Home » Nieuws

                          nieuws  gebeurtenissen sport evenementen uit overloon

 

tip overloonnieuws

Bij overloonnieuws kunt u uw eigen nieuws melden.Wanneer u iets opmerkelijks gezien heeft of aanwezig bent geweest bij een speciale gebeurtenis, Een opening van een nieuwe winkel of bedrijf, een jubileum.Een prijsuitreiking, evenementen, een huldiging, iemand die een goede daad heeft verricht.Iemand met een leuke hobby.Nieuws van verenigingen dan kunt u hier uw verhaal doen en daar ook een foto, bijdoen. Uw eigen artikel komt dan zo snel mogelijk op de website van overloonnieuws te staan! Heeft u een tip tip mijn via  info@overloonnieuws.nl Je krijgt persoonlijk bericht van mijn als wij jouw inzending plaatsen op de website ook mijn foto's zijn te zien bij Boxmeers Weekblad De Gelderlander Omroep Brabant 1limburg omroepvenray Omstreeks Maas Driehoek Peel en Maas De Bok Ons Eigen Erf  112landvancuijk 

Nieuwsoverzicht Scroll hier naar beneden voor de laatste updates en Klik op de link hieronder

Februari 2018

NK Maasheggenvlechten 2018

Op zondag 11 maart 2018 wordt voor de dertiende keer gestreden om het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten. Naar schatting 40 teams gaan, gewapend met hiepen, zagen en bijlen aan het werk, om de felbegeerde wisseltrofee ‘de gouden hiep’ te bemachtigen

Lees meer »

Gijs Snijders koning van De Metworst 2018

BOXMEER | Gijs Snijders mag zich weer een jaar lang Koning van de Metworst noemen. De zeventienjarige ruiter won maandagavond de befaamde paardenrace in het Vortumsveld. Hij stond in 2015, 2016 en 2017 ook al in de finale. In 2016 werd 'ie al Koning van de Metworst.

Lees meer »

inschrijving voor de Voetbaldagen

De regio Voetbaldagen in Overloon, opvolger van de KNVB Voetbaldagen, worden dit jaar alweer voor de vierde keer georganiseerd. In de afgelopen jaren is gebleken dat deze dagen een daverend succes zijn en dat er meer dan voldoende animo voor is. Ieder jaar hebben we helaas voetballers en voetbalsters op de wachtlijst moeten plaatsen in verband met de grote stroom aanmeldingen, dus wees er snel bij!

Lees meer »

Kunst van het vitaal ouder worden

Erik-Alexander Richter houdt zich als docent bij verschillende opleidingsinstituten bezig met de biochemische aspecten van ons lichaam. 'Als je weet hoe het werkt, kun je het wellicht ook beïnvloeden 'Erik-Alexander o.a. bekend is als presentator en medisch deskundige bij het tv programma Life is Beautiful op RTL4

Lees meer »

Extra uitvoering ‘Het geheugen van water’

Overloon - Vanwege drie succesvolle voorstellingen in november vorig jaar, speelt Het Overloons Toneel nog één maal ‘Het geheugen van water’ en wel op zondag 18 maart om 20.15 uur in ‘de Pit’ in Overloon. De kaartverkoop voor deze extra uitvoering is inmiddels gestart.

Lees meer »

Geen gedoe met verschillende carnavalsmunten in Overloon

In Overloon kan met carnaval betaald worden met de huicoin, een munt als grap met een serieuze ondertoon geïntroduceerd. ,,Met carnaval hadden we in Overloon allemaal verschillende munten’’, zegt Alice van Gaal uit Overloon. ,,Bij de voetbalclub, het gemeenschapshuis, grand café Effe en bij partycentrum Bos.’’

Lees meer »

Dagworkshop Tarot

Op 24 februari zal Petroesjka Splint uit Arcen een dagworkshop tarot verzorgen in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon

Lees meer »

Bart Deriet is de held van SSS18

OVERLOON – SSS’18 heeft regiorivaal Volharding in de tweede klasse H met groot verschil verslagen. De ploeg uit Overloon won de derby zondag op eigen veld met 5-2 en zag een A-junior uitblinken. De achttienjarige Bart Deriet beleefde een droomdebuut als basisklant door een valse hattrick te maken.

Lees meer »

Huibuuke raamstickers voor het goede doel

Tevens helpt u de lourdesstichting, een armlastige zieke medemens mee te nemen op bedevaart.Laat Uw kleinkind of kinderen samen met U naar Lourdes gaan en U beleeft samen de reis van U leven, waar U samen nog lang over kunt praten

Lees meer »

Mooi juryrapport Fairtrade Boxmeer

Gemeente Boxmeer blijft met een uitstekend juryrapport een Fairtrade gemeente. Hiertoe heeft de onafhankelijke jury van de landelijke Stichting Fairtrade besloten. De jury was met name lovend over de goede samenwerking tussen werkgroep en gemeente en geeft complimenten voor het grote aantal winkels, horecagelegenheden, bedrijven en instellingen dat voldoet aan de criteria.

Lees meer »
Januari 2018

Diverse invallen in drugsonderzoek

Oost-Brabant - In verband met een onderzoek naar de handel in chemicaliën en verdovende middelen vielen wij woensdagochtend 31 januari op een tiental locaties in Oost-Brabant, Limburg en Gelderland binnen. Wij hielden vijf verdachten aan.

Lees meer »

Klassieker SSS'18 – Volharding zondag weer een feit

OVERLOON – Het blijft een speciaal duel: SSS'18 – Volharding of andersom. Hét gesprek bij de dorpskapper of koffieautomaat op het werk. Het is een wedstrijd op zich die vaak meer dan 1000 toeschouwers trekt. Waar je bij sommige duels een kanon af kan schieten spreken we hier echt over ruim 1000 toeschouwers. Om half drie trappen de twee teams af op het dan bruisende sportpark De Raay. Scheidsrechter Robin Vereijken uit Laarbeek fluit om 14.30 uur voor het begin van deze clash.

Lees meer »

School Overloon denkt aan nieuwbouw buiten dorp

OVERLOON - Scholieren van de Josefschool in Overloon volgen over een paar jaar mogelijk de lessen op een heel andere plek dan nu. Vanuit het centrum verhuizen ze naar een nieuwe school die moet komen te staan aan de Raaijweg, bij sporthal De Raaijhal.

Lees meer »

Mislukte start na winterstop SSS’18

SSS’18 sloot de periode voor de winterstop heel positief af met een 3-punter tegen Helvoirt en hoopte na de winterstop dit succes te kunnen herhalen tegen Emplina in Empel, maar helaas liep het anders.

Lees meer »

144 nieuwe woningen in gemeente Boxmeer

In 2017 zijn in de gemeente Boxmeer 144 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 102 huurwoningen. Er zijn 5 woningen afgebroken, dus in totaal zijn er 139 huizen meer. Op 1 januari 2018 hadden we in onze gemeente 3204 huurwoningen en 12.175 koopwoningen. Boxmeer (56) en Sambeek (31) hadden de grootste toename .

Lees meer »

Brabantse schoolpleinen kleuren groen

Stoeptegels eruit; gras, bomen, struiken, bloemen en groenten erin: de provincie, de 4 Brabantse waterschappen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten hebben de krachten gebundeld voor dit doel.

Lees meer »

Oversteekplaatsen in het centrum van Overloon te donker

OVERLOON - Oversteekplaatsen in het centrum van Overloon worden beter verlicht. Automobilisten blijken in de avonduren te vaak voetgangers over het hoofd te zien, ook al maken die van het zebrapad gebruik. ,,En als het regent, is het helemaal opletten", zegt wethouder Jeu Verstraaten.

Lees meer »

Openbaar Ministerie eist 12 en 6 jaar gevangenisstraf tegen gewelddadige overvallers

Op 20 januari 2017 gaat de 29-jairge verdachte opnieuw in de fout door een vakantiepark in Overloon te overvallen samen met een andere persoon. Hierbij dwingen de overvallers een medewerkster op haar knieën en onder bedreiging van een en wapen, moet zij de kluis open maken. Een andere medewerkster wordt een wapen in haar nek geduwd en een man die de receptie in komt lopen, wordt met een wapen in zijn gezicht geslagen. De buit is slechts 200 euro en een paar cadeaubonnen.

Lees meer »

Iedereen kan leren hardlopen

Sinds 2003 organiseert A.V. Sporting Boxmeer één- of tweemaal per jaar een beginnerscursus. In 12 weken tijd wordt in een rustige opbouw het hardlopen aangeleerd. De cursus wordt afgesloten met een diplomaloop. Beginners kunnen zowel in Overloon als in Boxmeer meedoen aan de cursus.

Lees meer »

Landelijke Opschoondag 2018: doet u mee?!

Op zaterdag 24 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. In het Land van Cuijk en Boekel doen we daar natuurlijk ook weer aan mee. We organiseren de Landelijke Opschoondag en twee Opschoondagen voor scholen. Doet u ook mee?!

Lees meer »

Verdachte Overloonse verkrachting naar Pieter Baan Centrum

OVERLOON - De 42-jarige man uit Venray, die op 8 juli 2017 een hardloopster zou hebben aangevallen in de bossen bij Overloon, gaat voor psychiatrisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum. Dat bleek woensdagmiddag bij de rechtbank in Den Bosch. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de man van verkrachting.

Lees meer »

Petitie #Carnavalvrij 170.000 keer getekend

De Bavaria-petitie #Carnavalvrij is meer dan 170.000 keer getekend. Wat begon als een ludieke reclamecampagne, is een serieus burgerinitiatief geworden. Vóór de carnaval nog gaat boegbeeld Björn van der Doelen naar de Tweede Kamer om te pleiten voor twee vrije dagen met carnaval, zo is vandaag bekendgemaakt.

Lees meer »
Januari 2018

Werkzaamheden ProRail op de Maaslijn

Op diverse stations langs de Maaslijn wordt de komende maanden het stationsmeubilair vernieuwd. Dit is onderdeel van het landelijke programma Stationsoutillage. Met dit programma voorziet ProRail een groot aantal stations in Nederland van nieuw warm meubilair. Momenteel wordt nieuw meubilair geplaatst

Lees meer »

Wolf gezien Op 30 december bij A73 bij Venray

Op 30 december steekt ze de Maas over en passeert de A73 bij Venray. Overdag verblijft ze in de Schadijkse bossen bij Horst. Op 31 december is ze in Limburg en Brabant, in de Mariapeel en de Deurnese Peel. Vervolgens gaat de route verder naar het zuiden

Lees meer »

Belgische F-16’s onderscheppen Russen bij Nederland

2 Russische vliegtuigen zijn vanmorgen het Nederlands verantwoordelijkheidsgebied binnen gevlogen, zonder zich te houden aan procedures. Om de toestellen te onderscheppen stegen 2 Belgische F-16’s op. Die gingen boven Noord-Oost Nederland door de geluidsbarrière. Dat veroorzaakte een enorme knal.

Lees meer »

Kick-off Diversity in ACZ in Overloon groot succes

BOXMEER | Afgelopen zondag beleefden zo'n 30 minderjarige asielzoekers samen met Nederlandse jongeren een gezellige middag in het Boxmeerse jongerencentrum The Unit. Initiatiefnemers waren organisatie voor sociaal werk Sociom en Stichting ElanArt, een kunstorganisatie voor vluchtelingen.

Lees meer »

waarschuwingen voor vervuilde drugs in Noord-Brabant

Utrecht, 12 januari 2018 - Op dit moment zijn er in Noord-Brabant en Rotterdam-Rijnmond met atropine vervuilde ketamine- en cocaïnepoeders op de markt. Gebruik van deze poeders is zeer gevaarlijk en kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten, in het uiterste geval zelfs tot de dood!

Lees meer »

Trainer Frank Brands gek op voetbal

Het was een roerig einde van het jaar 2017 voor (zaal)voetbaltrainer Frank Brands (36) uit Overloon. Hij ging aan de slag bij de vrouwen van SSS'18 en werd assistent in de eredivisie bij zaalvoetbalteam Amicitia en er kwam een einde aan de samenwerking met de Duitse topclub Hamburg Panthers.

Lees meer »

De kracht van jouw wortels

Overloon - Op zondagmiddag 25 februari vindt in Overloon een ontmoeting plaats voor mensen die in hun leven te maken hebben gehad met zelfdoding van een dierbare.

Lees meer »

Aanvragen waarderingssubsidie 2018

In 2018 kunnen verenigingen en organisaties in aanmerking komen voor een waarderingssubsidie. Hiervoor moet het formulier ‘Aanvraag waarderingssubsidie’ vóór 1 april 2018 worden ingediend.

Lees meer »

Vijf liefhebbers voor Schaartven

OVERLOON - Vijf partijen hebben zich bij de gemeente Boxmeer gemeld met interesse in 't Schaartven in Overloon, Ze hebben informatie ingewonnen aan welke voorwaarden ze moeten voldoen, mochten ze besluiten de recreatieplas te kopen.

Lees meer »

Vermeer gaat door bij SSS’18

Ruud Vermeer zwaait ook volgend seizoen de scepter bij SSS'18. De Limburgse voetbaltrainer, getogen in Oostrum en opgegroeid in Venray, heeft zijn contract in Overloon met één jaar verlengd.

Lees meer »

Met fiets dwars door Oorlogsmuseum

OVERLOON - In september 2019 en anders in mei 2020 moet je als fietser dwars door Oorlogsmuseum Overloon kunnen fietsen. Het museum wil fietsers een glimp van het aanbod laten opvangen in de hoop dat ze of de fiets parkeren en een kaartje kopen of op een later moment terugkeren. Ook Duitse toeristen zijn meer dan welkom

Lees meer »

10 jaar 't Kleine Atelier

Op maandag 8 januari viert kinderopvang Het kleine Atelier in Overloon feest. Dan is het namelijk tien jaar geleden dat het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Spring Kinderopvang hun deuren openden in het pand c.q. atelier van voormalig kleermaker Litjens aan de Vierlingsbeekseweg 3.

Lees meer »

Kerstboom wordt met uw gft-afval ingezameld

U kunt uw kerstboom op maandag 8 januari tot en met vrijdag 12 januari 2018 bij uw gft-afval aanbieden. U mag de kerstboom dan naast de gft-container zetten op de dag dat deze wordt leeggemaakt. U kunt ook de boom in stukken in de gft-container stoppen.

Lees meer »
December 2017

gelukkig nieuwjaar

Namens fotoalbertoverloon wens ik iedereen een spetterend 2018.Dat al je goede voornemens moge uitkomen Bedankt voor uw vertrouwen in 2017 en graag tot ziens in 2018

Lees meer »

Het jaaroverzicht 2017

2017 is weer bijna afgelopen.Vol goede moed beginnen we aan 2018, maar niet voordat we even terugblikken. Wat gebeurde er in het afgelopen jaar? Net als vorig jaar, kunnen we terugkijken op een bewogen afgelopen 12 maanden.Zoals altijd houden wij dat nieuws voor je bij en vatten we het voor je samen in dit mediajaaroverzicht. En dan blijkt dat er ook genoeg mooie en interessante dingen zijn om op terug te kijken.

Lees meer »

Politie grijpt in bij grote vechtpartij

Overloon - De politie heeft zaterdagavond 23 december 2017 in moeten grijpen bij een grote vechtpartij op het terrein van het AZC in Overloon. Bij het incident waren 25 tot 30 jongere bewoners betrokken. Er werden knuppels en steekwapens gebruikt.

Lees meer »

vechpartij AZC Overloon

Overloon - De politie heeft zaterdagavond in moeten grijpen bij een grote vechtpartij op het terrein van het AZC in Overloon. Bij het incident waren 25 tot 30 jongere bewoners betrokken. Er werden knuppels en steekwapens gebruikt.

Lees meer »

Bijzonder wandelen in het bosrijke Overloon!

op de foto Peter Philipsen bij de vossenjacht in de Bossen van overloon in 2012 Op zondag 14 januari neemt de Overloonse natuurman Peter Philipsen u mee de bossen in. Zie en leer tijdens de wandeling hoe je de natuur kunt lezen en luister waarom beheer belangrijk en noodzakelijk is voor onze natuur!

Lees meer »

Kerk Overloon krijgt trap na in parochieblad

OVERLOON - Bij het vertrek van het bestuur van de Parochie Maria, Moeder van de Kerk, krijgt de kerk in Overloon een stevige trap na. In een 'afscheidsverhaal' in de kersteditie van het parochieblad Binding wordt alle schuld van het in 2015 ontstane conflict en het geruzie daarna in de schoenen van de vrijwilligers van de deelparochie Overloon geschoven. Ook de bisschop krijgt kritiek.

Lees meer »

Speeltuin Gewoon Buiten krijgt vorm

"Het jaar 2017 heeft veel gebracht voor Stichting Recreatie en Meer die al 2,5 jaar bezig is om een grote buitenspeeltuin met dagbesteding en later ook een kinderboerderij te realiseren in de gemeente Boxmeer." Dat zegt voorzitter Astrid Schut.

Lees meer »

Een Goei Leven

Piet Verbeeten vertelt enthousiast over Een Goei Leven. De ondernemer uit Vierlingsbeek stond ook aan de wieg van het initiatief. Als voorzitter van Ondernemersvereniging Regio Vierlingsbeek (OVRV) en afgevaardigde van het Regionaal Bureau Toerisme (RBT) is hij nauw betrokken bij de diverse projecten in de regio

Lees meer »
December 2017

geslaagde Kindermarkt

Op zondag 5 november 2017 werd weer de jaarlijkse kindermarkt georganiseerd.Met onze trouwe vrijwilligers hebben we er een mooie dag van gemaakt. Binnen hing er een fijne, rustige en gezellige sfeer en dat kwam de verkopers maar ook de kopers ten goede.Er werd weer flink gekocht en verkocht.

Lees meer »

Bekertoernooi ten einde voor SSS’18

De weergoden hielpen niet om mee om het potje voetbal op de donderdagavond aantrekkelijk te maken. De regen viel met bakken uit de hemel en dat was zeker niet de juiste opmaat voor de beide teams om er eens voluit voor te gaan. SSS’18 dat al weken wordt geplaagd door een blessuregolf kent in de competitie een moeilijke fase en snakt naar de winterstop. Rhode daarentegen staat zonder puntenverlies bovenaan en denkt al terecht aan het kampioenscha

Lees meer »

Landelijke ophokplicht ingesteld voor heel Nederland

Omdat er sprake is van een hoogpathogene variant is voor heel Nederland een ophokplicht ingesteld. Dit geldt voor alle commerciële bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de productie van vlees, eieren of andere producten. De ophokplicht geldt ook voor bedrijven die vogels fokken die in het wild worden uitgezet. De maatregel is uit voorzorg genomen om de kans op verdere besmetting te verkleinen.

Lees meer »

Undercover Boss in ZooParc Overloon

In het tv-programma Undercover Boss gaat Sjors, divisiedirecteur van Libéma, undercover in ZooParc Overloon, Dierenrijk en AquaZoo Friesland, 3 van de 23 locaties van het grote leisure concern.

Lees meer »

Vliegtuig landt in Overloon

De collectie van het Oorlogsmuseum in Overloon is afgelopen nacht spectaculair uitgebreid, door de komst van een Amerikaans transportvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer »

nieuwe dienstregeling busvervoer

Met ingang van zondag 10 december is er een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in Brabant. Dit houdt in dat veel lijnen gewijzigde vertrektijden hebben of een andere route rijden.

Lees meer »

SSS'18 hard toe aan winterstop

De spelers van Overloon waren met hun gedachten nog bij de lekker warme kleedkamer in plaats van op het natte, koude (kunst)grasveld, want anders is de slappe start niet te verklaren. Ze verloren de wedstrijd tegen Heeswijk in de eerste 18 minuten. De toen ingezette inhaalrace zag er nog veelbelovend uit, maar de uiteindelijke oogst was wederom 0 punten.

Lees meer »

Vijf burgemeesters doen gezamenlijk voorstel aan raden Land van Cuijk

Na afstemming binnen de colleges van burgemeester en wethouders, hebben de vijf burgemeesters van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis, het voorstel ‘Stap 1 Plan van Aanpak Toekomst Land van Cuijk’ aan de vijf gemeenteraden van het Land van Cuijk én het Regieteam Raden aangeboden. In dit voorstel zijn de eerste vervolgstappen voor het samenwerkingsproces nader uitgewerkt en hebben de burgemeesters, als portefeuillehouders van het onderwerp samenwerking, vooral gezocht naar verbinding en respect voor de eerder genomen raadsbesluiten.

Lees meer »
November 2017

Uitbreiding gladheidbestrijding

Voor het komende strooiseizoen zijn er afspraken gemaakt met omringende gemeentes. Met Sint Anthonis werd al samengewerkt, nu is er ook met Venray, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert afstemming over de routes

Lees meer »

97 Money mules in Nederland opgespoord

Driebergen - In een gezamenlijke internationale actie naar witwassen zijn 766 verdachten opgespoord waarvan er 159 zijn aangehouden. In Nederland zijn 97 money mules opgespoord. Zij hadden hun rekening beschikbaar gesteld voor andere criminelen. Het totale geldbedrag dat op deze rekeningen is gestort, is bijna vijf miljoen euro.

Lees meer »

Gehavend SSS’18 voor de derde keer op rij onderuit

DEN BOSCH - SSS’18 ging zondag voor de derde keer op rij onderuit in de tweede klasse H. In Den Bosch was laagvlieger TGG te sterk voor de ploeg uit Overloon: 2-1. De dip die SSS heeft, is volgens trainer Ruud Vermeer te wijten aan een volle ziekenboeg.

Lees meer »

Sfeervol kerstconcert in Overloon

Kerstconcert Overloon: Schitterende solisten en een geweldig (groot) koor bestaande uit de leden van drie Overloonse verenigingen: gemend koor Logeko, Zang- en Theatergroep Oker en zanggroep Palet slaan. Dit 100 koppige gelegenheidskoor zal enkele bekende en sfeervolle werken ten gehore brengen

Lees meer »

Wonen in overloon CPO2

Ben, of ken jij iemand die op zoek is naar een woning? Dan is CPO2-Overloon mogelijk iets voor jou! De gemeenteraad heeft besloten om de stimuleringsregeling (10% korting op de bruto grondprijs) ten behoeve van grondverkoop van woningbouwkavels weer toe te passen. De hernieuwde kortingsregeling is geldig tot en met 31 december 2018

Lees meer »

zet inbrekers in het zicht!

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen

Lees meer »

Bram Verhofstad pakt zilver op vloer

Turner Bram Verhofstad is zaterdag bij het Turnier der Meister als tweede geëindigd in de finale op vloer. De Nederlander kwam bij de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Cottbus tot een score van 14,133

Lees meer »

Jongeren zetten zich in voor een ander

Young Impact is een landelijke jongerenbeweging die niet gelooft in wachten tot je volwassen bent om wat voor de wereld te betekenen. Jongeren, met hun frisse blik en nieuwe ideeën, moeten juist nu al mee kunnen doen. De wethouder nodigt daarom alle Boxmeerse scholen uit om kosteloos mee te doen met het Young Impact scholenprogramma.Ook de Josefschool in Overloon doet mee

Lees meer »

Zonnedak Overloon grootste van Nederland

OVERLOON | Energiecoöperatie Duurzaam Overloon (DO) gaat 1440 zonnepanelen plaatsen op daken van dorpshuis de Pit en het Oorlogsmuseum Overloon. De 75-DO-leden investeren daarvoor samen 470.000 euro. Daarmee wordt het DO-zonnedak het grootste postcoderoos-zonnedak van Nederland.

Lees meer »

Prins Stan I heerser over Huibuukeland

Nieuwe opzet van de start van het Carnavalsseizoen in Overloon groot succes Een kleine duizend prachtig uitgedoste feestvierders, waaronder ook veel jeugd, wisten het nieuwe evenement, genaamd “Vör de kerk op ’t Plein”, te vinden

Lees meer »
November 2017

reünie Zang & theatergroep Oker

Zang & theatergroep Oker uit Overloon bestaat dit jaar 50 jaar. En dát, beste mensen, is ‘n heel gedenkwaardig jubileum! Om dat te vieren is er onder andere een feestelijke reünie

Lees meer »

Akkoord met marktpartij voor aanleg Breedband Land van Cuijk

Met veel plezier informeren wij u dat de vijf Colleges van B&W van de gemeenten in het Land van Cuijk hebben besloten een Samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen met marktpartij E-Fiber. De formele ondertekening vindt later in november plaats. Daarmee is aanleg van het glasvezelnetwerk dichtbij.

Lees meer »

Schenking grafkruis Oorlogsmuseum

Bijzondere schenking Allerzielen Het Oorlogsmuseum in Overloon kreeg gisteren een bijzondere schenking. Het gaat om een houten grafkruis dat halverwege de jaren ’40 in de berm stond in Holthees, op de grens met Limburg. Het grafkruis markeerde een veldgraf van zes militairen

Lees meer »

Getuigen gezocht van overval op woning

Even na 3.00 uur schrok de 73-jarige bewoonster wakker van een ruit die werd ingegooid. Direct daarna stonden er twee mannen in haar slaapkamer. Ze eisten geld, waarop een worsteling ontstond met de bewoonster

Lees meer »
Oktober 2017

CDA: Stuur leerlingen naar het oorlogsmuseum

BOXMEER | CDA Boxmeer wil graag dat de kinderen in de gemeente Boxmeer tijdens hun schooltijd minimaal een keer het Oorlogsmuseum Overloon bezoeken. Het CDA vraagt daarom het college stimuleringsprogramma's ontwikkelen om scholen te bewegen voor een museumbezoek

Lees meer »

Pleinfeest

De opening van het carnavalsseizoen in Overloon is bedoeld voor de hele regio. De carnavalsverenigingen in de wijde omtrek worden benaderd, op het podium pal voor de kerk treden louter gepokt en gemazelde carnavalsartiesten op

Lees meer »

Natuurwerkdag 2017

Op zaterdag 4 november 2017 wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd! Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt.ook in overloon

Lees meer »

SSS’18 en EVVC delen de punten

In een wedstrijd waarin SSS’18 aanvankelijk domineerde, was het EVVC dat aan het slot van de wedstrijd de meeste aanspraak maakte op de overwinning. De 1-1 stand was daarmee een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen, al zal bij de geelzwarten uit Overloon de puntendeling wat zuur smaken

Lees meer »

Energiecoöperatie Duurzaam Overloon!

Het aantal gecontracteerde paneeldelen waarvoor is getekend is uitgekomen op 1011 stuks. Oftewel een 111 meer dan de capaciteit die we hebben.Tevens hebben zich gedurende de inschrijving nog 5 nieuwe deelnemers gemeld welke samen ook nog een 60-70 paneeldelen zouden willen.

Lees meer »

Recreatieplas Schaartven in Overloon te koop

't Schaartven, de Overloonse recreatieplas, wordt door de gemeente Boxmeer te koop gezet. De gemeente wil af van de plas omdat die nu alleen maar geld kost. De koper mag straks zelf bepalen of hij - in ieder geval voor een deel van het recreatiegebied - entree aan zijn gasten vraagt. Wat 't Schaartven moet kosten, wil de gemeente niet kwijt.

Lees meer »

SSS’18 behaalt verdiende overwinning in Venhorst

Voor zowel Venhorst als SSS’18 stond er deze wedstrijd het een en ander op het spel. SSS’18 wilde de seizoenstart kleur geven na de flinke thuis nederlaag tegen Rhode en promovendus Venhorst was naarstig op zoek naar de eerste overwinning in de 2e klasse. Het was uiteindelijk SSS’18 dat verdiend aan het langste eind trok en met een 1-3 overwinning huiswaarts keerde.

Lees meer »

Venrayse muur in Overloon

In het afgelopen weekend konden ruim 1800 mensen een nieuwe muurschildering zien in het Oorlogsmuseum. Het is een tijdelijk project van De Rake Kwasten.

Lees meer »
Oktober 2017
September 2017

Film Oorlogsmuseum Overloon wint Gouden Reiger

OVERLOON - De makers van de film Ik ben er nog, dagelijks te zien in Oorlogsmuseum Overloon, zijn in de prijzen gevallen. Duinzand museale projecten heeft een Gouden Reiger gewonnen, een landelijke prijs voor de beste in opdracht gemaakte film en onderdeel van het Nederlands Film Festival.

Lees meer »

Brabant Water gaat hoofdwaterleiding vernieuwen

Brabant Water zorgt ervoor dat u zo min mogelijk merkt van de werkzaamheden.Toch is enige overlast helaas onvermijdelijk.Wanneer wij bij u in de straat aan het werk zijn, hebt u misschien even geen water.U ontvangt hierover vooraf bericht per brief of kaartje.In sommige gevallen moeten wij ook bij u in uw voortuin en/of huis aan de leiding werken.Ook dan maken wij op tijd een afspraak.

Lees meer »

Help mijn postcode is niet bekend bij LVCNET

Bij de klantenservice van LVCNET komen steeds meer telefoontjes en e-mails binnen van bezorgde inwoners. Ze zijn bezorgd omdat ze zich nog niet kunnen inschrijven voor glasvezel omdat hun postcode, in combinatie met het huisnummer, niet bij ons of de provider bekend is. Wat is er aan de hand?

Lees meer »

Concours Fantastique

Fanfare Vriendenkring presenteert op zondagmiddag 15 oktober, met medewerking van Sopraan Catharina Jansen en het Venrays mannenkoor: ‘Concours Fantastique’.

Lees meer »

asielzoekerscentrum (azc) in Overloon organiseert op zaterdag 23 september een open dag

Het asielzoekerscentrum (azc) in Overloon organiseert op zaterdag 23 september een open dag voor omwonenden en andere belangstellenden. om nader kennis laten maken met het centrum en haar bewoners.De medewerkers van het azc laten bezoekers via een rondleiding door de verbouwde, voormalige gevangenis zien hoe het centrum er nu uit ziet, hoe de bewoners leven en wat hun dagelijkse activiteiten zijn.

Lees meer »

Werelddansen in Overloon

Op Zaterdag 4 november 2017 organiseert de SWOGB (stichting welzijn ouderen gemeente Boxmeer) in samenwerking met de SWOC (stichting welzijn ouderen Cuijk) een dansdag in de Pit te Overloon.

Lees meer »

Onthulling Monument

Op zaterdag 7 oktober 2017 zal om 14.00 uur een ceremonie beginnen, tijdens welke een monument ter ere van Flt.Lt. Peter Edward Raw zal worden onthuld

Lees meer »

Enquete Schijt aan de Grens

Vul dan de enquête in Om een beter beeld te krijgen van wie de bezoekers van cultureel festival Schijt aan de Grens zijn en wat ze er van vonden,Het invullen van deze enquête kost 5 minuten

Lees meer »

Open Air Blaasmuziek in Openluchttheater Overloon

Op zondag 17 september wordt er een open air concert gegeven door drie topblaaskapellen in het openluchttheater van Overloon.Volksmuziek uit Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland wordt ten gehore gebracht. Het is niet de eerste keer dat er blaasmuziek klinkt in het theater, maar wel de eerste keer in deze opzet

Lees meer »

De goede benen tour

Op zondag 10 september vindt de vierde editie plaats van de “Goede Benen tour”. Deze wielertocht wordt georganiseerd voor het goede doel Stichting Tante Lenie, in samenwerking met IJssalon Clevers.

Lees meer »

open atelierroute

de Open atelierroute van kunstcollectief Kunstkolk Boxmeer gehouden. Op acht locaties verspreid over de gemeente Boxmeer

Lees meer »

Alders Motorsport 2e tijdens 24H van Barcelona

Bij een endurance race gaat het vooral om het uithoudingsvermogen van mens en machine en het snel kunnen sleutelen. Ze duren zes, twaalf of vierentwintig uur en de raceauto moet al deze tijd blijven rijden. Er wordt 24 uur lang geraced, maar met snelheid alleen kan niet worden gewonnen.

Lees meer »

Zang & theatergroep OKER bestaat 50 jaar!

50 jaar nummers uitzoeken, bladmuziek verzamelen en ontcijferen en tijdens vele repetities instuderen. Vervolgens uitvoeren tijdens een prachtig optreden en daarbij je publiek telkens weer proberen te verrassen.

Lees meer »
Augustus 2017

                                         MEER NIEUWS

Mei 2017

Tropische temperaturen verwacht afkoelen in 't Schaartven in Overloon

Het zwemseizoen is begonnen.In recreatiegebied 't Schaartven in Overloon zijn verschillende strandjes waar u en uw kinderen heerlijk kunnen zwemmen. Nu de zon weer volop warm schijnt en het water warmer wordt, kan iedereen zich weer prima vermaken in of rondom het water.van het 't Schaartven en is klaar voor het zwemseizoen.

Lees meer »
April 2017

368 deelnemers deden zondag mee met Kleffenloop in overloon

De PLUS Kleffenloop 2017 in Overloon zit er weer op Het aantal deelnemers 368 meer dan vorig jaar mooie tijden een geweldig parcours door de Overloonse bossen Atletiekvereniging Sporting Boxmeer organiseert op zondag 23 april 2017 voor de 7 keer de Kleffenloop in Overloon. Er was keus uit diverse afstanden, variërend van de 250 meter voor de jongste jeugd tot en met de 15 km voor de ervaren lopers.Het parcours gaat door de prachtige bossen rond Overloon en langs enkele Overloonse toeristische trekpleisters: dwars door het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum, langs recreatieplas het Schaartven en uiteraard langs de 25 meter hoge uitkijktoren midden in de Overloonse bossen. Kortom: een prachtige en heel gevarieerde route. meer info via de website van avsportingboxmeer www.avsportingboxmeer.nl. kijk voor de Uitslagenlijst PLUS Kleffenloop op www.uitslagen.nl kijk ook op de website van www.tunnis.nl  en op www.facebook.com/pages/Atletiekvereniging-Sporting-Boxmeer meer  foto's van de Kleffenloop op www.avsportingboxmeer.nl

Lees meer »