Tennis en Padel Loonse Duinen bruist weer volop. Afgelopen jaren hebben veel nieuwe leden zich aangemeld, zowel tennissers als Padellers. Velen van U zullen zich afvragen: “Wat is dat, Padel?”. 

Heeft dat misschien iets met watersport te maken? Bij de naam van de tennisclub: ‘Loonse Duinen’, denk je toch echt eerder aan zand dan aan water! Maar wees gerust,  Padel is een combi van tennis en squash. Het wordt gespeeld op een kleine tennisbaan met een omheining van glas en hekwerk. Je spreekt overigens uit als “Padèl” en niet als “Padel”…maar dat terzijde. Kom vooral eens kijken op de club naar dit snelle spel. 

 

Vorig jaar ging dit open toernooi niet door. Gelukkig is de situatie dit jaar heel anders en afgelopen week werd bij Tennis en Padelclub Loonse Duinen de “Clevers Open” gespeeld. Met dit toernooi heeft de Tennis en Padelclub zich op de kaart gezet. Er wordt zelfs gefluisterd dat het volgende jaar mogelijk als voorbereidingstoernooi voor Wimbledon op de kalander kan komen staan. Hoe dat zit, leest u een verderop in dit verslag. 

 

Van maandag tot en met zaterdag werden in 13 poules tennis- en padel wedstrijden gespeeld tegen bekenden en onbekenden, tegen jonge en iets oudere spelers, tegen ‘minse uut de buurt’ maar ook tegen “vremde van wiet weg”. 

De toernooicommissie had flink haar best gedaan om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit toernooi. Daarnaast werden door Ricky de Bruijn, onze Overloonse toptennisser, spelers uit de Nederlandse Top 100 uitgedaagd om in Overloon te komen spelen. En ze kwamen. De Gelderlander schreef paginagroot: “Toptennis, Ricky heeft het geregeld”. Het gerucht gaat dat Ricky inmiddels benaderd is door Richard Krajcek die hem het (sport)hemd van het lijf gevraagd heeft over dit fantastisch georganiseerde toernooi.

 

Behalve via De Gelderlander was er ook aandacht voor het toernooi via folders, flyers, sociale en lokale media.  Maar met het uitnodigen van een aantal (top)spelers ben je er nog niet. Voor de organisatie van zo’n pretentieus toernooi moet echt nog wel wat meer gedaan worden. Zo werden alle commissies in stelling gebracht om dit toernooi te laten slagen. Het Park en de kantine kregen een grondige schoonmaakbeurt. Ieder dag werd dit vervolgens door vrijwilligers nagelopen en bijgewerkt. Het zag er dan ook iedere dag piekfijn uit. Ook aan de sfeer en uitstraling was veel aandacht besteed. Zo was onze kantine en terras uitbundig gestyled in  Italiaanse Stijl en werd er voor passende hapjes en drankjes gezorgd, die smakelijk aftrek vonden op het verwarmde terras. Baan 1 was omgetoverd tot een heus Centercourt. Zelfs als je niet hoefde te tennissen kon je er terecht voor een gezellig, sportief avondje uit naar het Tennispark. Er kwam veel publiek, het terras was bezet en op de speelmomenten van de Toptennissers was het dringen geblazen. 

 

Maar het ging natuurlijk allemaal om de titel, wie mocht zich winnaar van de “Clevers Open 2022” noemen. Voor wie gloorde er eeuwige roem en wie moet daar misschien nog een jaartje op wachten? Kortom er moest geknokt worden. Bloed, zweet en tranen!  

 

Er werden 125 wedstrijden gespeeld. Het weer zat mee. Op een enkel buitje na, was de temperatuur zo aangenaam dat de spelers en ook het publiek tot en met de laatste wedstrijd buiten konden genieten van de spectaculaire tennis- en padelwedstrijden. Iedere dag was er die gezellige, ontspannen, sportieve en soms ook wat uitbundige sfeer op het park.

 

Na de poulewedstrijden volgden op zaterdag de spannende halve finales en tot slot op zaterdagmiddag alle finale wedstrijden met als hoogtepunt de finalewedstrijd van de Toptennissers, gespeeld door Ricky de Bruijn met zijn partner Nick Faessen tegen Tom van den Dungen en Rik van Gerwen.

 

Omstreeks 19.30 uur waren alle finales gespeeld. Hierna volgde meteen de loterij waaraan veel van onze Sponsoren een extra bijdrage hadden geleverd.  Johan Vreugdenhil bedankte namens de toernooicommissie alle deelnemers voor hun sportieve prestaties, het bestuur, de toernooicommissieleden en alle vrijwilligers van de club voor al het ondersteunend werk. Tenslotte werden alle finalisten gefeliciteerd en verrast met een prachtige prijs. 

 

Met trots vermelden we hier de Overloonse finalisten van de Clevers Open

 

Padel HD 4/5       1e: Martijn Haverkort en Ivo Willems

2e: Bram Kersten en Tim van der Vleuten

HD 6/7 1e: Rik Geurts en Mitchell Verbeek

2e: Joris van den Hoogen en Dennis Priem

D8/9 1e: Jarno Bovee en Dave Koster

2e: Pieter Henckens en Edwin Weerts

Tennis: HD2 1e: Tom van den Dungen en Rik van Gerwen

2e: Ricky de Bruijn en Nick Faessen

HD4: 1e: Björn Kuenen en Roel Vreugdenhil

2e: Mark Heijnen en Björn Schaap

HD5: 1e: Pim Oude Elferink en Micha Saalmink

2e: Niels Verbeek en Roel Vreugdenhil

HD6 1e: Gijs Mooren en Rick Tax

2e: Stef Claessen en Sieb Jakobs

HD7 1e: Jesse Thijssen en Stef van de Voort

2e: Pierre Vloet en Ron Vloet

HD8 1e: Koen Pijpers en Nils Swinkels

2e: Anton Broekman en Jos Kuenen

DD6 1e: Aniek Cox en Mandy Verlinden

2e: Ingrid Lochs en Anneke Mocking

DD7 1e: Lisanne de Bruijn en Jessica Wyrthi

2e: Monique Breijer en Jolijn van Gaal

GD6 1e: Peter ten Brucke en Hinriette Kanning

2e: Rob van de Berk en Yanthe Gijsen

GD7 1e: Toon Meijer en Marianne Bruijsten

2e: Toine Nijssen en Ingrid Lochs.

 

Veel dank aan:

  • alle deelnemers voor hun sportieve inzet.
  • Toernooisponsor Clevers en andere sponsoren
  • het bestuur, commissies en vrijwilligers van onze club voor hun tomeloze inzet.  We kijken terug op een zeer geslaagd, sportief en gezellig toernooi.

 

Op onze website www.tploonseduinen.nl zijn de uitslagen met de scores en de foto’s te zien. Tot ziens op het volgende toernooi.

Facebook  https://www.facebook.com/tennisenpadelloonseduinen