Overloon De Brabantse theatergroep BLUV trekt de komende maanden, onder leiding van regisseur Harold Schraven, langs verschillende openluchttheaters in Nederland met de voorstelling Agnes B. Op zondag 18 september was de groep in Openluchttheater in Overloon  De vaste cast speelt samen met lokale jeugdspelers, de zusjes Loïs en Aïsha van Daal de voorstelling

Theatergroep BLUV zoekt voor dit stuk op elke locatie de samenwerking op met lokale jeugdspelers. ‘Daarmee vergroten we de binding met de locatie, en geven we jongeren de kans een unieke ervaring te beleven door mee te spelen met een groep die rondtrekt’, vertelt regisseur Harold Schraven. ‘Zij hebben de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen, door spellessen vooraf en door te spelen naast ervaren spelers.’ De voorstelling wordt zo op locatie afgemaakt met telkens nieuwe spelers in het veld. Amateurs en professionals ontmoeten, inspireren en leren van elkaar.

Tolerantie, normen en waarden
Agnes B., van toneelschrijver Franz Xaver Kroetz, begint als een sprookje. De arme Agnes Bernauer ontmoet op een bal een rijke fabrikantenzoon, Albrecht. Zij worden verliefd en al snel treedt ze met hem in het huwelijk. Een ‘moetje’, want Agnes is zwanger. Het sprookje verandert al snel in een keiharde werkelijkheid waarin tegenstellingen tussen arm en rijk zich scherp aftekenen. 
Gedreven door medelijden en mededogen groeit Agnes uit tot een voorvechtster voor gelijke rechten voor armen en onderdrukten. Maar willen die armen dat wel? En hoe reageren mensen die jarenlang onderdrukt zijn op het moment dat iemand hen hulp biedt? Een aangrijpende en ontroerende muzikale voorstelling over tolerantie, tegenstellingen, liefde, normen en waarden. 

Minimale middelen, maximale zeggingskracht
Theatergroep BLUV maakt, onder leiding van Harold Schraven (Oorlogstuig Best, Speledonckers Someren, Dorp aan de Rivier Lith), kwaliteitsvoorstellingen waarmee het publiek wordt ontroerd, vermaakt en aan het denken gezet. Verhalend/vertellend theater waarin muziek een belangrijke rol speelt, in een repertoire dat andere amateurclubs doorgaans niet aandurven. BLUV gebruikt minimale middelen, met maximale zeggingskracht en bracht vorig seizoen, ook in Openluchttheater Overloon, de voorstelling Moeder Courage en haar Kinderen op de planken.
Voor meer info over de voorstelling, de speellijst en Theatergroep BLUV www.tgbluv.nl

kijk ook op de website van openluchttheater  www.openluchttheateroverloon.nl of op  Facebook: facebook.com/openluchttheateroverloon 

   Leuk als je even het gastenboek tekent  scroll naar beneden voor deel 1 tot 3 van voorstelling Agnes b

 

                                 deel 2 van voorstelling Agnes B

                                             deel 3 van voorstelling Agnes B