Home » regionieuws » Dit wordt het nieuws op dinsdag 6 maart

Dit wordt het nieuws op dinsdag 6 maart

Gepubliceerd op 6 maart 2018 om 18:52

De familie van de in februari overleden presentatrice Mies Bouwman neemt in besloten kring afscheid in Leusden. De "koningin van de Nederlandse televisie" overleed op 26 februari op 88-jarige leeftijd in het bijzijn van haar familie. Bouwman startte haar televisiecarrière in 1951 bij de KRO, toen televisie net bestond. 

Mies Bouwman presenteerde de eerste televisiemarathon van Nederland.

De inhoudelijke behandeling van de zaak die draait om de vergismoord op Djordy Latumahina gaat van start. De 31-jarige Amsterdammer werd in 2016 doodgeschoten toen hij in zijn auto zat in een parkeergarage in Amsterdam. Uit onderzoek van de recherche bleek dat de kogels niet voor Latumahina waren bedoeld, maar voor een crimineel die in dezelfde flat woonde en in dezelfde auto reed. In totaal staan zeven mensen terecht. De strafeis wordt verwacht op 13 maart.

Hoe kon deze vergissing worden gemaakt?

De Eerste Kamer herdenkt oud-premier Ruud Lubbers, die op 14 februari op 78-jarige leeftijd overleed. Senaatsvoorzitter Ankie Broekers-Knol en premier Mark Rutte zullen een toespraak houden. In de Tweede Kamer werd de voormalig politicus eerder al herdacht. Lubbers (CDA) was minister-president van 1982 tot 1994. Hij leidde in die tijd drie kabinetten.

Lubbers was de langstzittende premier van Nederland.

In de achtste finales van de Champions League staat met Paris Saint-Germaintegen Real Madrid een heuse kraker op het programma. Drie weken geleden won Real in Madrid al met 3-1 en dus staat PSG voor een lastige klus in Parijs. Extra probleem voor PSG is dat sterspeler Neymar ontbreekt door een blessure. De andere wedstrijd dinsdag gaat tussen Liverpool en FC Porto, maar daar is geen spanning meer na de 0-5 zege van Liverpool vorige maand in Portugal.

Dit gebeurde er vannacht

Het hulpkonvooi van het Rode Kruis heeft zich teruggetrokken uit Oost-Ghouta in Syrië vanwege de aanhoudende artilleriebeschietingen. Het Syrische leger is, ondanks een afgekondigde wapenstilstand, bezig aan een offensief tegen rebellen in het gebied. De bewoners in het gebied zitten al maanden vast.

Veel medicijnen zijn wel afgeleverd.

Bij vier van de tien grote steden is het doorsnee inkomen hoger in omliggende gemeenten dan in de stad zelf. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de andere steden is dat minimaal gelijk. In acht van de tien grote steden hebben de mensen gemiddeld een lager inkomen dan het landelijke gemiddelde.

Welke gemeenten hebben gemiddeld het hoogste inkomen?

Unicef heeft bekendgemaakt dat het aantal kindhuwelijken wereldwijd flink is afgenomen de afgelopen tien jaar. De daling komt vooral door nieuwe wetgeving in India. Ondanks de verbetering is er volgens Unicef nog een lange weg te gaan.

"Ieder kindhuwelijk is een te veel."

Dit schrijven andere media vandaag

De FIOD, de Marechaussee en de Belastingdienst mogen vanaf komende zomer zelf bijzondere opsporingsmiddelen inzetten. Het gaat dan om undercover-operaties en het afluisteren van verdachten. Dat schrijft De Volkskrant. Voorheen mocht dat alleen in samenwerking met de politie, maar een nieuwe wet zorgt ervoor dat meer instanties deze bevoegdheden krijgen. Het is bedoeld om de georganiseerde misdaad aan te pakken.

Steeds meer ziekenhuizen openen spoedafdelingen speciaal voor ouderen. Dat staat in Trouw. Nederland vergrijst en ouderen hebben meer en andere zorg nodig dan jongeren of mensen van middelbare leeftijd. Op deze speciale afdelingen krijgen ouderen zorg die voor hun op maat is, waardoor ze beter geholpen worden.

Het kabinet leunt te veel op koopkrachtplaatjes, dat zegt de directeur van het Centraal Planbureau Laura van Geest in De Volkskrant (€). Het CPB is de instantie die de koopkrachtcijfers meet en publiceert. Vandaag komt er weer een nieuwe publicatie. Nu zegt Van Geest dus dat de regering er te veel mee bezig is. De invloed van de politiek op het inkomen van mensen wordt overschat volgens haar. Persoonlijke zaken zoals een scheiding of ontslag hebben meer invloed.

En dan nog dit

Het wrak van het in 1942 gezonken Amerikaanse vliegdekschip USS Lexingtonis op achthonderd kilometer voor de kust van Queensland, Australië gevonden. Het schip beschermde Australië tegen een Japanse inval. Mede-oprichter van Microsoft Paul Allen heeft het schip gevonden.

Bekijk hier foto's van het schip.
 

Deze nieuwsbrief is geschreven door Casper van Es

Balkondrama Zevenbergen: tbs voor Jordy M.

Balkondrama Zevenbergen: tbs voor Jordy M.

Ze brak bijna al haar botten in haar gezicht en met haar linkeroog zal ze nooit iets meer kunnen zien. Op verschrikkelijke wijze werd het slachtoffer van het balkondrama in Zevenbergen toegetakeld door Jordy M. De 31-jarige verdachte is dinsdagmiddag voor zijn gruweldaad veroordeeld tot tbs met voorwaarden.Lees verder »

 
Eindhovenaar vast na steekpartij, stadgenoot ernstig gewond

Eindhovenaar vast na steekpartij, stadgenoot ernstig gewond

Een 25-jarige man is opgepakt als verdachte van een steekpartij op 22 februari op de Amalia van Anhaltstraat in Eindhoven. Hij werd maandagavond rond halfelf in zijn huis in Eindhoven aangehouden, zo maakte de politie bekend. Lees verder »

Vrachtwagen rijdt door smalle straatjes en laat spoor van vernieling achter

Vrachtwagen rijdt door smalle straatjes en laat spoor van vernieling achter

Een vrachtwagen heeft maandagnacht een spoor van vernieling achtergelaten toen hij door de straten van Neerkant reed. Hij reed een lantaarnpaal en andere paaltjes omver en ook een ruit van een auto sneuvelde. Lees verder »

 
Politie slaat ruiten woning Rijen in en ontdekt drugs en vuurwerk

Politie slaat ruiten woning Rijen in en ontdekt drugs en vuurwerk

De politie viel dinsdagochtend een huis binnen aan de Kapelaan Raaijmakersstraat in Rijen. Met een koevoet sloegen de agenten een ruit in om binnen te komen. Ze vonden drugs, vuurwerk en een dure auto. Lees verder »

Klaas Otto 'de man van 90 miljoen' krijgt zwaardere aanklacht

Klaas Otto 'de man van 90 miljoen' krijgt zwaardere aanklacht

Politie en justitie komen met een nieuwe beschuldiging aan het adres van Klaas Otto. De ex-baas van motorclub No Surrender zou een voormalige zakenpartner uit Etten Leur hebben proberen af te persen voor ruim 72.000 euro, onder bedreiging, meldt het OM. Ook blijkt er een witwasonderzoek te lopen naar Otto's vrouw Nancy. Lees verder »

 
Jürgen Locadia vertrok naar Engeland en nam zijn Eindhovense kapper gewoon mee

Jürgen Locadia vertrok naar Engeland en nam zijn Eindhovense kapper gewoon mee

Met het tekenen van een contract bij Brighton & Hove Albion vertrok Jürgen Locadia van Eindhoven naar Engeland. Van de eredivisie naar de Premier League. Toch nam hij een stukje Eindhoven met zich mee. Zijn kapper. Die vliegt hij in. Afgelopen weekend nog.Lees verder »

Willem II-fans zijn het helemaal beu en gaan over tot actie

Willem II-fans zijn het helemaal beu en gaan over tot actie

De Kingside in het stadion van Willem II blijft komende zaterdag de eerste vijf minuten van de wedstrijd tegen PSV leeg. De fanatieke fans van de Tilburgse club willen een statement maken. "Wij als Willem II-supporters maken ons ernstige zorgen om onze club. Het voetbal is sinds de aanstelling van Erwin van de Looi en zijn staf niet om aan te zien."Lees verder »

 
Vis op vrijdag in Volkel haal je al 60 jaar bij Tonies; maar nu niet meer

Vis op vrijdag in Volkel haal je al 60 jaar bij Tonies; maar nu niet meer

Wie op vrijdag een visje koopt op het Schakelplein in Volkel, koopt die bij Tonies. Tot vorige week. Want de firma heeft niet langer een vergunning voor haar viskraam in haar eigen dorp. Lees verder »

 

Omroep Brabant

Gelderlander

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Gelderlander >
 
      

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Nieuws.nl >
 

«   »