overloon vredesconcert “Sounds of Liberty” in het Oorlogsmuseum

OVERLOON Geslaagd concert Sounds of Liberty
Voor een uitverkochte “zaal” in het Oorlogsmuseum in Overloon wisten het Venray’s Mannenkoor, het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia en de Philips Harmonie het publiek een verrassend concert voor te schotelen.

Op zaterdag 11 april 2015 geeft het Venray’s Mannenkoor een vredesconcert in het Oorlogsmuseum in Overloon. Het concert met de naam “Sounds of Liberty” wordt gegeven samen met Het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia en Philips Harmonie uit Eindhoven, en wordt georganiseerd in het kader van 70 jaar bevrijding
Het concert op 11 april in Overloon is het eerste in een reeks van drie vredesconcerten: daarna op 18 april te Eindhoven en op 19 april in Tilburg, allen onder dezelfde toepasselijke naam “Sounds of Liberty”. De programmering van de 3 concerten is in grote lijnen vergelijkbaar, al geeft elke organiserende vereniging eigen accenten aan elke viering.
Slag om Overloon
Het Venray’s Mannenkoor heeft gekozen voor de locatie Overloon, één van de dorpen waar in september 1944 zwaar gevochten is. Als gevolg van deze Slag om Overloon werd het grotendeels verwoeste Venray op 17 en 18 oktober 1944 bevrijd door de Engelse en Amerikaanse troepen. Te midden van de tastbare herinneringen aan de periode ’40-’45 in het Oorlogsmuseum van Overloon kunnen bezoekers genieten van de muzikale samenwerking van 2 topkoren (het Venray’s Mannenkoor is nederlands kampioen in de hoogste klasse) en de beroemde Philips Harmonie.
Muziekkeuze: oorlog en vrede
Dat oorlog en vrede onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, komt terug in de brede muzikale keuze voor dit concert: van John Lennong met “give peace a chance” tot Beethoven, en van Land of Hope and Glory tot Marco Borsato’s “morgen zal het vrede zijn”.
Kaarten verkrijgbaar
Het concertkaartje kost € 17.50 per persoon en geeft toegang tot het concert, Kaarten bestellen voor vredesconcerten:18 april te Eindhoven en op 19 april in Tilburg, is mogelijk via www.venraysmannenkoor.nl of per email kaarten@venraysmannenkoor.nl bron teks:Venray’s Mannenkoor

                                                                Leuk als je even het gastenboek tekent