Ruim 140 kinderen hebben de afgelopen dagen in totaal 20 kilometer gelopen op weg naar die welverdiende medaille!

De tweede editie van De Lónse 4-Daagse, georganiseerd door Stichting Jeugdhuus Iën Loën (SJIL), was een groot succes. Van dinsdag 13 juni tot en met vrijdag 16 juni hebben maar liefst 140 kinderen tot en met groep 8 van Overloon vier avonden lang een leuke tocht gelopen van vijf kilometer in en om het dorp.

Elke dag om 17.45 uur vertrokken de deelnemers vanaf Gemeenschapshuis De Pit voor een mooie tocht met afwisselende route. Zo liepen ze onder andere door bossen en een route deels door het buitengebied en een stukje door het Zooparc. Dankzij de medewerking van Zooparc Overloon hebben de kinderen zelfs de tijger, boshonden en stokstaartjes kunnen zien! Na een stuk wandelen werden er pauzes ingelast bij Loonbedrijf Hubers waar de kinderen hun ogen uitkeken bij alle tractoren en machines.

Op vrijdagavond 16 juni hebben de kinderen de laatste etappe gelopen. Bij het voltooien van De Lónse 4-Daagse ontving ieder kind nog een mooie medaille. Na afloop was er nog de mogelijkheid om gezellig na te kletsen onder het genot van een drankje.

Het was opnieuw prima wandelweer en het merendeel van de kinderen heeft dan ook alle vier de avonden meegedaan. De SJIL kan terugkijken op een geslaagde editie van De Lónse 4-Daagse.

 

De Lónse 4-Daagse 2024

 

Maar dat betekent niet dat ze nu al achterover kunnen leunen. De organisatie van SJIL gaat zich opnieuw voorbereiden op De Lónse 4-Daagse in 2024. Hou de website en social media dan ook goed in de gaten voor de laatste informatie, zodat je je tijdig kunt aanmelden voor deze unieke belevenis. Maar voor nu is het tijd om even bij te komen en de voetjes omhoog te doen. Nogmaals, hartelijk dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze fantastische editie!

Maar dit succes zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van vele vrijwilligers en organisatoren. De verkeersregelaars, voorlopers, bezemwagen, hulp op de pauzeplek, fotograaf, op- en afbouwers en alle anderen hebben zich met hart en ziel ingezet om deze 4-daagse tot een onvergetelijke belevenis te maken. Een grote dankjewel is dan ook op zijn plaats!

 

Meer informatie over deze en andere activiteiten van de SJIL in Overloon is te vinden op hun website van de sjil overloon https://www.sjiloverloon.nl/ Facebook www.facebook.com/people/L%C3%B3nse-4-daags

 

foto's De Lónse 4-Daagse 2023 klik hier