OVERLOON | Het voetbalseizoen is weer begonnen. Nu ook Volharding in de 1e klasse uitkomt spreken we opnieuw van een 1e derby. Gewoontegetrouw nodigt de sponsorcommissie van SSS’18 haar sponsoren uit voor een hapje en een drankje zo ook bij deze editie. Het was mooi om te zien dat de sponsoren in grote getale aanwezig waren. Rookbommetjes werden geplaatst, het vuurwerk werd afgestoken al met al werd er een prachtige ambiance gecreëerd. Om 18.00 uur blies scheidsrechter Verbakel voor de aftrap. In het eerste gedeelte van de wedstrijd werd er door beide ploegen aftastend gevoetbald. De naar schatting 1750 aanwezigen moesten wachten tot de 15e minuut voordat SSS’18 enkele aanvallen uitvoerde maar de voorwaartse wisten hieruit niet te scoren. Het duurde tot de 18e minuut voordat Volharding voor de eerste keer gevaarlijk voor het SSS’18 doel kwam. Het was Mark Blenckers die deze kans niet onbenut liet en scoorde de 0 – 1. In de daarop volgende periode koos SSS’18 toch meer de aanval. Ook de hieruit voortvloeiende kansen werden helaas niet benut. Het was in de 40e minuut toen een overtreding op Bas Joosten met een penalty bestraft werd. Paul Janssen was trefzeker en de ruststand was 1 – 1. Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer om aan de 2e helft te beginnen. Opnieuw werd er aftastend begonnen en het spelbeeld voltrok zich meer en meer op het middenveld. Zowel SSS’18 en Volharding probeerde met enkele afstand schoten de keepers te verrassen maar dat had verder geen effect. In de 63e minuut was het Stan Venhuizen die vanuit een corner koppend had kunnen scoren maar de bal mistte op een haar na  het doel. Het duurde tot de 70e minuut voordat er weer gescoord werd. Juist in een sterkere SSS’18 periode kwam Volharding op 1 – 2. Het was Cas Rutten, die de adam van een Volharding aanvaller in zijn nek voelde, die de bal helaas in het eigen doel werkte. Volharding kwam fortuinlijk op voorsprong. In de daarop volgende periode bleek dat SSS’18 een veer krachtige ploeg heeft en bleef het team echt niet bij de pakken neerzitten.lees meer op bron: www.sss18.nl