ik ben albert hendriks en ik maak foto's/nieuws in overloon (nb) ga jij als vereniging wat organiseren heb je een buurtfeest of Prijsuitreiking of een Jeu de Boules-Toernooi (of heb je er leuke foto,s van gemaakt ook die zijn van harte welkom.) je kunt het zo gek niet bedenken neem dan contact met mijn op contact met overloon nieuws Foto's/Filmpjes mogen op andere Sites geplaatst worden met bronvermelding.Reacties, tips foto´s of andere informatie mag je altijd mailen. naar  info@overloonnieuws.nl Veel kijkplezier! een website over overloon met het doel zoveel mogelijk boeiende informatie te  bieden aan inwoners van overloon En Omgeving met ruim 23.000  pageviews per maand
 

Tien jaar Overloon Nieuws 

Foto Marcel Hakvoort gemaakt bij Tentfeest 2018 in Overloon https://www.hakvoortfotografie.nl/

Overloon- Al tien jaar (2011) legt Albert Hendriks ziel en zaligheid in zijn website Overloon Nieuws. Een plek waar hij zoveel mogelijk boeiende informatie biedt aan inwoners van zijn geboortedorp en omgeving. Met zo’n 850 bezoekers per dag blijkt dat de persberichten, activiteiten, agendaberichten en al het andere nieuws verslonden wordt.

Door Wanda Laarakkers

Albert Hendriks (51) noemt zichzelf een echte ‘Lonse’. Hij werd geboren, groeide op en woont nu met vrouw en twee kinderen in Overloon. Dorpsgenoten kennen hem als Foto Albert, een naam die hij dankt aan zijn grote hobby fotograferen. “Met de verkoop van mijn ouders’ huis met grote tuin waar ik twee dagen per week werkte, had ik ineens zeeën van tijd. Ik maakte al eens foto’s op het werk, bij de gemeente Meierijstad verricht ik inspectie en onderhoud aan speeltoestellen, collega’s stelden voor dat uit te breiden. Een goed idee, maar ik wilde wel een doel hebben.” 

Bij het maken van foto’s in het Oorlogsmuseum, stond Albert naast een Vierlingsbeekse bekende. Deze opperde dat er in Overloon niet zo veel gebeurde. “Dat was wel degelijk het geval, het werd alleen niet vastgelegd en gepubliceerd. Dat bracht me op het idee een website met Overloons nieuws op te starten. Sinds 2011 is www.Overloonnieuws.nl in de lucht.” 

Albert startte fanatiek met het vastleggen van foto’s van activiteiten en gebeurtenissen in zijn woonplaats. Van tentfeest tot ongevallen, ontelbare foto’s kwamen van zijn camera. Die ligt altijd in de aanslag met volle accu en leeg SD-kaartje. “Bij een melding van de brandweer, of een bericht op calamiteitennieuws ga ik wanneer ik kan. Vaak ben ik tegelijk met hulpverleners ter plaatsen. Af en toe ben ik net een dokter met geheimhoudingsplicht, ga vertrouwelijk om met dingen die ik hoor of zie en stel me netjes op.”

De foto’s worden met bijvoorbeeld een bericht van de persvoorlichting van de politie geplaatst op Overloon Nieuws. “Je ziet dan direct het bezoekersaantal stijgen. Mijn website wordt zo’n 850 keer per dag bekeken. In vakantietijd zie je ook vanuit het buitenland bezoekers komen.” In 2020 had Overloon Nieuws een bezoekersaantal van ruim 310.000. Dit was wat minder dan de 400.000 in 2019, iets wat Albert weidt aan de coronatijd. “Een groot gedeelte van wat ik normaal gesproken plaats gaat over evenementen, deze zijn er in deze tijd niet.” 

Zo’n anderhalf uur per dag is Albert bezig met het up-to-date houden van zijn website. Sinds hij flinke rugklachten had, doet hij het wel wat rustiger aan betreft het fotograferen. “Mensen waarderen wat ik doe, merk ik nog steeds. Ik heb ook wel eens een sneeuwbal tegen mijn ruit gehad na een post, maar daar laat ik me niet door stoppen. Ik geniet er nog steeds van en geeft me voldoening.”

dit artikel is ook te lezen in de krant van de  De Boxmeerse krant https://www.deboxmeersekrant.nl/