Overloon zaterdag 14 en 15 mei 2016 was de De 7e editie van Militracks  in oorlogsmuseum van Overloon. De 7e editie van Militracks trok ruim 14.000 bezoekers. dat meldt Militracks op hun website Dat is twintig procent meer dan bij de editie van vorig jaar meldt het Oorlogsmuseum Militracks.Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Duitse voertuigtechniek van de Tweede Wereldoorlog is Militracks een must! Twee dagen lang staan deze voertuigen centraal en heeft u de gelegenheid om ze rijdend te zien - en erop mee te rijden!tijdens het Militracks-weekend zijn er Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks te zien, die overwegend in dienst waren bij de Wehrmacht. De Duitse voertuigtechniek was in die tijd in veel gevallen kwalitatief beter dan die van de Geallieerden. Op Militracks wordt getoond en in sommige gevallen ook letterlijk hoe die techniek werkte.De voertuigen staan overigens niet alleen statisch opgesteld, maar rijden ook rond op het speciale, anderhalf kilometer lange parcours in het museumpark.Militracks absoluut tot een leuke belevenis voor jong en oud.

Er deden zich zowel zaterdag als Zondag geen ongelukken voor. De organisatie is daarom tevreden over het verloop. "Het doel was om een veilig evenement neer te zetten en dat is gelukt", aldus directeur Erik van den Dungen.

Het museum denkt voorlopig nog niet na over een volgende editie van Militracks, en gaat nu eerst starten met een grootscheepse verbouwing. De herinrichting wordt geopend op 2 oktober. Tijdens de verbouwing is het museum overigens gewoon open, maar het museum organiseert in die periode tijdelijk geen grote evenementen.bron tekst www.omroepvenray.nl/nieuws meer info op de Website van militracks  www.militracks.nl   www.facebook.com/Militracks en van oorlogsmuseum www.oorlogsmuseum.nl      Leuk als je even het gastenboek tekent  let op Er zijn 2 pagina's scroll naar beneden voor het filmpje

                       deel 2 van Militracks Overloon 14-05-2016