schop in de grond Speeltuin gewoon Buiten 07-04-2018

Op zaterdag  7 april 2018 heeft burgemeester van de gemeente Boxmeer de eerste schop in de grond gezet van het nieuwe Speeltuin gewoon Buiten in het museumpark in Overloon.Dit heeft hij niet alleen gedaan.Hij deed dit samen met Renuka van Gaal en Theo Weenink is het startschot geven voor de aanleg van het Speeltuin in het museumpark in Overloon.in deze prachtige bosrijke omgeving van het museumpark zijn de werkzaamheden gestart voor het kunnen aanleggen van onze bijzondere Speeltuin die voor iedereen geschikt en toegankelijk wordt.Een plek waar verbondenheid het sleutelwoord zal zijn. Dat de betrokkenheid bij ons plan groot is blijkt wel uit het gegeven dat vele mensen gesponsord werkzaamheden voor het project verrichten, zoals de bomenkap door Jan Beekhof van Vakantievilla-sauerland en het weghalen van al het takkenwerk door Den Ouden Groep.Ook Frits van Obta de Linde is wezen kijken naar de bestaande bomen en zal de dode takken van de bomen verwijderen. Wij zijn deze mensen enorm dankbaar De speeltuin wordt nog mooier dan ik ooit had durven dromen.Een ontmoetingsplek waar iedereen samen komt en waar ook rekening is gehouden met mensen met een beperking en senioren.Het sleutelwoord is verbondenheid.een grote groep enthousiaste vrijwilligers, zet zich al bijna 3 jaar belangeloos in om een unieke grote “groene” speeltuin te realiseren die een trekpleister voor de gemeente Boxmeer zal zijn.Deze speeltuin zal niet alleen een aanwinst zijn voor de inwoners van de gemeente Boxmeer maar zal zeer zeker het toerisme en de saamhorigheid hier in de regio versterken.Het wordt een speeltuin die voor iedereen gratis toegankelijk zal zijn en die ook voor minder validen mensen goed begaanbaar zal zijn. Het plan omvat niet alleen de realisatie van een speeltuin. Het recreatiepark zal een plek worden die symbool staat voor een nieuwe participatiesamenleving, waar verbondenheid, saamhorigheid, zorg voor elkaar, duurzaam contact en gezondheid de belangrijkste sleutelwoorden zijn.

Gefaseerd

Het totale plan bestaat uit drie fases. Fase één heeft betrekking op de realisatiefase van de speeltuin, in de tweede fase zullen er dagbestedingplaatsen worden gecreëerd en in de laatste derde fase zal een kinderboerderij bij het gehele project worden betrokken. Er zijn diversen locaties bekeken, geanalyseerd en aan een quickscan onderworpen. In eerste instantie ging de voorkeur uit naar een locatie binnen de kern van Boxmeer. Helaas hebben we van de kern af moeten wijken omdat geen enkele aangewezen locatie binnen de kern van Boxmeer geschikt genoeg was om het totale project in de drie bovengenoemde fases tot stand te brengen. De Stichting wil niet alleen een speeltuin realiseren maar een ontmoetingsplek voor de gehele samenleving (validen/invaliden, jongeren/ouderen) waar uiteindelijk arbeidsplaatsen worden gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, heeft de stichting moeten uitwijken naar een kerkdorp binnen de gemeente Boxmeer.

Uiteindelijk heeft de Stichting wegens financiële onhaalbaarheid als gevolg van diverse noodzakelijk infrastructurele aanpassingen de vorige beoogde locatie gelegen naast restaurant de OverBeek te Vierlingsbeek vaarwel moeten zeggen. Daarom is de stichting dan ook erg enthousiast om te vertellen dat er op het laatste moment toch nog een definitieve locatie gevonden is.

Museumpark

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park.  Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden, een quickscan hoeft niet uitgevoerd te worden, meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/  of op de website van gewoon Buiten op https://www.speeltuinboxmeer.nl/

lees ook speeltuin gewoon Buiten onze begroting is Dekkend op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/237262_speeltuin-gewoon-buiten-onze-begroting-is-dekkend

                                                     LEUK ALS JE EVEN HET GASTENBOEK TEKENT