OVERLOON- Wethouder Jeu Verstraaten van de gemeente Boxmeer heeft vrijdag 17 juli.2015 de officiële opening verricht van het nieuwe tijgerverblijf en Junior-VIP Bram. Bram (10 jaar uit Overloon) had een 'regenboogtijger' gekleurd en werd daarmee verkozen tot een van de hoofdwinnaars van de kleurwedstrijd.
Vrijdag 10 juli kwamen er twee witte tijgers aan in het ZooParc in Overloon.

De tijgers. Deze bijzondere dieren gaan naar verwachting uitgroeien tot de grote publiekstrekkers van de dierentuin in Overloon.
Vrijdag 10 juli, arriveren ze met een speciaal transport vanuit Frankrijk.
Het dierenpark in Overloon begon eind mei met de bouw van het verblijf voor de twee witte tijgers uit Frankrijk.
Het acht maanden oude vrouwtje heet Asia en komt over uit Amneville.Het mannetje heet Rama, is 3,5 jaar en komt uit een dierentuin in Lisieux. In een later stadium worden er ook nog twee Siberische tijgers gehuisvest in ZooParc Overloon.

Investering

De realisatie van het tijgerverblijf op een nieuw deel van het park is onderdeel van het investeringsprogramma dat Libéma als eigenaar van ZooParc Overloon heeft ingezet na de overname van de dierentuin. Het verblijf is geheel gethematiseerd en biedt bezoekers veel bijzondere inkijkjes. Vlakbij het tijgerverblijf is een nieuw horecapunt gebouwd zodat bezoekers van ZooParc Overloon ook achterin het park gebruik kunnen maken van diverse faciliteiten.

Beleving

Met de komst van nieuwe diersoorten zoals deze tijgers willen we voor nog meer beleving zorgen bij onze bezoekers,”vertelt vestigingsmanager Martin van Hees. “ZooParc Overloon heeft de ambitie om te groeien van 100.000 bezoekers per jaar naar een aantal van 200.000. Dat komt je niet zo maar aanwaaien, dus vandaar dat wij hier met heel veel enthousiasme aan de slag zijn gegaan. Het park krijgt een totale opfrisbeurt in de vorm van nieuwe dieren, nieuwe en gerenoveerde verblijven en verbeterde faciliteiten.bron: libema.nl
zie ook de Website van ZooParc Overloon www.overloonzoo.nl of op de facebook.com/zooparcoverloon

kijk ook de foto's van aankomst Witte tijgers in Zoo Parc Overloon 10-07-2015 op http://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2015/aankomst-witte-tijgers-in-zoo-parc-overloon-10-07-2015

 

                           Leuk als je even het gastenboek tekend   scroll naar beneden voor het filmpje