Vrijdagmiddag (2 juli) was Tamar Valkenier samen met haar kameel Einstein in Overloon Nu doorkruist ze Nederland met haar in Venray gekochte kameel Einstein.Om haar boek fulltime avonturier "een zoektocht naar ultieme vrijheid en alles achter laten’’te promoten. Om uiteindelijk te eindigen in Sittard waar Einstein ingezet gaat worden als zorgkameel.

Tamar verkocht huis en haard en vertrok zes jaar geleden op de fiets. Toerde door Europa en de Balkan en voelde dat het goed was. Ze trok verder naar Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, waar ze leerde jagen hoewel ze in principe vegetarisch is. Ze leefde samen met nomaden in Mongolië, trok op met bedoeïenen in de Afrikaanse woestijn, leerde overleven in de wildernis in Canada en overwinterde in Lapland en het noorden van Zweden.

 

Overnachten

Op deze reis met Einstein is Tamar voor haar slaapplaatsen volledig afhankelijk van mensen langs de route. "Ik zoek gewoon mensen waar wij mogen overnachten met een weitje en een stevig hek om Einstein in te zetten." Meestal komt dat vanzelf op me af. Mensen mailen vaak dat ze het super tof vinden als ik bij hen langskom. Anders plaats ik zelf een oproepje op Facebook of Instagram, legt ze uit.

Het is heel bijzonder dat Tamar en Einstein in Overloon is Ze staan in de ponyweide van de Bosruiters In Overloon.waar ze ook overnacht met haar kameel Einstein

 

 

Voor meer info zie haar website https://tamarvalkenier.com   

hh-10.jpeg https://www.facebook.com/tamar.rv

 f-28.jpg tamarvalkenier

 

bol.com/nl/p/fulltime-avonturier