op te gaan.

Lees meer »

oliebollenactie

Na een aantal jaren, met een wat aangepast programma, waarin we veel oliebollen, rozijnenbollen en appelflappen verkocht hebben en mooie bedragen hebben opgehaald voor onze activiteiten. 

Lees meer »

weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Lees meer »

SSS’18 behaalt tegen DAW uit Schaijk een gelijkspel

Op een sombere zondag in december moest SSS’18 thuis aantreden tegen het Schaijkse DAW. De Overloners begonnen gretig aan de wedstrijd en in de allereerste minuut was het al bijna raak, maar de kans werd niet in een doelpunt omgezet. DAW was geschrokken en probeerde zich snel te hervinden en slaagde daar goed in. In de loop van de eerste helft kwam de ploeg uit Schaijk steeds beter in het spel en werden een gelijkwaardige tegenstander.

Lees meer »

weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Lees meer »
November 2022

drukke maand voor Logeko

Al jaren zorgt LOGEKO in de december voor wat licht in deze donkere maand voor de inwoners van Overloon en omstreken met optredens in verzorgingshuis, gemeenschapshuis en kerk.

Lees meer »

SSS’18 verdient de Overwinning in Beek en Donk

In een gelijk opgaande start van de wedstrijd tegen Sparta’25 uit Beek en Donk kwam SSS’18 al als winnaars kandidaat tevoorschijn. Reeds na 13 minuten werd Bas Joosten op links in de diepte goed aangespeeld en vrij voor de keeper speelde hij de bal over  Bram Werdens in het lege doel: 0-1.

Lees meer »

weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Lees meer »
Augustus 2018

Dirk Scheele speelt Zomerpopconcert in Openluchttheater

Op woensdag 15 augustus om 14.30 uur treedt Dirk Scheele op in het Openluchttheater Overloon. Dit keer neemt Dirk de kinderen mee naar een echt zonnig vakantiepopconcert! Het Zomerpopconcert is een swingende voorstelling voor iedereen vanaf twee jaar met veel bekende liedjes van Dirk. Dirk Scheele neemt je mee op reis met zijn leukste zomerliedjes zoals Hoge bergen verre landen, Vroem vroem, Een zonnebril en Springen als een dolfijn. En natuurlijk ontbreekt ook Het insmeerlied niet, dat hij speciaal schreef voor de campagne ‘Veilig zonnen’ van het KWF. Iedereen mag meedoen; we gaan zelfs dansen als een Spaanse danseres of rondlopen als een beer. Als Dirk op vakantie is, schrijft hij altijd wel een paar nieuwe liedjes en dat wil hij ook nu wel doen. Samen met jullie maakt Dirk ter plekke een heel nieuw zomerliedje. En natuurlijk speelt hij ook verzoeknummers. Een echt vakantiefeestje! Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke liedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Hij toert al 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België en is dagelijks te zien op Nickelodeon met zijn eigen televisieseries. Het YouTube-kanaal van Dirk Scheele is met ruim 1,5 miljoen weergaven per maand ontzettend populair bij zijn jonge fans en hun ouders. Dirk: ‘Het leukste van optreden vind ik om contact te maken met de kinderen en samen met hen een echt feestje te maken van iedere voorstelling!’ De voorgaande jaren was zijn optreden in het Openluchttheater dan ook helemaal uitverkocht. Kaarten en meer informatie De voorstelling van Dirk Scheele vindt plaats op woensdag 15 augustus om 14.30 uur in het Openluchttheater Overloon. Kaarten kosten € 8,- en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, bij restaurant Museumzicht en via de website www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. De kassa is geopend vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstellig. Adres: Museumpark 1, 5825 AM Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht). Bij slecht weer gaat de voorstelling door in gemeenschapshuis ‘de Pit’ in het centrum van Overloon. Zie ook facebook.com/openluchttheateroverloon voor leuke acties en het laatste nieuws.  

Lees meer »

De Gruffalo in Openluchttheater

Op woensdag 8 augustus speelt Meneer Monster de theatervoorstelling De Gruffalo in het Openluchttheater in Overloon. Een spannende, fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder. Naar het bekende, gelijknamige boek.

Lees meer »
Juli 2018

‘Stamppot, een sprookjesmix’ in Openluchttheater

Overloon - Op woensdag 1 augustus speelt Theater van Santen ‘Stamppot, een sprookjesmix’ in het Openluchttheater in Overloon. Een hedendaagse minimusical, gebaseerd op de bekende sprookjes. De voorstelling kenmerkt zich door veel interactie tussen spelers en publiek en kent de nodige komische momenten. Kinderen krijgen meerdere malen de kans om mee te spelen. 

Lees meer »

Loet Moet in het Openluchttheater

Overloon - Op woensdag 25 juli is Loet Moet te zien in Openluchttheater Overloon. Loet Moet is een vrolijke en interactieve familievoorstelling vol liedjes, humor en (poppen)spel, gespeeld door Ruth Bakker. Haar voorstelling werd bekroond met de Publieksprijs in Nederland en België. Nu te zien in Overloon!

Lees meer »

Een mooie afsluiting van de Kindervakantieweek

Met het afbreken van het huttendorp is de 3e editie van Kindervakantieweek Overloon op donderdag 12 juli weer ten einde gekomen. Drie dagen lang hebben de kinderen en leiding plezier met elkaar gemaakt, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en alle sponsoren. De Kindervakantieweek werd georganiseerd voor basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8.

Lees meer »

(F)Linke Soep in Openluchttheater

Overloon - Op woensdag 18 juli speelt Boomgaard Theaterproducties de interactieve muzikale theatervoorstelling (F)Linke soep in het Openluchttheater Overloon. Plastic, maar dan niet zo ‘fantastic…’ Ga mee op reis en beleef samen met kapitein Moore, een rappend lantaarnvisje, een verstrikt zeepaardje en veel, heel veel plastic, spetterende avonturen!

Lees meer »
Maart 2018

gemeenteraadsverkiezingen Alles blijft hetzelfde in Boxmeer

BOXMEER- Het moet gek gaan wil er veel veranderen in de gemeente Boxmeer na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. De drie coalitiepartijen CDA, VDB/LO en LOF wonnen fluitend. Het CDA kreeg er een zetel bij, VDB/LO kreeg honderden kiezers meer achter zich in vergelijking met vier jaar geleden. LOF - de gezamenlijke lokale fracties aan de noordkant van Boxmeer  - bleef stabiel.

Lees meer »

Paasconcert Freunde Echo

Het is inmiddels een traditie geworden dat Freunde Echo op Paaszaterdag een festival van blaasmuziek organiseert.  Op 31 maart 2018 is het weer zover. Dan komt de Tsjechische kapel Túfaranka weer naar Nederland. De voorgaande jaren was Túfaranka ook in Overloon en dat was telkens een grandioos succes.

Lees meer »

Bijenhotel brengt natuureducatie en biodiversiteit op het Groene Schoolplein van Overloon

Tijdens de klusdag van zaterdag 17 maart jl. hebben vrijwilligers op het Groene Schoolplein van de Josefschool in Overloon een bijenhotel en educatief informatiebord in een bloemrijke border en een muziekelement geplaatst. Het bijenhotel en informatiebord zijn geleverd door Bijenhotelkopen.nl, een Overloonse sociale onderneming met hart voor de wilde bij én de maatschappij. De kinderen krijgen via het grote informatiebord natuureducatie over de werking van het bijenhotel en over de noodzaak om de wilde bijen te ondersteunen met nectarrijk voedsel en goede nestgelegenheid.

Lees meer »
Maart 2018
Februari 2018

NK Maasheggenvlechten 2018

Op zondag 11 maart 2018 wordt voor de dertiende keer gestreden om het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten. Naar schatting 40 teams gaan, gewapend met hiepen, zagen en bijlen aan het werk, om de felbegeerde wisseltrofee ‘de gouden hiep’ te bemachtigen

Lees meer »

Gijs Snijders koning van De Metworst 2018

BOXMEER | Gijs Snijders mag zich weer een jaar lang Koning van de Metworst noemen. De zeventienjarige ruiter won maandagavond de befaamde paardenrace in het Vortumsveld. Hij stond in 2015, 2016 en 2017 ook al in de finale. In 2016 werd 'ie al Koning van de Metworst.

Lees meer »
Januari 2018

Politie grijpt in bij grote vechtpartij

Overloon - De politie heeft zaterdagavond 23 december 2017 in moeten grijpen bij een grote vechtpartij op het terrein van het AZC in Overloon. Bij het incident waren 25 tot 30 jongere bewoners betrokken. Er werden knuppels en steekwapens gebruikt.

Lees meer »

vechpartij AZC Overloon

Overloon - De politie heeft zaterdagavond in moeten grijpen bij een grote vechtpartij op het terrein van het AZC in Overloon. Bij het incident waren 25 tot 30 jongere bewoners betrokken. Er werden knuppels en steekwapens gebruikt.

Lees meer »

Bijzonder wandelen in het bosrijke Overloon!

op de foto Peter Philipsen bij de vossenjacht in de Bossen van overloon in 2012 Op zondag 14 januari neemt de Overloonse natuurman Peter Philipsen u mee de bossen in. Zie en leer tijdens de wandeling hoe je de natuur kunt lezen en luister waarom beheer belangrijk en noodzakelijk is voor onze natuur!

Lees meer »

Kerk Overloon krijgt trap na in parochieblad

OVERLOON - Bij het vertrek van het bestuur van de Parochie Maria, Moeder van de Kerk, krijgt de kerk in Overloon een stevige trap na. In een 'afscheidsverhaal' in de kersteditie van het parochieblad Binding wordt alle schuld van het in 2015 ontstane conflict en het geruzie daarna in de schoenen van de vrijwilligers van de deelparochie Overloon geschoven. Ook de bisschop krijgt kritiek.

Lees meer »
December 2017

geslaagde Kindermarkt

Op zondag 5 november 2017 werd weer de jaarlijkse kindermarkt georganiseerd.Met onze trouwe vrijwilligers hebben we er een mooie dag van gemaakt. Binnen hing er een fijne, rustige en gezellige sfeer en dat kwam de verkopers maar ook de kopers ten goede.Er werd weer flink gekocht en verkocht.

Lees meer »

Bekertoernooi ten einde voor SSS’18

De weergoden hielpen niet om mee om het potje voetbal op de donderdagavond aantrekkelijk te maken. De regen viel met bakken uit de hemel en dat was zeker niet de juiste opmaat voor de beide teams om er eens voluit voor te gaan. SSS’18 dat al weken wordt geplaagd door een blessuregolf kent in de competitie een moeilijke fase en snakt naar de winterstop. Rhode daarentegen staat zonder puntenverlies bovenaan en denkt al terecht aan het kampioenscha

Lees meer »
November 2017

reünie Zang & theatergroep Oker

Zang & theatergroep Oker uit Overloon bestaat dit jaar 50 jaar. En dát, beste mensen, is ‘n heel gedenkwaardig jubileum! Om dat te vieren is er onder andere een feestelijke reünie

Lees meer »

Akkoord met marktpartij voor aanleg Breedband Land van Cuijk

Met veel plezier informeren wij u dat de vijf Colleges van B&W van de gemeenten in het Land van Cuijk hebben besloten een Samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen met marktpartij E-Fiber. De formele ondertekening vindt later in november plaats. Daarmee is aanleg van het glasvezelnetwerk dichtbij.

Lees meer »

Schenking grafkruis Oorlogsmuseum

Bijzondere schenking Allerzielen Het Oorlogsmuseum in Overloon kreeg gisteren een bijzondere schenking. Het gaat om een houten grafkruis dat halverwege de jaren ’40 in de berm stond in Holthees, op de grens met Limburg. Het grafkruis markeerde een veldgraf van zes militairen

Lees meer »