kerstconcert Fanfare Vriendenkring 18-12-2016

Fanfare Vriendenkring organiseert al ruim 15 jaar een kerstconcert met de succesvolle formule ‘Kerst a la Carte’. Binnen deze formule stellen zij elk jaar een zeer bijzonder programma samen, met daarbij voor ieder wat wils. Elk jaar andere gastmuzikanten (uit eigen dorp of uit de buurt), andere muziek en een ander thema dit jaar zat de kerk met ruim 650 bezoekers  behaaglijk vol .

Dit jaar, deelt  de fanfare uit Overloon het podium met A capella groep Quintella. Deze zanggroep bestaat uit vijf jonge enthousiaste en geschoolde zangers en zangeressen uit de omgeving van Horst.  Zij zingen a capella de prachtigste liederen en hebben in korte tijd hard aan de weg getimmerd. Zo stonden ze in de zomer van 2013 op de Zomerparkfeesten in Venlo en in 2014 behaalden ze successen bij de festivals “Den Bosch goes a cappella” en “Amusing Hengelo”. Afgelopen voorjaar stonden ze met hun eigen show in de schouwburg van Venlo.  In Overloon zullen zij het publiek laten genieten van diverse sfeervolle nummers, waaronder: ‘Hallelujah’ (Leonard Cohen), ‘Nothing Else Matters’ (Metallica) en ‘Carol of the Bells’. Samen met de fanfare zingen zij het hedendaagse kerstnummer ‘Holidays are coming’, bekend uit de frisdrank reclame van TV.

Vanzelfsprekend verzorgt het fanfareorkest uit Overloon, onder leiding van dirigent Geert Mooren uit Meerlo, een deel van het programma wat wederom zeer veelzijdig zal zijn: ‘The Pacific’, ‘Elsa’s procession to the Cathedral’ (Wagner), een medley uit de musicul ‘Frozen’ en het bekende nummer ‘Liefde’ van Rowen Heze. Uiteraard zullen de kerstmelodieën niet ontbreken.  Dit jaar opgenomen in het programma: ‘I saw my mommy kissing Santa Claus’ (Jackson 5), en ‘Driving home for Christmas’.

Een solistisch optreden wordt verzorgd door trompettist Roy Creemers, met het nummer ‘Fanfare’. Dit werk werd in 2007 gespeeld tijdens het concert voor de Nobelprijs voor de Vrede. Een prachtig nummer, wat heel goed past in de sferen van Kerst.  Alles bij elkaar een veelzijdig programma met een bijzonder thema : “Fanfare Vriendenkring wenst U ...”  De fanfare geeft mensen uit het dorp Overloon de gelegenheid om hun (kerst-)wens te delen in ‘Wensbomen’, die ter gelegenheid van dit concert in het dorp zijn geplaatst. Tijdens het concert worden enkele van deze wensen gedeeld met het publiek.

meer info op www.fanfarevriendenkring.nl    facebook.com/fanfare.vriendenkring/

                                   Leuk als je even het gastenboek tekent