Artsen zonder Grenzen dreigt met rechtszaak tegen speeltuin in Overloon

Gepubliceerd op 8 mei 2018 om 19:10

BOXMEER - Stichting Beperking zonder Grenzen Land van Cuijk, die een speeltuin bouwt in Overloon, moet de naam veranderen. Gebeurt dat niet, dan volgt een proces. De tegenstander? Artsen zonder Grenzen.

,,We zijn onder druk gezet door de advocaat van Artsen zonder Grenzen", zegt Theo Weenink, één van de vrijwilligers die zich voor de komst van de speeltuin inzet. ,,We zijn in een brief gesommeerd een andere naam te gebruiken."

Zijn stichting is er volkomen door overrompeld. ,,Wij zijn allemaal vrijwilligers en leven niet in een wereld van advocaten en rechtsspraak." 
De bedoeling is dat de speeltuin half juli opent, meteen nadat de speeltoestellen zijn geplaatst. In een later stadium wordt dagbesteding opgezet voor mensen met een beperking.De stichting werd opgericht om geld bij elkaar te krijgen. Bij de Belastingdienst werd de ANBI-status (algemeen nut beogende instelling) aangevraagd om zo belastingvoordelen te krijgen. Het laatste waar Weenink op zit te wachten is een schadeclaim van Artsen zonder Grenzen. ,,We worden aangevallen door een groep mensen die denken dat wij hier een boterham aan willen verdienen."

Volgens Weenink gaat zijn stichting maar voor een andere naam. ,,Wij willen ons sponsorgeld niet opofferen aan advocaatkosten." Bovendien kunnen proceskosten bij verlies in de tienduizenden euro's lopen. 

Weenink komt slechts schoorvoetend met de naam Artsen zonder Grenzen. ,,Als we hier te veel ruchtbaarheid aan geven, krijgen we straks ook nog een proces wegens smaad aan onze broek." lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/artsen-zonder-grenzen-dreigt-met-rechtszaak-tegen-speeltuin-in-overloon~af9a1ebd/

lees ook Artsen zonder Grenzen niet gedreigd https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/249239_artsen-zonder-grenzen-niet-gedreigd

lees meer over het Speeltuin gewoon Buiten op https://www.overloonnieuws.nl/speeltuin-gewoon-buiten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.