OVERLOON- Nederlands bekendste hondentrainer Martin Gaus Opende zaterdag 18 april 2015 de nieuwe Martin Gaus Hondenschool Boxmeer – Venray  in Overloon

Van je hobby je beroep maken, hoe leuk kan het zijn!
Dit geldt zeker voor Jolande Segers die op 18 april haar Martin Gaus Hondenschool Boxmeer – Venray opent aan de Merseloseweg 19 in Overloon.

Jolande is een echte dierenliefhebster en als dierenliefhebster hou je van dieren en heb je veel dieren. Een variëteit van soorten, kleuren en grootten is er te vinden in de grote tuin. De 2 honden, Roxy en Storm liggen lekker relaxed in het zonnetje.
De eerste kennismaking met Martin Gaus en zijn organisatie was in 1994 toen Jolande haar eerste hond uit het asiel kreeg. Het was een hele lieve en aanhankelijk hond van ongeveer een half jaar oud, een kruising tussen een Husky en een Hazewind. De meerdere eigenaren die de hond al gehad had leidde ertoe dat de hond gedragsproblemen had. Een goede begeleiding en opvoeding was dus noodzakelijk. Bewust koos Jolande voor de Martin Gaus Hondenschool waarvoor diverse malen naar Lelystad afgereisd moest worden. Het resultaat was een hond die zich snel ontwikkelde en de gedragsproblemen onder controle kreeg.
Bij Martin Gaus wordt consequent de positieve trainingsmethode toegepast, een wetenschappelijke methode die overigens zijn oorsprong vindt bij de dolfijn. De hond wordt beloond voor positief gedrag en negatief gedrag wordt genegeerd. Bij de trainingen wordt gebruik gemaakt van een ‘click’ geluid. Dit geluid wordt gemaakt met een apparaatje ter grootte van een lucifersdoosje. De ‘clicker’ geeft het exacte moment van goed gedrag aan en zo kan goed gedrag nauwkeurig aangegeven worden zowel dichtbij als op afstand. Na de ‘click’ volgt de beloning; iets lekkers, een aai of een beloning met woorden.

Ook ontdekte Jolande bij Martin Gaus hoeveel een hulphond betekent voor een hulpbehoevende. Reden waarom in 2011 gestart werd met een opleiding als puppy coach. Een intensief traject van 1 jaar waarbij je de puppy volledig onder je hoede krijgt en dus ook mee naar huis neemt. Tijdens de basiscursus 3 keer per week trainen in Lelystad, later 1 keer per week, en uiteraard dagelijks oefenen met de jonge hond. Dit alles onder intensieve begeleiding vanuit Lelystad. De kroon op het werk is te zien hoe deze hond uiteindelijk aan de slag gaat als blindengeleidehond en daardoor zijn baas weer een grote mate van zelfstandigheid geeft.

Vorig jaar mei kreeg hond Roxy een nest puppies, wat een feest! Na een aantal drukke weken gingen de hondjes naar hun nieuwe eigenaar, maar pup Storm bleef in Overloon. Toen Jolande geen baan meer had ontstond vanzelf het idee om een hondenschool te beginnen. Dat moest natuurlijk wel een echte “Martin Gaus” Hondenschool worden! Na de instructeurscursussen volgde een intensieve opleiding in het moederbedrijf. Toen kwam het groen licht voor een licentieovereenkomst. Dan ben je klaar om van je hobby je beroep te maken!

Elke week start er een puppycursus. Pups tussen de 8 en 12 weken oud stromen in op woensdagmiddag of zondagochtend, totaal 4 weken.

Hierna volgt de basiscursus met een introductieles, vervolgens 10 lessen, en afsluitend een eindtest. Tijdens de lessen wordt er ook veel aandacht besteed aan theorie. De basiscursus is een intensieve cursus, van 4 weken met drie keer per week les, op dinsdagavond, donderdagavond en zondagochtend. Deze cursus start elke 4 weken.
Kijk voor meer informatie of om in te schrijven op de website, www.martingausboxmeervenray.nl of neem contact op met Jolande onder telefoonnummer: 06-22157631.

                                                                      Leuk als je even het gastenboek tekent