OVERLOON – Vrijdag 5 februari 2016 wordt er Carnaval gevierd op Basisschool Josefschool ook ‘Stichting de huibuuke komt een bezoek brengen! De kinderen komen allemaal verkleed naar school en gaan flink hossen en feesten in de Gymzaal met de eigen schoolprins en prinses. ook was er een heuse carnavalsoptocht van groep 1 t/m 8 en de schakelklas trekken door de straten, rond de school van Overloon met dank voor de foto's ?

Asielkinderen Overloon beleven hun eerste carnaval: 'Als vader word ik hier zo gelukkig van'

OVERLOON - In Overloon hebben veertig kinderen uit het AZC Overloon hun eerste carnavalsfeestje beleefd. De leerlingen van de Josefschool kregen de afgelopen weken met Powerpoint-presentaties en filmpjes les in hoe ze dat gekke feestje eigenlijk moeten vieren. Eenmaal gekleed in een kostuum, bleken de asielkinderen zich prima te kunnen vinden in het feestgedruis.

De Josefschool voorzag de kinderen van een feestkostuum en schmink. Voor het eerst sinds ze de ellende in hun thuisland zijn ontvlucht, maakten de leerlingen uit Syrië en Eritrea zich op voor een feestje. "We hebben met ze gedanst, maskers gemaakt en verkleed. Met handen en voeten hebben we uitgelegd wat carnaval is", zegt lerares Manon Verhoeven.

Samen feest vieren
"Carnaval", roepen twee kinderen uitgedost in een cowboypak. Het zijn een van de weinige woorden Nederlands die ze nu nog spreken. "Maar over een maand kunnen ze al wel een aardig woordje Nederlands", zegt schooldirecteur Jochem Gerrits. Hij is er trots op dat Overloon de asielzoekers omarmt tijdens het carnaval. "Dit zijn feesten die we samen vieren."kijk het filmpje op www.omroepbrabant.nl/ Asielkinderen+Overloon+beleven+hun+eerste+carnaval

Heb je zelf ook leuke foto’s gemaakt die je met ons wilt delen, stuur ze dan op in originele resolutie via www.wetransfer.com.
Het emailadres voor de ontvanger wordt dan info@fotoalbertoverloon.nl of met je mobiele telefoon zijn ook welkom fotoalvertoverloon is te bereiken via WhatsApp. 0637739180. Vergeet niet het nummer toe te voegen aan je contactlijst, zodat je mijn sneller kunt bereiken.

                                           Neem even de tijd om Gastenboek Gastenboek fotoalbertoverloon te tekenen  scroll naar beneden voor het filmpje