OVERLOON Stichting Welzijn Ouderen gemeente Boxmeer houdt op vrijdag 10 april 2015 gemeentelijke koersbal.Meer dan 40 fanatieke koersballers genoten vrijdagmiddag van het gemeentelijke koersbal in De Pit in Overloon.aan het begin van de middag wordt een lange mat uitgerold, waarover de ballen (met platte zijkanten) gerold moeten worden naar een klein balletje aan de overkant. Er wordt steeds door een tweetal tegen een ander tweetal gespeeld.Iedere speler heeft twee ballen, die met of zonder effect zo dicht mogelijk bij het kleine balletje moeten worden gerold.
De score wordt vervolgens genoteerd en de spelers die aan het eind van de middag de hoogste score hebben zijn de winnaars.

Hoe wordt koersbal gespeeld?
Koersbal kan individueel of in teamverband gespeeld worden. De bedoeling van het spel is om een bal, vanuit een afspeelvak, over de mat zo dicht mogelijk bij de "jack" te rollen. De "jack" is een kleine witte bal die voooraf op de mat wordt gerold. Voor elke bal die dichter bij de "jack" ligt, dan de beste bal van de tegenstander, krijgt men een punt. De speler of het team met de meeste punten wint. De moeilijkheidsfactor ligt daarin dat het zwaartepunt van de speelbal uit het midden ligt, waardoor de bal altijd een kromme baan beschrijft.De score wordt genoteerd en de spelers die aan het eind van de middag de hoogste score hebben zijn de winnaars.meer info op de Website van swogb www.swogb.nl

 

                                                           Leuk als je even het gastenboek tekent   scroll naar beneden voor het filmpje