open atelierroute 09-09-2017

Nadat vorig jaar het 2e lustrum op een bijzondere wijze is gevierd keren we dit jaar terug naar de vertrouwde open atelierroute. Alweer voor de elfde keer wordt in het weekend van 8, 9 en 10 september 2017 de Open atelierroute van kunstcollectief Kunstkolk Boxmeer gehouden. Op acht locaties verspreid over de gemeente Boxmeer kunt u op een ontspannen en plezierige manier kennis maken met de nieuwste werken van 11 leden van de Kunstkolk. Om het kunstaanbod te verbreden zijn ook dit jaar weer gastkunstenaars uitgenodigd.
Met een beetje support van de weergoden is de open atelierroute een uitgelezen mogelijkheid om in een relaxte sfeer van kunst te genieten en een praatje te maken met kunstenaars of met mede-kunstliefhebbers.

Opening

Op vrijdag 8 september 2017, 19.45 uur wordt de elfde open atelierroute geopend. Voor de vijfde keer in successie gebeurt dit in de hal van het gemeentehuis van Boxmeer. In de hal is tevens de overzichtsexpositie ingericht waarin werk is opgenomen van alle deelnemers, Kunstkolkers en gastkunstenaars. Het gemeentehuis wordt daarmee gedurende één weekend het huis van de gemeente waar het allemaal om de kunst draait.lees meer op bron:http://www.kunstkolk.nl/wordpress/2017/07/17/open-atelierroute-2017/

Open atelierroute 2017 Kunstkolk Boxmeer.
Overzichtsexpositie en deelnemende ateliers/locaties open op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 van 11.00 tot 17.00 uur.

 ook in overloon is er een open atelierroute.en wel bij gijs van lanen De Bergkamp-4
5825 AG Overloon

 Gijs van Lanen

mijn huidige werk voornamelijk gericht.Mijn intentie is om zo min mogelijk aan de stuctuur te veranderenen, oftwel het wortelhout zelf te laten spreken.De verbondenheid met het oermateriaal is erg belangrijk voor mijn werk.Het hout komt bijna allemaal uit de directe omgeving.Tijdens de bewerking vormt zich het beeld.En in combinatie met de sokkels van ijzer, vervaardigd door kunstsmid Juul Baltussen ontstaat naast een samenwerking van twee kunstenaars een samenloop van hout en metaal.De twee materialen lijken elkaars tegenpolen, maar hier versterken ze elkaar.Er ontstaat een meerwaarde en het dode wortelhout komt weer opnieuw tot leven.

 Gijs van Lanen Lid van het Boxmeerse kunstcollectief “Kunstkolk”.
Werkt samen met de kunstsmid Juul Baltussen uit Westerbeek.http://gijsvanlanen.nl/

jan van oort

  • schilderkunst
  • architectuur

De abstracte schilderijen van Jan komen intuïtief tot stand. Jan ziet het schilderen als een dialoog. Wat op het doek ontstaat vertelt hem de weg. 
Jan's doeken zijn herkenbaar door de gedurfde, levendige stijl met een bijzonder kleurgebruik en veel dieptewerking.Jan is tevens architect http://www.kunstoort.nl/

Adriaan van Rossen

Ik werk als beeldhouwer in steen en hout maar ook wel in brons.Via meerdere cursussen op de vrije academie in Venray zoals ceramiek/ beeldhouwen /modelboetseren waar ik in totaal 18 jaar met plezier veel heb geleerd.Mijn werk is veelal geometrisch en gestileerd.Graag wil ik mijn kunstuitingen onder de aandacht van meer mensen te brengen. Op pagina “Mijn werk “vindt u meer informatie gericht op mijn hobby. http://www.artisculp.nl/index.html

                                                     Leuk als je even het gastenboek tekent