OVERLOON Op donderdag 25 juni 2015 fanfare vriendenkring een groots concert verzorgen, samen met Philharmonie Zuidnederland. Dit is niet zomaar iets, dit is zéér bijzonder én uniek!
De philharmonie zuidnederland bestaat sinds april 2013 en is ontstaan uit een fusie tussen Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. Door de fusie is het orkest met 110 beroepsmuzikanten niet alleen het grootste regionale orkest, maar ook een van de grootste orkesten van Nederland. Groots bezette meesterwerken van Strauss, Mahler, Wagner en Stravinsky zijn partituren die het orkest gemakkelijk aankan.
Het is dan ook niet gebruikelijk dat een dergelijk ‘proforkest’ als dit, in een dorp als Overloon een concert geeft. Maar in juni zijn ze er! Samen met de fanfare uit Overloon verzorgen zij een concert wat werkelijk indrukwekkend belooft te worden.
Hoe komt een dergelijk fantastisch orkest in Overloon terecht?
Philharmonie zuidnederland is er van overtuigd: Zuid-Nederland is muziek.
Precies die liefde voor muziek brengt jong en oud bij elkaar. De philharmonie zuidnederland staat graag dicht bij de mensen en draagt het rijke amateurverenigingsleven een warm hart toe. Daarom trekt het orkest diep de Limburgse en Brabantse provincies in om ter plaatse met acht amateur harmonie- en fanfareverenigingen samen te werken. En Fanfare Vriendenkring is één van deze 8 gelukkigen!
Samen met hun dirigent Geert Mooren, krijgen de muzikanten uit Overloon ook workshops en masterclasses van de orkestleden van philharmonie zuidnederland. Deze hebben plaatsgevonden op vrijdag 5 juni. Het was een leerzame avond, en ontzettend leuk om op deze manier met de muziek bezig te zijn.
Tijdens het concert op 25 juni zullen zowel Fanfare Vriendenkring als Philharmonie Zuidnederland enkele schitterende muziekstukken ten gehore brengen. Philharmonie zuidnederland speelt o.a. de werken ‘Ouverture Russlan and Ludmilla’ van Mikhail Glinka en ‘Peer Gynt Suite no.1’ van Edward Grieg onder leiding van Arjan Tien. Daarnaast spelen zij ook het werk ‘Prince Igor Ouverture’, van Alexander Borodin, maar dan onder de muzikale leiding van Geert Mooren. Een bijzondere ervaring en unieke kans voor de dirigent uit Meerlo om dit beroepsorkest te mogen dirigeren.
De Overloonse fanfare speelt onder leiding van Geert Mooren het prachtige werk ‘Colors’ van Bert Appermont, waarbij de solo wordt verzorgd door trombonist Quirijn van de Bijlaard van het philharmonisch orkest. Daarnaast spelen zij ook ‘Resurgam’ van Eric Ball, en twee swingende werken; Sing Sing Sing van Louis Prima & Dick Ravenal en ‘A Tribute to Harry James’ van Naohiro Iwai met Joost Broekman uit Overloon als solist op trompet.
Zoals u leest, is dit een uniek concert in de regio worden. Een prachtige combinatie van ‘strijkers’ en ‘blazers’, van klassiek en modern, van amateurs en professionals. Muziekliefhebbers met ruim 300 toeschouwers.Kortom een zeer geslaagde avond 
meer info leest op de website van de Fanfare Vriendenkring www.fanfarevriendenkring.nl of op de Website van www.philharmoniezuidnederland.nl

https://nl-nl.facebook.com/phil.zuid  https://nl-nl.facebook.com/fanfare.vriendenkring

                                     Leuk als je even het gastenboek tekend   scroll naar beneden voor het filmpje