overloon nieuws

Home » Nieuws

                          nieuws  gebeurtenissen sport evenementen uit overloon

Publiciteit voor uw vereniging / nieuws / evenement / bedrijf / etc. uit Overloon en Omstreken

De dorpswebsite van overloon nieuws bestaat al 11 jaar. In die tijd zijn er velen nieuwsartikelen en agenda items naar mijn gestuurd en vervolgens door mijn geplaatst. overloon nieuws  is van mening dat er nog meer gebruik gemaakt kan worden van de gratis mogelijkheden. Met name voor organisaties die op een makkelijke en goedkope (lees gratis) manier veel publiciteit (meer dan 30.000  website bezoeken per maand) willen maken voor hun evenement/nieuws/organisatie. De mogelijkheden in het kort:

Agenda:

Plaats evenementen/gebeurtenissen van u of uw organisatie op de overloon nieuws.

Nieuws:

Plaats alle nieuwsitems van u of uw organisatie in het nieuws.

Vereniging:

Beschrijf uw verening/stichting op de verenigingen pagina. Hierdoor krijgt u gratis publiciteit en meer traffic op uw eigen website. Heeft uw vereniging geen website? Geen probleem, dan kunt u de pagina op de overloon nieuws gebruiken als een soort van website.

Bedrijf:

Heeft u een bedrijf in overloon of Omgeving of bent u woonachtig in het dorp en heeft u een bedrijf elders? Dan kan uw bedrijf gratis op deze website geplaatst worden.

Publiciteit voor uw vereniging / nieuws / evenement / bedrijf / etc en blijf op de hoogte van groot en klein nieuws uit Overloon en Omstreken.Voor nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl Je krijgt persoonlijk bericht van mijn als wij jouw inzending plaatsen op de website ook mijn foto's zijn te zien bij Boxmeers Weekblad De Gelderlander Omroep Brabant 1limburg omroepvenray Omstreeks Maas Driehoek Peel en Maas De Bok Ons Eigen Erf  112landvancuijk 

een website over overloon En Omgeving met het doel zoveel mogelijk boeiende informatie te bieden aan inwoners van overloon En Omgeving 

Nieuwsoverzicht Scroll hier naar beneden voor de laatste updates en Klik op de link hieronder

 

Juli 2022

weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Lees meer »

Tarotcursus door Hans Kunneman

In een serie van acht workshops leer je hoe je zelfstandig met Tarot aan de slag kunt ongeacht je niveau.De cursus start op 6 september in Ontmoetingspunt ’t Helder inOverloon.

Lees meer »
Juni 2022

De Avond Van De Filmmuziek

In het sfeervolle zomergroene Openluchttheater van Overloon speelt Fanfare Vriendenkring uit Overloon op zaterdagavond 16 juli een scala aan prachtige filmmuziek terwijl op een groot scherm filmbeelden worden getoond!

Lees meer »

Watertappunt

Eind juni en in de eerste twee weken van juli komen er watertappunten in Boxmeer, Overloon, Vierlingsbeek en Maashees.

Lees meer »

 weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Lees meer »

Geslaagd toernooi Clevers Open Tennis-en Padel Loonse Duinen

Tennis en Padel Loonse Duinen bruist weer volop. Afgelopen jaren hebben veel nieuwe leden zich aangemeld, zowel tennissers als Padellers. Velen van U zullen zich afvragen: “Wat is dat, Padel?. Ricky de Bruijn en Nick Faessen, (rechts) zaterdag, in de finale tegen Tom van Den Dungen en Rik van Gerwen.

Lees meer »

SSS'er van het jaar 2022: Hans Willems

Op een goed bezochte vrijwilligersavond, waar alle vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet voor onze vereniging, is Hans Willems verkozen tot SSS’er van het jaar. Al jarenlang bestaat er binnen SSS’18 de traditie om een SSS’er van het jaar te benoemen. Dit is iemand die enorm veel voor de club doet en heeft betekend.

Lees meer »

Koningschieten 2022

Na 2 jaren van de coronaperikelen staat op zondag 3 juli het koningschieten, met hier en daar wat aanpassingen, weer op de agenda. Wordt het dit jaar een nieuwe koning(in) of zal Ben v/d Zanden zijn koningstitel prolongeren? We zullen het allemaal beleven op deze dag.

Lees meer »

 weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Lees meer »

Eenmalige vergoeding dorpsraden voor kermis

Dorpsraden die dit jaar in hun kern een kermis willen organiseren, kunnen aanspraak maken op een eenmalige subsidie van € 3.000,-. Het college van b en w heeft dit besluit genomen om de kermissen in de kleinere kernen te waarborgen.

Lees meer »

SSS’18 na een nacompetitieduel definitief naar de tweede klasse

Op een prachtige zondagmiddag in juni heeft SSS’18 het niet waar kunnen maken zich in de eerste klasse te handhaven. Na Wilhelmina ’08 uit Weert zijn de Overloners het tweede elftal dat de eerste klasse zal verlaten. Someren kan proberen de volgende ronde te overwinnen. Het moet dan wel as donderdag  Brevendia  verslaan en dan volgt er nog een wedstrijd!

Lees meer »

Degradatie SSS’18

SSS’18 is gedegradeerd uit de eerste klasse. De zwartgelen verloren zondagmiddag in de play-offs op het eigen sportpark De Raaij in Overloon van tweedeklasser Someren: 0-2.

Lees meer »

 weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Lees meer »

Informatieavond: ‘Wonen en de Oude Dag’

Is het nog mogelijk om een hypotheek te krijgen wanneer ik (bijna) met pensioen ben? Wat kan ik met de overwaarde in mijn woning? Hoe maak ik mijn woning levensloopbestendig? Kan ik zomaar geld schenken aan mijn (klein)kinderen, wat zijn de gevolgen voor mijn nabestaanden als ik kom te overlijden en hoe kan ik dit het beste regelen?

Lees meer »

 weekoverzicht

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Lees meer »

Sponsormiddag Golfbaan voor hersentumor onderzoek

Elke week krijgen zo’n 28 mensen in Nederland de diagnose ‘primaire hersentumor’. Elke week sterven er in Nederland ook 28 mensen aan een hersentumor, omdat hersentumoren nog ongeneeslijk zijn. Samen fietsen en lopen we om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren voor de organisatie Ventoux3, een onderdeel van het Hersentumorfonds.

Lees meer »

Aisling uit Italië zoekt een warm thuis

Overloon – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Aisling uit Italië die haarNederlandse droomjaar zal doorbrengen in Overloon of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin dat haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023. 

Lees meer »

Een Kroon op mijn werk!

Voorzichtig vroeg een collega me of ik haar en haar gezin wilde begeleiden naar de dag van de uitvaart van haar man. Al enkele jaren was hij ziek en zat hij in de reservetijd van zijn leven.

Lees meer »

Dinner at the Zoo

Culinair genieten van een heerlijk 4-gangen diner. Wie wil dat nou niet? Krijg een speciale rondleiding door het park en geniet op verschillende plekken in het park van de lekkerste gerechten. En dat allemaal voor het goede doel!

Lees meer »
Augustus 2018

De Gruffalo in Openluchttheater

Op woensdag 8 augustus speelt Meneer Monster de theatervoorstelling De Gruffalo in het Openluchttheater in Overloon. Een spannende, fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder. Naar het bekende, gelijknamige boek.

Lees meer »
Juli 2018

‘Stamppot, een sprookjesmix’ in Openluchttheater

Overloon - Op woensdag 1 augustus speelt Theater van Santen ‘Stamppot, een sprookjesmix’ in het Openluchttheater in Overloon. Een hedendaagse minimusical, gebaseerd op de bekende sprookjes. De voorstelling kenmerkt zich door veel interactie tussen spelers en publiek en kent de nodige komische momenten. Kinderen krijgen meerdere malen de kans om mee te spelen. 

Lees meer »

Loet Moet in het Openluchttheater

Overloon - Op woensdag 25 juli is Loet Moet te zien in Openluchttheater Overloon. Loet Moet is een vrolijke en interactieve familievoorstelling vol liedjes, humor en (poppen)spel, gespeeld door Ruth Bakker. Haar voorstelling werd bekroond met de Publieksprijs in Nederland en België. Nu te zien in Overloon!

Lees meer »

Een mooie afsluiting van de Kindervakantieweek

Met het afbreken van het huttendorp is de 3e editie van Kindervakantieweek Overloon op donderdag 12 juli weer ten einde gekomen. Drie dagen lang hebben de kinderen en leiding plezier met elkaar gemaakt, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en alle sponsoren. De Kindervakantieweek werd georganiseerd voor basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8.

Lees meer »

(F)Linke Soep in Openluchttheater

Overloon - Op woensdag 18 juli speelt Boomgaard Theaterproducties de interactieve muzikale theatervoorstelling (F)Linke soep in het Openluchttheater Overloon. Plastic, maar dan niet zo ‘fantastic…’ Ga mee op reis en beleef samen met kapitein Moore, een rappend lantaarnvisje, een verstrikt zeepaardje en veel, heel veel plastic, spetterende avonturen!

Lees meer »
Maart 2018

gemeenteraadsverkiezingen Alles blijft hetzelfde in Boxmeer

BOXMEER- Het moet gek gaan wil er veel veranderen in de gemeente Boxmeer na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. De drie coalitiepartijen CDA, VDB/LO en LOF wonnen fluitend. Het CDA kreeg er een zetel bij, VDB/LO kreeg honderden kiezers meer achter zich in vergelijking met vier jaar geleden. LOF - de gezamenlijke lokale fracties aan de noordkant van Boxmeer  - bleef stabiel.

Lees meer »

Paasconcert Freunde Echo

Het is inmiddels een traditie geworden dat Freunde Echo op Paaszaterdag een festival van blaasmuziek organiseert.  Op 31 maart 2018 is het weer zover. Dan komt de Tsjechische kapel Túfaranka weer naar Nederland. De voorgaande jaren was Túfaranka ook in Overloon en dat was telkens een grandioos succes.

Lees meer »

Bijenhotel brengt natuureducatie en biodiversiteit op het Groene Schoolplein van Overloon

Tijdens de klusdag van zaterdag 17 maart jl. hebben vrijwilligers op het Groene Schoolplein van de Josefschool in Overloon een bijenhotel en educatief informatiebord in een bloemrijke border en een muziekelement geplaatst. Het bijenhotel en informatiebord zijn geleverd door Bijenhotelkopen.nl, een Overloonse sociale onderneming met hart voor de wilde bij én de maatschappij. De kinderen krijgen via het grote informatiebord natuureducatie over de werking van het bijenhotel en over de noodzaak om de wilde bijen te ondersteunen met nectarrijk voedsel en goede nestgelegenheid.

Lees meer »
Maart 2018
Februari 2018

NK Maasheggenvlechten 2018

Op zondag 11 maart 2018 wordt voor de dertiende keer gestreden om het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten. Naar schatting 40 teams gaan, gewapend met hiepen, zagen en bijlen aan het werk, om de felbegeerde wisseltrofee ‘de gouden hiep’ te bemachtigen

Lees meer »

Gijs Snijders koning van De Metworst 2018

BOXMEER | Gijs Snijders mag zich weer een jaar lang Koning van de Metworst noemen. De zeventienjarige ruiter won maandagavond de befaamde paardenrace in het Vortumsveld. Hij stond in 2015, 2016 en 2017 ook al in de finale. In 2016 werd 'ie al Koning van de Metworst.

Lees meer »
Januari 2018

Politie grijpt in bij grote vechtpartij

Overloon - De politie heeft zaterdagavond 23 december 2017 in moeten grijpen bij een grote vechtpartij op het terrein van het AZC in Overloon. Bij het incident waren 25 tot 30 jongere bewoners betrokken. Er werden knuppels en steekwapens gebruikt.

Lees meer »

vechpartij AZC Overloon

Overloon - De politie heeft zaterdagavond in moeten grijpen bij een grote vechtpartij op het terrein van het AZC in Overloon. Bij het incident waren 25 tot 30 jongere bewoners betrokken. Er werden knuppels en steekwapens gebruikt.

Lees meer »

Bijzonder wandelen in het bosrijke Overloon!

op de foto Peter Philipsen bij de vossenjacht in de Bossen van overloon in 2012 Op zondag 14 januari neemt de Overloonse natuurman Peter Philipsen u mee de bossen in. Zie en leer tijdens de wandeling hoe je de natuur kunt lezen en luister waarom beheer belangrijk en noodzakelijk is voor onze natuur!

Lees meer »

Kerk Overloon krijgt trap na in parochieblad

OVERLOON - Bij het vertrek van het bestuur van de Parochie Maria, Moeder van de Kerk, krijgt de kerk in Overloon een stevige trap na. In een 'afscheidsverhaal' in de kersteditie van het parochieblad Binding wordt alle schuld van het in 2015 ontstane conflict en het geruzie daarna in de schoenen van de vrijwilligers van de deelparochie Overloon geschoven. Ook de bisschop krijgt kritiek.

Lees meer »
December 2017

geslaagde Kindermarkt

Op zondag 5 november 2017 werd weer de jaarlijkse kindermarkt georganiseerd.Met onze trouwe vrijwilligers hebben we er een mooie dag van gemaakt. Binnen hing er een fijne, rustige en gezellige sfeer en dat kwam de verkopers maar ook de kopers ten goede.Er werd weer flink gekocht en verkocht.

Lees meer »

Bekertoernooi ten einde voor SSS’18

De weergoden hielpen niet om mee om het potje voetbal op de donderdagavond aantrekkelijk te maken. De regen viel met bakken uit de hemel en dat was zeker niet de juiste opmaat voor de beide teams om er eens voluit voor te gaan. SSS’18 dat al weken wordt geplaagd door een blessuregolf kent in de competitie een moeilijke fase en snakt naar de winterstop. Rhode daarentegen staat zonder puntenverlies bovenaan en denkt al terecht aan het kampioenscha

Lees meer »
November 2017

reünie Zang & theatergroep Oker

Zang & theatergroep Oker uit Overloon bestaat dit jaar 50 jaar. En dát, beste mensen, is ‘n heel gedenkwaardig jubileum! Om dat te vieren is er onder andere een feestelijke reünie

Lees meer »

Akkoord met marktpartij voor aanleg Breedband Land van Cuijk

Met veel plezier informeren wij u dat de vijf Colleges van B&W van de gemeenten in het Land van Cuijk hebben besloten een Samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen met marktpartij E-Fiber. De formele ondertekening vindt later in november plaats. Daarmee is aanleg van het glasvezelnetwerk dichtbij.

Lees meer »

Schenking grafkruis Oorlogsmuseum

Bijzondere schenking Allerzielen Het Oorlogsmuseum in Overloon kreeg gisteren een bijzondere schenking. Het gaat om een houten grafkruis dat halverwege de jaren ’40 in de berm stond in Holthees, op de grens met Limburg. Het grafkruis markeerde een veldgraf van zes militairen

Lees meer »
Oktober 2017

                                         MEER NIEUWS

Mei 2017

Tropische temperaturen verwacht afkoelen in 't Schaartven in Overloon

Het zwemseizoen is begonnen.In recreatiegebied 't Schaartven in Overloon zijn verschillende strandjes waar u en uw kinderen heerlijk kunnen zwemmen. Nu de zon weer volop warm schijnt en het water warmer wordt, kan iedereen zich weer prima vermaken in of rondom het water.van het 't Schaartven en is klaar voor het zwemseizoen.

Lees meer »