Handtekeningen “Gewoon Buiten” zijn gezet!!

Gepubliceerd op 15 mei 2017 om 22:58

Het bestuur van de Stichting Recreatie en Meer heeft maandag 15 mei samen met Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum, het contract m.b.t. de erfpacht van de speeltuin “Gewoon Buiten” getekend

Het bestuur van de Stichting Recreatie en Meer heeft maandag 15 mei samen met Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum, het contract m.b.t. de erfpacht van de speeltuin “Gewoon Buiten” getekend. “Naar dit moment heb ik twee jaar toegeleefd” vertelt Renuka van Gaal trots. “Fondsen en subsidies zijn inmiddels aangeschreven, nu kan ik starten met de gesprekken met de ondernemers om in een sneltreinvaart het beoogde bedrag binnen te halen om de speeltoestellen aan te schaffen. Misschien dat ik dat nog wel het leukste aan het hele traject vind. Ik zie met de week het draagvlak en mijn netwerk groeien”.

Dat het project door de inwoners en de ondernemers uit de gemeente Boxmeer met een warm hart gedragen wordt blijkt wel uit het feit dat alle specialisten en vakmensen die nodig zijn geweest om tot deze mijlpaal te komen hun kennis en vaardigheden non profit met de Stichting hebben gedeeld.

De Stichting wil GH advocaten uit Boxmeer bedanken voor de vele werkzaamheden rondom de vaststelling van het erfpacht contract om het waterdicht te krijgen voor beide partijen. Daarnaast was de Stichting afgelopen week erg blij met de werkzaamheden van Basten Landmeetkunde uit Boxmeer. Zij hebben het perceel vakkundig opgemeten waarbij alle bomen die op het perceel staan op de juiste plek ingetekend zijn zodat de landschapsarchitect verder kan met het ontwerp van de speeltuin.

meer informatie vindt u op de website van www.speeltuinboxmeer.nl of op www.facebook.com/Speeltuin 

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het bestuur staat te popelen om die schop eindelijk in de grond te krijgen, want (bijna) niets houdt ze nog tegen. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden, een quickscan hoeft niet uitgevoerd te worden, het bruikleen contract is opgesteld en ligt voor goedkeuring bij de jurist. Alle lichten staan op groen om met de sponsorgesprekken te beginnen en de fondsen en subsidies aan te vragen om ruim twee ton bijeen te krijgen om de speeltuin ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Daarbij hoopt de stichting natuurlijk ook op een mooi bedrag als startersubsidie vanuit de Gemeente Boxmeer.lees meer op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/205521_gewoon-buiten-nieuwe-naam-buitenspeeltuin-in-museumpark

 

ondertekenenvancontractSpeeltuinGewoonBuiteninhetOorlogsmuseum15-05-20172.jpg

ondertekenenvancontractSpeeltuinGewoonBuiteninhetOorlogsmuseum15-05-201712-1.jpg

logo-1.png