Militracks 20-05-2017

Het Oorlogsmuseum organiseert het jaarlijkse evenement Militracks op zijn eigen grond rond het museum. En daar zit dan ook meteen de beperking voor de groei van het evenement in de toekomst. Met ongeveer zeven- tot achtduizend personen per dag is de rek er wel uit, denkt het museum.
Ruim negentig Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog trekken naar het voormalige slagveld van Overloon. Stuk voor stuk voertuigen die niet zouden misstaan in een museale collectie, maar die het Oorlogsmuseum zich niet kan permitteren. En daarom worden die één keer per jaar uit heel Europa samengebracht voor een spectaculair weekend.
Uit héél Europa? Ja, en dit jaar zelfs van daarbuiten, want voor het eerst doet er ook een Duits voertuig uit de Verenigde Staten aan Militracks mee. En zo kan het gebeuren dat Russische deelnemers ineens tegenover Amerikanen komen te staan.Een Duits evenement op Nederlandse bodem riekt naar een scherp randje. Toch valt dat wel mee. Want centraal staat Duitse voertuigtechniek. Ook in die oorlogsjaren was het Duitse materieel technisch hoogwaardiger dan voertuigen uit andere landen. Bezoekers van Militracks kunnen dat met eigen ogen aanschouwen. En ook ervaren, want men kan zelf op de voertuigen meerijden.Het grote aantal voertuigen maakt het evenement uniek in de wereld. En dat is te merken ook. Vorig jaar kwamen er 14.000 bezoekers op af. En hoewel de meeste bezoekers uit Nederland kwamen, was er ook veel internationale belangstelling. Het evenement werd toen ook gefilmd voor Discovery Channel. Zo groeit de bekendheid van het evenement jaar op jaar.Maar het gaat tijdens Militracks niet alleen over militaire voertuigen. Er is er een grote militaria- en boekenmarkt, met veel aanbod uit en over de Tweede Wereldoorlog. En vanzelfsprekend is ook het museum zelf toegankelijk.
Militracks is op 20 en 21 mei open van 9 tot 17 uur.

meer info op de Website van militracks  www.militracks.nl   www.facebook.com/Militracks en van oorlogsmuseum www.oorlogsmuseum.nl   

 Leuk als je even het gastenboek tekent scroll naar beneden voor het filmpje  let op Er zijn 2 foto's  pagina's 

Militracks1.jpg
Militracks2.jpg
Militracks3.jpg
Militracks4.jpg
Militracks5.jpg
Militracks6.jpg
Militracks7.jpg
Militracks8.jpg
Militracks9.jpg
Militracks10.jpg
Militracks11.jpg
Militracks12.jpg
Militracks13.jpg
Militracks14.jpg
Militracks15.jpg
Militracks16.jpg
Militracks17.jpg
Militracks18.jpg
Militracks19.jpg
Militracks20.jpg
Militracks21.jpg
Militracks22.jpg
Militracks23.jpg
Militracks24.jpg
Militracks25.jpg
Militracks26.jpg
Militracks27.jpg
Militracks28.jpg
Militracks29.jpg
Militracks30.jpg
Militracks31.jpg
Militracks32.jpg
Militracks33.jpg
Militracks34.jpg
Militracks35.jpg
Militracks36.jpg
Militracks37.jpg
Militracks38.jpg
Militracks39.jpg
Militracks40.jpg
Militracks41.jpg
Militracks42.jpg
Militracks43.jpg
Militracks44.jpg
Militracks45.jpg
Militracks46.jpg
Militracks47.jpg
Militracks48.jpg