voorzitter gezocht voor speeltuin in Overloon

Gepubliceerd op 12 mei 2017 om 11:40

Ben jij die enthousiaste persoonlijkheid die affiniteit heeft met de doelgroep “mensen met een beperking”?

“Gewoon Buiten” de grote groene buitenspeeltuin in het Museumpark wordt gerealiseerd door de Stichting Recreatie en Meer maar wordt ondersteunt door de Stichting Beperking zonder Grenzen Land van Cuijk. Deze Stichting heeft een ANBI-status waardoor het voor ondernemers aantrekkelijk wordt om speeltoestellen te adopteren/geld te doneren. Deze stichting richt zich niet alleen op de speeltuin “Gewoon Buiten”. De doelstelling is het werven van fondsen ten behoeve van het toegankelijk maken van recreatie mogelijkheden zoals speeltuinen, parken, recreatiegebouwen en  -gebieden voor mensen met een geestelijke, lichamelijke, visuele beperking of andere beperking in het Land van Cuijk.

In eerste instantie zullen de middelen uit de Stichting Grenzen zonder Beperking LvC worden gebruikt om de speeltuin “Gewoon Buiten” toegankelijk te maken voor de doelgroep met een beperking. Zoals het rolstoel toegankelijk maken van wegen en paden, het voorzien van minder valide voorzieningen zoals toiletten en het aanschaffen van specifieke speeltoestellen voor deze doelgroep.

Ben jij die enthousiaste persoonlijkheid die affiniteit heeft met de doelgroep “mensen met een beperking”? En vind je het leuk om samen met ons aan een gezamenlijk doel te werken; zo snel mogelijk een speeltuin te realiseren die ook voor minder validen een unieke ontmoetingsplaats zal zijn?  Stuur een mail naar astrid.schut@hotmail.com of een telefoontje naar 06-23039906.

lees ook Gewoon Buiten Nieuwe naam buitenspeeltuin in Museumpark in Overloon

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het bestuur staat te popelen om die schop eindelijk in de grond te krijgen, want (bijna) niets houdt ze nog tegen. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden, een quickscan hoeft niet uitgevoerd te worden, het bruikleen contract is opgesteld en ligt voor goedkeuring bij de jurist. Alle lichten staan op groen om met de sponsorgesprekken te beginnen en de fondsen en subsidies aan te vragen om ruim twee ton bijeen te krijgen om de speeltuin ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Daarbij hoopt de stichting natuurlijk ook op een mooi bedrag als startersubsidie vanuit de Gemeente Boxmeer.lees meer op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/205521_gewoon-buiten-nieuwe-naam-buitenspeeltuin-in-museumpark

meer informatie vindt u op de website van www.speeltuinboxmeer.nl of op www.facebook.com/Speeltuin

NieuwenaambuitenspeeltuininhetMuseumparkGewoonBuiten12-4.jpg