Overloon Op zaterdag 12 maart 2016 is het weer tijd voor NL doet! We gaan aan de slag met het opfrissen van ons groene en gezonde schoolplein van Josefschool.in Overloon Samen met de kinderen aan de slag op en rond het schoolplein te Schoffelen, onkruid wieden, snoeien en kleine reparatiesen en opruimen van bladeren en zwerfafval en extra houten afrasteringen.nieuwe looppaden voor de kids en een natuurlijke bescherming voor de beplanting.om het Groene Schoolplein klaar te maken voor het voorjaar.Doel een fris en opgeruimd gezond en groen schoolplein,en een hele gezellige dag met elkaar!
In 2 jaar tijd heeft een groep ouders met vrijwilligers, lokale hoveniers en ondernemers, kinderen, lerarenteam van de Josefschool, Spring Kinderopvang (BSO) en de lokale Scouting het grijze schoolplein omgetoverd in een groen schoolplein. In het voorjaar willen we meer kleur gaan aanbrengen door nieuwe beplanting te poten, de moestuinbakken opnieuw in te planten en het vlindergedeelte bij de kleuters op te fleuren.

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.meer informatie vindt over de Groene Schoolplein op www.facebook.com/groenschoolpleinoverloon  www.josefschool.nl  meer foto's van het groene schoolplein op  www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2014/groen-schoolplein-groen-schoolplein-in-overloon-11-10-2014  www.nldoet.nl  www.oranjefonds.nl

bron tekst Groene Schoolplein

aanleg  Groen Schoolplein in Overloon mede mogelijk gemaakt door 
Jeroen van de Rakt http://www.jvdrakt.nl/
en door vele vrijwilligers
                                          Leuk als je even het gastenboek tekent       scroll naar beneden voor het filmpje