Op zaterdag 20 december 2014 organiseert de gemeente Boxmeer in Overloon weer de jaarlijkse bosexcursie.
De excursie wordt gehouden in de Overloonse Duinen.in Overloon Tijdens de wandeling wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden toelichting gegeven op het gemeentelijk bosbeheer. Belangrijke aandachtspunten hierin zijn de functies natuur, recreatie en houtproductie.bron:www.boxmeer.nl/website/nieuwsberichten

houtoogst in Overloonse Duinen in Overloon
De gemeente Boxmeer heeft ongeveer 750 hectare bos in eigendom, waarvan de grootste gebieden rondom Overloon liggen. Om deze gebieden aantrekkelijk te houden voor recreatie, de diversiteit te versterken en duurzaam hout te produceren start adviesbureau Staro half november 2014 met de houtoogst.
Dit jaar wordt in een deelgebied van de Overloonse duinen geoogst, ten zuiden van het Libertypark en het Schaartven.
Ieder jaar groeit er in de bossen van Boxmeer rond de 4.000 kubieke meter hout bij. Dit keer wordt ongeveer 1.200 kubieke meter hout geoogst, verspreid over ruim 50 hectare.
Het geoogste hout wordt gebruikt voor toepassingen in de houtverwerkende industrie in binnen- en buitenland.
De bossen van de gemeente Boxmeer zijn FSC-gecertificeerd. Deze zogenaamde FSC-standaard voor verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu- en economische belangen in balans. Bosbeheer conform deze standaard, met de hieraan gekoppelde houtproductie, beschermt bossen voor huidige en toekomstige generaties. Tijdens de werkzaamheden blijft het bos gewoon toegankelijk, maar hier en daar zullen de paden tijdelijk wat minder goed begaanbaar zijn. Met het oog op uw veiligheid verzoeken wij u dringend niet op de houtstapels te lopenVoor vragen over de houtoogst kunt u terecht bij:
Gemeente Boxmeer, 0485-585911 bron:www.boxmeer.nl/website/nieuwsberichten of op de website van http:www.starobv.nl
kijk voor meer foto's op http://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2012/houtoogst-in-het-helder-in-overloon-02-11-2012
Leuk als je even het gastenboek tekent  klik op de foto  om ze te vergroten scroll naar beneden voor het filmpje