overloon nieuws

Home » wie ben ik
 
 
ik ben albert hendriks en ik maak foto's/nieuws in overloon (nb) ga jij als vereniging wat organiseren heb je een buurtfeest of Prijsuitreiking of een Jeu de Boules-Toernooi (of heb je er leuke foto,s van gemaakt ook die zijn van harte welkom.) je kunt het zo gek niet bedenken neem dan contact met mijn op contact met overloon nieuws Foto's/Filmpjes mogen op andere Sites geplaatst worden met bronvermelding.Reacties, tips foto´s of andere informatie mag je altijd mailen. naar  info@overloonnieuws.nl Veel kijkplezier! een website over overloon met het doel zoveel mogelijk boeiende informatie te  bieden aan inwoners van overloon En Omgeving met ruim 23.000  pageviews per maand
 

                            In gesprek met … Albert Hendriks (overloonnieuws)

ik ben Albert Hendriks, in het dagelijks leven werkt ik bij de Gemeente Meierijstad  als medewerker van Gemeente meierijstad houd ik mij bezig met het  groenvoorzieningen rioleringen. straatmeubilair borden Verkeersregelaar medewerker milieustraat en Speelvoorzieningen  maar de rest van de tijd is hij beter bekend als Foto Albert, de razende reporter van Overloon.

 Hoe is het allemaal zo gekomen?

Het blijkt dat we de uit de hand gelopen hobby van Albert te danken hebben aan ‘ne Bekse. Albert stond ooit in het museum naast iemand uit Vierlingsbeek die opmerkte dat er in Overloon niks gebeurde. Dat was tegen het zere been. “In Overloon gebeurt heel veel, maar daar werd niet veel van vastgelegd”, aldus Albert. Hij had al langer fotografie als hobby maar, buiten de vakantiekiekjes en het af en toe volgen van de brandweer, deed hij daar niet veel mee. N.a.v. deze opmerking is hij begonnen met het maken van foto’s van activiteiten of gebeurtenissen in ons dorp.

Menig evenement, feest, bijeenkomst of ongeluk is door hem op de gevoelige plaat vastgelegd.

Sinds 2011 is zijn website online www.overloonnieuws.nl Hierop vind je niet alleen alle foto’s die hij heeft gemaakt maar ook aankondigingen van evenementen en gebeurtenissen.

Hoe weet je wanneer er iets te doen is?

Albert is actief op facebook en twitter waar al het nieuws voorbij komt en hij wordt getipt door andere mensen, heeft zelfs korte lijntjes met omroep Brabant. Daarnaast slaapt hij met een pieper naast zijn bed. Zodra er een oproep komt, springt hij uit de veren, kijkt of het interessant genoeg is om er naar toe te gaan, pakt zijn camera en vertrekt. Maar alleen als het ook uitkomt, het is tenslotte een hobby en het werk gaat voor. Ook tijdens ons gesprek piept de telefoon regelmatig, er is blijkbaar altijd wel nieuws dat gefotografeerd kan worden.

Vinden mensen het altijd goed dat je foto’s maakt?

Albert vertelt dat hij daar eigenlijk nooit problemen mee heeft. Vooral bij het fotograferen van calamiteiten zoals ongelukken is het belangrijk dat je je correct opstelt en hulpverleners niet in de weg loopt. Het komt wel eens voor dat hij er eerder is dan de politie en is dan soms eerst nog verkeerregelaar voordat hij aan foto’s maken toekomt. De ‘portretfoto’s’ bij evenementen zijn meestal op verzoek van de mensen zelf. Albert laat altijd de foto zien en verwijdert hem als de gefotografeerde hem niet mooi genoeg vindt. Het komt zelden voor dat iemand naderhand reageert als de foto al op de site staat, maar als men niet wil dat een foto geplaatst wordt of is, haalt hij hem eraf. “Daar moet je niet moeilijk over doen, ik wil iedereen te vriend houden”, aldus Albert.

Wordt je site goed bezocht?

Albert glundert als hij vertelt dat dat steeds meer is. De calamiteitenfoto’s staan met stip bovenaan, maar worden op de voet gevolgd door de evenementen. Ook vanuit het buitenland trekt hij bezoekers: mensen die geëmigreerd zijn maar het leven in hun geboortedorp toch nog volgen, maar ook door mensen die op vakantie zijn. In de zomermaanden stijgen de website-bezoeken uit bv. Frankrijk, Italië, Spanje en Oostenrijk.

Ben je eigenlijk wel ooit thuis?

Volgens Albert valt dat wel mee. Hij bepaalt zelf waar hij naar toe gaat en hoe lang. Avonden zoals “Loën wet ’t” zijn een uitzondering. Hij heeft het zo druk als hij zelf wil. En hoewel hij het liefste overal bij zou zijn, is dat niet mogelijk. Er gebeurt zoveel en je kunt nu eenmaal niet op twee plaatsen tegelijk zijn. dan ook ik meteen een oproep: “mocht je foto’s hebben Heeft u nieuws of een leuke hobby of een  evenement waar Foto Albert zelf niet bij was en je wil ze openbaar maken, dan houdt ik zich aanbevolen om ze op zijn site te publiceren, uiteraard met bronvermelding. Alles voor het goede doel: “Overloon op de kaart zetten”.