overloon Moeder Courage in het openluchttheater 11-07-2015

Op zaterdagavond 11 juli speelt theatergroep Bluv het stuk Moeder Courage in het Openluchttheater in Overloon. Een indrukwekkend verhaal over wat oorlog met mensen doet. Wegens groot succes afgelopen jaar trekt het theatergezelschap opnieuw door  Nederland om Moeder Courage op te voeren.

 

De thematiek is -helaas- nog net zo actueel als in 1939 toen het geschreven werd door Bertolt Brecht. Het verhaal: ‘Moeder Courage en haar kinderen’ speelt zich af tijdens de dertigjarige oorlog. Anna Fierling, bijgenaamd Moeder Courage, trekt met een huifkar mee met een regiment en probeert handelswaar te verkopen. De wagen wordt getrokken door haar zoons Eilif en Schweizerkas en zijzelf zit op de bok met haar stomme dochter Katrien. Hoewel ze van haar kinderen houdt is ze een spijkerharde vrouw als het op zaken doen neerkomt. Zo weigert ze linnen uit haar wagen om gewonden te verbinden als er niet voor betaald wordt. Tijdens haar reis wordt Moeder Courage bijgestaan door onder andere de veldprediker en een kok. De oorlog duurt voort met wisselend succes aan beide kanten. Goede bedoelingen verzanden, en keren zich uiteindelijk tegen de personages. Het stuk laat op schrijnende wijze zien dat in tijde van oorlog uiteindelijk iedereen verliest, behalve de oorlog zelf. Het tumult van de oorlog en de onderlinge banden van de personages lenen zich uitstekend voor fraaie, dramatische en ontroerende scènes en muzikale intermezzo’s.

 

Het stuk wordt geregisseerd door Harold Schraven, bekend van onder andere Dorp aan de Rivier in Lith en Oorlogstuig in Best. Schraven: “We hebben dit muziektheaterstuk al in veel mooie theaters mogen spelen. Hiermee vieren we onze eigen vrijheid. Nu gaan we spelen in het theater bij het Oorlogsmuseum in Overloon, hoe bijzonder is dat?!” Kortom, Moeder Courage is een stuk dat u gezien móet hebben in het jaar we 70 jaar vrijheid vieren.

Meer informatie via de website www.openluchttheateroverloon.nl.kijk  ook op www.moedercourage.nl of  Facebook facebook.com/openluchttheateroverloon

kijk ook de foto's op www.tunnis.nl

 

                                                                                     Mooi als je reageert in het Gastenboek